Borç Transfer Kredisi İçin Alternatif 7 Banka
Borç transfer kredisi kullanarak sıfırdan başlayın. Borçlarınız hiç olmadığı kadar finansal hayatınızı zorlaştırmaya başladıysa farklı çözüm yolları aramanızın vakti gelmiş demektir. Bankalar düşük faiz oranlarıyla borçlarınızı kapatmanızı ve tek bir planla borçlanmanızı sağlayan ürünler sunuyorlar.
Bu ürünlerden biri de borç kapatma ya da transfer adı verilen kredilerdir.
Borç transfer kredileri birkaç yere olan kredi veya kredi kartı borcunuzu ödemenizi sağlayarak, tek bir plan üzerinden borçlarınız açısından avantajlıdır. Örneğin, üç ayrı bankaya kredi kartı borcunuzun olduğunu düşünün. Borç transfer kredisi kullanarak, üç bankadaki borcunuzu kapatır ve üç ayrı bankaya faiz ödemek durumunda kalmazsınız. Bunun yerine aynı faiz oranıyla tek bir plan üzerinden rahatça borcunuzu ödemeye fırsatınız olur.
Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar
Borcunuzu kapatmanızı sağlayacak ve bu bağlamda kredi veren alternatif bankaları tek sayfada inceledim ve bir liste hazırladım. Borçlarınızı transfer edebileceğiniz bankaları, sunulan faiz oranlarını ve örnek geri ödeme planlarını inceleyerek fikir edinebilirsiniz.
1. DenizBank
Borçlarınızı tek yerde toplamanıza imkan veren DenizBank, tercih edebileceğiniz üç ayrı vade seçeneğiyle 10.000 TL’ye kadar borç transfer kredisi veriyor. Aylık maliyet oranları %1,90’dan başlıyor. 12 ay vadeyle bu krediye başvurmanız durumunda aylık ödemeniz gereken tutar 932 TL olurken, 24 ay vade seçeneğinde 522 daha uzun olan 36 ay vade seçeneğindeyse aylık 389 TL taksitlerle diğer bankalarda bulunan borçlarınızı transfer edebiliyorsunuz.
2. Akbank
Akbank, diğer bankalarda bulunan kredi kartı borçlarınızı kendi kredi kartı ürünü olan Axess’e aktarıyor. 9 aya kadar masrafsız geri ödeme imkanı sunan Akbank, 20.000 TL’ye kadar borç kapatma kredisi veriyor. Kredinin net faiz oranı %2,02 olarak belirtiliyor. En az 2 ay vade seçeneğini kullanabileceğiniz kredi ürününü maksimum 9 ay vadeyle kullanabiliyorsunuz.
3. Finansbank
Borç transfer kredisi veren bankalar arasında yer alan Finansbank; ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve kredi kartı borçlarınızı destekliyor. 5.000 TL’den 10.000 TL’ye kadar olan borçlarınızı Finanbank’a taşıyıp %1,87’den başlayan faiz oranlarıyla 12, 24 ve 36 ay taksitle ödeyebiliyorsunuz.
4. VakıfBank
Borcunuzu taşıdığınız andan itibaren size 3 ay sonra ödeme imkanı sağlayan VakıfBank, deyim yerindeyse elinizi rahatlatıyor. Banka 20.000 TL’ye kadar maksimum 18 ay vadeyle borç transfer kredisi veriyor. Aylık faiz oranı %1,37. En büyük avantaj da belirttiğim gibi transfer ettiğiniz borçları 3 ay sonra ödeyebiliyor olmanız.
5. Odeabank
Odeabank, borçlarınızı transfer ederek %1,45 faiz oranıyla 36 ay vadeyle geri ödeme imkanı ve 15.000 TL’ye kadar kredi kullanım kolaylığı sağlıyor. Örnek ödeme planıyla 15.000 TL’ye kadar transfer kredisi kullanmanız durumunda aylık geri ödeme taksiti 564 TL.
6. Burgan Bank
“Tüm ödemeleriniz imkansız hale geldiyse çözüm burada!” diyen Burgan Bank; 12, 18, 24 ve 36 aya varan geri ödeme seçenekleriyle 10.000 TL’ye kadar borç transfer kredisi veriyor. Aylık maliyet oranı %1,86. Ayrıca, kredi kartı borçlarınızın yanı sıra Mortgage ve tüketici kredisi borçlarınızı da aktarabiliyorsunuz.
7. Şekerbank
Azami 1.000 en fazla 100.000 TL’ye kadar borçlarınıza transfer kredisi veren Şekerbank, 03 – 12 ay arası vade seçeneğine %1.15 faiz oranı, 13 – 36 ay vade seçeneğine ise %1.19 faiz oranı uyguluyor. Kabaca 24 ay vadeyle 10.000 TL transfer kredisi almanız durumunda ödemeniz gereken aylık taksit tutarı 495 TL oluyor.
Borç transfer kredisi veren bankalar yukarıda yer alıyor. Alternatifler arasından kendinize uygun olan bankayı seçebilirsiniz. Eğer gerçekten borçlarınızın çığ gibi büyüdüğünü düşünüyorsanız, transfer kredilerinden yararlanmayı düşünebilirsiniz.
Borç transfer kredilerinin;
- borçların tek yerde toplanması,
- karışıklığın önüne geçme,
- ödeme atlamama ya da vadesi gelen ödemeyi unutmama,
- uygun faiz oranları gibi etkilerle kişisel finans risklerinizi azaltıcı avantajları bulunur.
Ödemeniz gereken taksitleri birleştirerek tek bir ödeme planına bağlı kalıp borçlarınızı azaltmanız ve bütçenizi sıfırdan başlatmanız mümkündür. Başvuru yapmaya karar verdiğinizde ilgili bankadan güncel faiz oranlarını teyit etmeyi unutmayın.