Genel Haberler ve Makaleler

Asya Altyapı Yatırım Bankası’na Büyük Talep

Çin’in, Asya Kalkınma Bankası’na karşı kurmaya çalıştığı düşünülen Asya Altyapı Yatırım Bankası’na kurucu ortak olmak için birçok ülke başvuruda bulundu. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 40’dan fazla ülke Asya Altyapı Yatırım Bankası kurucu üyesi olmayı istiyor.

26 Mart tarihinde başvuru yapan Türkiye’nin yanı sıra yatırım bankasına ortak olmak isteyen ülkeler arasında Avusturya, İsviçre, Rusya, Almanya ve İsrail gibi ülkelerde bulunuyor. Çin’in büyük girişimleriyle kurulma aşamasını tamamlanmaya çalışan yatırım bankasının 50 milyar dolarlık kısmını yine Çin finanse edecek. Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın toplam sermayesi 100 milyar dolar olarak lanse ediliyor.

Çin’in Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, başvuru yapan 40 ülkeden 30 ülkenin inceleme sürecini geçerek aday olduğunu belirtti. Tam kurucu aday üye sayısıysa 15 Nisan’da belli olacak. Başvuru yapan ülkelerin çeşitli inceleme prosedürleri çerçevesinde değerlendirildiği kaydeden Hua Chunying, bankanın 2015 sonunda faaliyete başlayabileceğini belirtti.

Asya Altyapı Yatırım Bankası, Asya ülkelerinin kalkınması için ülkelere kalkınma ve altyapı yatırımları konusunda destek sağlayacak.

Barış Şallı

Eksi bir Konupara yazarı olan Barış, ilgi duyduğu bireysel finans alanına dair para yönetimi, krediler, kredi kartları ve kredi notu hakkında onlarca yazı yazdı. Bütün bunları yaparken karmaşık olmaktan ziyade yazılarını kapsayıcı ve basit bir şekilde okuyuculara aktardı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir