Genel Haberler ve Makaleler

Connecticut’taki Johnsonville kasabasını sadece 1,9 milyon dolara satın alabilirsiniz

Birçok insanın evi var, ama bütün bir kasabaya sahip olan kaç kişiyi tanıyorsunuz? East Haddam, Connecticut’taki küçük bir köy olan Johnsonville’i satın almak isterseniz belki de o şanslı kişi siz olabilirsin.

62 dönüm arazi üzerine yayılmış olan Johnsonville kasabası, büyük yeşillik alanlar, bozulmaya uğramamış doğal göller, şelaleler ve verimli tarım arazileriyle dolu bir doğa harikası olarak biliniyor.

Ayrıca, Johnsonville muazzam tarihi cazibesi ve geçmiş dönemlerden koparak günümüze gelen Victoria tarzı evlere, restoranlara ve kiliselere de sahip. Hatta köyde su değirmeni, bir okul binası ve bir postane dahi var.

Şimdi bilmeniz gereken önemli bir şey daha kaldı: kasaba bir süre önce tamamen terk edildi.

Johnsonville, Connecticut, ABD

Tarihi kaynaklara göre, 1802’de inşa edilen Johnsonville’de bir zamanlar balık ağları için iplerin üretildiği fabrikalar yer alıyordu. Ancak 1960’lı yıllara gelindiğinde işadamı Raymond Schmitt, kasabanın sahiplerinden bazı arsaları ve yapıları alarak kasabayı turist merkezi haline getirdi. Schmitt, 1994 yılında, imar yetkilileri ile anlaşmazlığa düşünce turistler için cazibe merkezi haline gelen Johnsonville’i kapatma kararı aldı. Bir zamanlar oldukça kalabalık olan kasaba, kapanmasının ardından bir hayalet kasaba haline geldi.

Amerikan emlak pazarında terk edilmiş yapılar ve kasabalar söz konusu olduğunda “hayaletli” ya da “perili”  kavramları çok da bilinmedik şeyler değil. Bilmeniz gereken son bir şey daha: iddialara göre Johnsonville de perili ve hayaletli.

Johnsonville Kasabası

1998’de kasabanın sahibi olan işadamı Schmitt ödlüğünde, emlak piyasasında kasabaya ait bazı antika yapılar ve mülkler satılmaya başladı. Aynı sene kasabanın hayaletli ve perili olduğu söylentileri yayıldı. Üstelik kasabada Schmitt’in hayaletinin olduğu iddia ediliyor.

Hayaletli bir kasaba! Başlangıçta kulağa pek hoş gelmese de son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan “Korku Evi” konsepti için harikulade bir ortam. Üstelik daha önce de turistlerin sıklıkla gelebildiği eşsiz bir kasaba. Amerikalıların ilginç günlerini de göz önüne aldığımızda Connecticut’taki perili ve hayaletli bir kasabayı kim almak istemez ki? Korku evi konseptleri ya da sayısız korku temalı etkinlikleri veya Cadılar Bayramı partilerini düşünün!

Johnsonville, Connecticut

Bunu daha öncede muhtemelen düşündüler, zira 2001’de kasaba Meyer Jabara Hotels tarafından 2,5 milyon dolara satın alınmış ama o dönemde yaşanan ekonomik kriz işlerin daha uygulanamadan planlandığı gibi gitmesine izin vermemiş. Şu anda bu kasaba Manhattan’daki ortalama bir konut fiyatından çok daha düşük bir fiyat karşılığında tekrar satışa çıktı ve alıcısını arıyor.

Batuhan Özkan

İşletme Lisans derecesine sahip olan Batuhan Özkan, özel bir firmada Müşteri Operasyonları bölümünde çalışıyor. İş dünyası, girişimcilik, kariyer, para kazanma yolları, yeni iş fikirleri ve iş yaşamı konularında araştırmalar yapan Özkan, hazırladığı içeriklerle Konupara’ya katkı sağlıyor. E-posta: batuhanozkan@konupara.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir