Kripto Para

Dünyanın Önde Gelen Kripto Para Borsası Binance Güvenilir mi?

Binance güvenilir mi ve her ne kadar popüler olsa bile bir kripto para borsasına ne kadar güvenmek gerekir gibi düşünceler piyasaya yeni adım atan pek çok insanın aklını kurcalıyor.

Binance, ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alıyor. Bitcoin gibi önde gelen kripto paraları listelemenin yanı sıra Binance, birçok farklı dijital varlığı da listeliyor.

Bütün bunlar göz önüne alındığında, hem ticaretteki hacmi hem de birçok kripto para alım satımını desteklemesi Binance’i dünyanın en popüler borsaları arasında konumlandırıyor.

Bu yayında, kripto para borsası denilince akla ilk gelen platformlardan biri olan Binance’i güvenlik hususunda inceleyeceğiz. Binance güvenilir mi, güvenlik için neler yapıyor veya daha önce siber saldırı yaşadı mı gibi belirli noktalara da değineceğiz.

Binance Nedir?

Binance, ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük ve sıkça tercih edilen küresel bir kripto para borsalarından biridir. Binance, para yatırma, para çekme ve alım satım yapmadan önce, diğer kripto para borsaları gibi kayıt gerektirmektedir.

Binance, 2017 yılında ilk kez Çin’de ortaya çıkmış ve kullanıma sunulmuştur. Binance kripto para borsasının, Çinli ve Kanadalı iş insanı Changpeng Zhao ve ekibi tarafından geliştirildiği bilinmektedir.

Başlangıçta Çin’de ortaya çıkan Binance, Çin’in kripto para birimlerine zamanla çok daha katı yasal düzenlemeler ve birtakım kısıtlamalar getirmesi nedeniyle doğduğu ülkeden uzaklaşmıştır.

Çin’deki bu düzenlemeler ve ciddi kısıtlamaların ardından da kripto para borsası Binance, merkezini Malta’ya taşımıştır. Şu anda da Binance’in resmi olarak merkezi Malta’da bulunmaktadır.

Alım satım yapmak için neredeyse olağanüstü bir varlık genişliği sunan Binance, CoinMarketCap verilerine göre ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda bulunmaktadır.

Binance TR Nedir?

Binance TR, Binance ana şirketi tarafından Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak kurulan bir kripto para borsasıdır. Binance TR, ana şirketi Binance’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Binance TR, Türkiye’de “BN TEKNOLOJİ A.Ş.” ismi ile kurulmuştur. Bu şirketin resmi adresi İstanbul ilinin Şişli ilçesinde bulunmaktadır. Binance TR, özellikle yerel para birimi TRY ile bakiye yatırma ve çekme konularında avantajlar sağlamaktadır.

Binance’e bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Binance TR’nin, Ziraat Bankası ve VakıfBank da dahil olmak üzere belirli bankalar ile entegrasyonu bulunmaktadır. Bu sayede Binance TR, kullanıcıların para çekme ve yatırma işlemlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Binance Güvenilir mi?

Binance, müşterilerinin kişisel bilgilerini ve fonlarının güvenliğini sağlamak için çok katmanlı güvenlik önlemleri kullanmaktadır. Çeşitli yönetim protokolleri de kullanan Binance, dünyanın en güvenli ve güvenilir borsalarından biridir.

Gerek Binance gerekse de Binance TR, aldığı güvenlik önlemleri bakımından neredeyse banka benzeri bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte, yönetim protokolleri de güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik bir mekanizma oluşturmuştur.

Binance, müşterilerinin kişisel bilgileri ve paralarını korunmak için belirli teknolojiler kullanmaktadır. Bunlara soğuk cüzdan depolama ve iki faktörlü kimlik doğrulama teknolojilerini örnek olarak göstermek mümkündür.

Ancak, bir kripto para borsası bu tür güvenlik önlemleri alsa bile her zaman bir risk mevcuttur. Çünkü belirli zamanlarda en büyük kripto para borsalarının dahi siber saldırılara maruz kaldığı bilinmektedir.

Bütün bunlar göz önüne alındığında, Binance her ne kadar güvenlik için büyük önemler alsa da, kullanıcıların paralarını bir borsada bırakmak yerine, donanım cüzdanlar gibi daha güvenli yerlere aktarması önem teşkil etmektedir.

Binance Daha Önce Hacklendi mi?

Kripto para borsalarının belirli zamanlarda siber saldırılara maruz kaldığı bilinmektedir. Birçok kripto para borsası geçmişte bu tür siber saldırı olaylarını yaşamış ve yaşamaya da devam etmektedir.

Birçok okuyucunun aklındaki en temel sorulardan bir diğeri de Binance’in daha önce siber saldırıya maruz kalıp kalmadığıdır. Söz gelimi, Binance borsası daha önce hiç hacklendi mi?

Ne yazık ki, 2017 yılında Binance, büyük bir kripto para hırsızlığı ve güvenlik ihlaline maruz kalmıştır. Bilgisayar korsanları, kimlik avı e-postaları, virüsler ve diğer saldırılar kullanarak Binance’in güvenlik sistemlerini tehdit etmişlerdir.

Bu saldırıların sonucunda, o dönem ortalama 40 milyon dolara denk gelen 7.000 Bitcoin çalınmış ve bazı kullanıcıların iki faktörlü kimlik doğrulama kodları da ele geçirilmiştir. Bu, Binance’in karşı karşıya kaldığı en büyük siber saldırılardan biri olarak tarihe geçmiştir.

Saldırı ve yarattığı zararları telafi etmek için Binance, çeşitli güvenlik önlemleri almıştır. Bununla birlikte, acil durum sigorta fonunu kullanarak kullanıcılarının kaybettiği paraları geri ödemiştir. Bu vaka, en iyi kripto para borsalarının dahi bu tür tehditlere açık olabileceğinin önemli kanıtlarından biridir.

Binance ve Binance TR’ye Güvenmeli mi?

Binance’in piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar, kripto para alım satımı için tercih edilebilecek yasal, güvenli ve güvenilir bir borsa olduğunu kanıtladığı söylenebilir.

Bunun da en büyük nedenlerinden biri, Binance’in siber saldırı sonrasında, kullanıcılarının zararlarını ödemesidir. Çünkü geçmişte birçok borsa bir siber saldırı sonrası kullanıcılarının zararlarını ya karşılamamış ya da karşılamak istememiştir.

Bununla beraber, Binance’in en yüksek güvenlik standartlarını sağlamak için iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ve soğuk cüzdan depolama gibi özellikler sunması da borsanın güvenilirliğini artırmaktadır.

Ek olarak, gerek Binance gerekse de örneğin Binance TR, her ülkedeki yasal gerekliliklere uyum sağlamaktadır. Ayrıca faaliyetlerini yasal zeminde sürdürme gibi uygulamaları ile güvenilir bir platform olarak ele alınabileceğini söylemek mümkündür.

Binance Güvenliği Konusunda Uzmanlar Ne Diyor?

Binance güvenilir mi sorusuna cevap aramak için kripto para piyasası uzmanlarına da kulak vermek gerekmektedir. Fakat piyasa uzmanlarının kripto para piyasasındaki risklere yönelik oldukça ılımlı yaklaştığını belirtmek de önemlidir.

Binance hakkında derin bir incelemede bulunan 99 Bitcoins, borsanın sahip olduğu artıların eksilerine kıyasla daha ön planda olduğuna vurgu yapmaktadır. Binance’in de güvenilir bir kripto para borsası olduğunu belirtmektedir.

Binance’e yönelik bir başka inceleme gerçekleştiren Blockonomi ise, borsasının iki faktörlü kimlik doğrulama ve soğuk cüzdan depolama gibi özellikleri sağlaması bakımından güvenli olabileceğine işaret etmektedir.

Bu hususta, kime ve hangi görüşe inanmayı seçecek olursa olsun, kripto para piyasasına adım atan herkesin dikkatli olması önem taşımaktadır. Borsaların sağladığı güvenlik önlemleri kadar kullanıcıların da donanım cüzdanlar kullanması ve bilgilerini doğru bir şekilde saklaması gerekmektedir.

Binance Alternatifleri Nelerdir?

Binance birçok anlamda güvenilir görünse de, kripto para alım satımı için kullanılabilecek tek seçenek değildir. Kripto para piyasasına adım atmayı düşünen herkesin farklı alternatifleri olduğunu belirtmek gerekmektedir.

Örneğin, Binance haricinde; Coinbase, KuCoin, Kraken ve Bitfinex gibi kripto para borsaları da bulunmaktadır. Öte yandan Bitlo, BtcTürk ve Paribu gibi yerel kripto para borsaları da alternatif seçenekler arasında yer almaktadır.

Tıpkı Binance gibi birçok kripto para borsası da çeşitli güvenlik önlemleri almakta ve güvenilirliği sağlamaya çalışmaktadır. Bu kapsamda, kripto para alım satımı yapmak isteyenlerin diğer alternatif seçenekler üzerinde de incelemeler yapması faydalı olacaktır.

Can Çelik

Kripto para piyasaları ile ilgilen ve bu anlamda çeşitli eğitimlere de katılan Can Çelik, Bitcoin başta olmak üzere piyasalardaki en popüler dijital para birimleri üzerinde işlemler yapıyor. Üniversite eğitimi ile İşletme lisans derecesine de sahip olan Can Çelik, kripto para piyasasına yönelik araştırma ve deneyimlerini Konupara'da paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir