Blog

Nissan ve Honda 2 milyondan fazla otomobili geri çağırdı

Honda Motor Co. ve Nissan Motor Co., Geçen ay Toyota Motor‘un da otomobilleri geri çağırmasına neden olan hava yastıklarının (airbag) kusurlarını gidermek amacıyla 2 milyondan fazla otomobili geri çağırdı.

Nissan ve Honda hangi modelleri geri çağırıyor?
Honda’nın geri çağırdığı otomobillerin arasında, hatch-back modeli Fit dahil 2,03 milyon otomobil var. Nissan ise Cube modeli de dahil 130.000 otomobilin tamir edilmesi gerektiğini açıkladı.

Airbagların üreticisi TAKATA Corp‘un hisseleri açıklamanın ardından Tokyo’da %4 civarında değer kaybetti. Değer kaybıyla ve modellerin geri çağırılmasıyla ilgili Takata şirketinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toyota ve Honda geçen yıl 3 milyondan fazla otomobili, Tokyo’da bulunan TAKATA şirketinin kusurlu airbagları nedeniyle geri çağırmışlardı.

Hatırlatalım ki, Toyota bu ay dünya çapında 2.27 milyon otomobili geri çağrıldığını açıklamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu