Mevduatlar

1000 Dolar Aylık Faiz Getirisi Ne Kadar?

Tasarruf sahiplerinin vadeli bir dolar hesabı açarak belirli faiz oranları ile ek kazanç sağlamaları mümkün olmaktadır. Dolar aylık faiz getirisi her ne kadar yerel para birimi faizine kıyasla düşük olsa da avantajlı olabilmektedir.

Tasarruflarını Amerikan doları cinsinden tutmak isteyenler özellikle vadeli hesapları seçmeyi düşünmelidir. Çünkü tasarruf sahipleri, bankalardan açacakları bir vadeli döviz hesabı ile doların değerine ek olarak belirli tutarlarda faiz getirisi alabilmektedirler.

Dolar aylık faiz getirisi almak için çeşitli vadelerde hesap açılışı yapılabilmektedir. Vadeler bankalara göre değişebilmektedir. Genel olarak vade planları 1 ay, 3 ay, 6 ay veya 12 aydır. Hesaplar bu vadelerde olacak şekilde açılmaktadır.

1000 Dolar İçin En Yüksek Faiz Veren Banka

Halihazırda 1000 dolar için en yüksek faiz veren banka ING ve Odeabank’tır. Sırasıyla ING e-Turuncu USD ve Odeabank ise Oksijen USD Hesabı ile aylık vadede 1000 dolara %1,00 faiz oranı vermektedir.

Ancak tabii ki, her iki bankanın da bu oranları “hoş geldin faizi” adı altında sunduğunu belirtmek gerekmektedir. Sözgelimi, gerek ING gerekse de Odeabank tarafından vadeli dolar mevduat hesaplarına sunulan faiz oranları belirli bir süre çerçevesinde verilmektedir.

ING, e-Turuncu USD hesabı ile dolara 90 gün süreyle %1,00 faiz oranı vermektedir. Bu sürenin bitiminde ise faiz oranını kalan vadeler için düşürmekte %0,05 olarak uygulamaktadır.

Odeabank, Oksijen USD Hesabı ile yeni açılacak vadeli dolar hesaplarına 120 gün süreyle %1,00 oranında faiz uygulamaktadır. İlgili sürenin dolmasının ardından da faiz oranını %0,75’e çekmektedir.

1000 Dolar Aylık Faiz Getirisi

Çeşitli veriler bazında örnek olarak 1000 dolar aylık faiz getirisi güncel hesaplamalarını bankalara göre aşağıdaki tablodan kontrol edebilirsiniz. İlgili tabloda 1000 dolar için gerek brüt gerekse de net getiriler yer almaktadır. Getiriler 32 gün üzerinden hesaplanmıştır.

Banka Hesap Faiz Oranı Brüt Kazanç Net Kazanç
ING e-Turuncu %1,00 0,88 USD 0,70 USD
Odeabank Oksijen %1,00 0,88 USD 0,70 USD
Anadolubank Renkli Hesap %0,50 0,44 USD 0,35 USD
Enpara USD Hesap %0,30 0,26 USD 0,21 USD
Fibabanka Kiraz Hesap %0,25 0,22 USD 0,18 USD
CEPTETEB Marifetli Hesap %0,10 0,09 USD 0,07 USD

Görüldüğü üzere 1000 dolar aylık faiz getirisi bankadan bankaya ve mevduat ürünlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca faiz oranlarının piyasa koşullarına göre değişebileceğini de unutmamak gerekmektedir.

Faiz Getirisi Sağlayan Vadeli Dolar Hesabı Nedir?

Vadeli dolar hesabı, cari hesaplar veya çek hesapları olarak da adlandırılan vadesiz mevduat hesaplarının aksine vadeli mevduat hesap ailesinin bir parçasıdır. Vadeli mevduat terimi bazen buna atıfta bulunmak için de kullanılmaktadır.

Adından da anlaşılacağı gibi, gerek vadeli dolar hesapları gerekse de vadeli mevduat hesapları kısa, orta veya uzun vadede açılabilmektedir. Faiz getirisi sağlayan bu tür hesaplar güvenli finansal yatırım araçları arasında yer almaktadır.

Birçok banka vadeli dolar hesabı ürünü sunmaktadır. Bu ürünler vadeli dolar hesabı açma süreci tamamlanarak açılıp kullanılabilmektedir. Hesap açmak için bir banka şubesine şahsen başvuruda bulunmak yeterli olmaktadır.

Öte yandan belirtmek gerekir ki halihazırda müşterisi olduğu bankadan hesap açmak isteyenler internet şube, ATM ve telefon bankacılık kanalları üzerinden de hesap açabilmektedir.

Vadeli Dolar Hesabından Erkan Çıkış Cezası Var mı?

Vadeli dolar hesapları çoğu durumda herhangi bir işletme maliyetine, örneğin yönetim, açılış, ödeme ve sözleşme sonundaki kapanış maliyetlerine, neden olmamaktadır.

Diğer yandan, tasarruf sahipleri fonlarını sözleşmede belirtilen vade tarihinden önce bozmak ve farklı para birimlerine çevirmek isterse, çoğu zaman cezalara ve ihbar süresine tabi olacaklardır.

Her bankacılık kuruluşu kendi ceza koşullarını belirlemektedir. Bu anlamda genellikle bankalar arasında büyük farklılıklar yoktur. Bu nedenle, vade bitiminden önce yatırılan parayı vadesi dolmadan bozdurmaya gerek olmadığından emin olmak daha iyidir.

Bunun önüne geçmek için, 2.000 dolarlık bir hesap yerine 1.000 dolarlık iki vadeli hesap açmak daha akıllıca olacaktır. Bu yöntemi çeşitli bakiye tutarlarına göre de uygulamak mümkün olmaktadır.

Son olarak, 1000 dolar aylık faiz getirisi verilerini euro ile de karşılaştırmayı düşünüyor olabilirsiniz. Karşılaştırma yapmak için 1000 euro aylık faiz getirisi tablosuna bakabilirsiniz. Böylece dolar ve euro faiz getirilerini kolay bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu