Bill Zanker’in, The Learning Annex Başarısı
Bugün sizlere şans yaratma konusunda bir başarı hikayesi aktarmak istiyorum. The Learning Annex Zenginlik Fuarı kurucusu Bill Zanker‘in nasıl bir başarı ve şans yakaladığını hep birlikte görelim.
Bill Zanker, şansını nasıl yarattığını şöyle anlatıyor:
1982’de şapka çıkarılacak bir talih, The Learning Annex‘i çok hızlı bir şekilde büyük bir başarıya ulaştırdı. 11 Mart 1982 Perşembe günü The Learning Annex’e yüz bininci öğrencimizin kaydını yapmıştık. Bu muhteşem olayı Empire State binasının tepesinden bir dolarlık banknotlar halinde toplam 10 bin dolar atarak kutlamak istedim. Topluma bir şeyleri geri vermenin ve çok ihtiyaç duyduğum bir tanıtımı gerçekleştirmenin yolu olarak böyle bir yöntem düşünmüştüm. Az parayla büyük bir şans elde etmeye karar verdim. Çalışma arkadaşlarımla birlikte bankadan alabildiğimiz kadar bir dolarlık banknotlar aldık ve her banknotun üzerine “The Learning Annex New York’u seviyor” yazılı etiketler iliştirdik.
Sonra 12 Mar Cuma günü saat 13.00’ten itibaren Empire State binasının tepesinden 10 bin dolar atma planımızı tüm medya kuruluşları ve televizyon istasyonlarına bildirmeye başladık. Bu haberi sevdiler ve tüm New York’u biraz para kazanmanın inanılmaz yolu hakkında alarma geçirdiler. Elbette herkesin dikkatini çekti. Bizde perşembe günü akşamüzeri toplam 10 bin dolar tutarındaki 1 dolarlık banknotları iki büyük boy temiz çöp poşetine doldurduk ve ertesi gün de parayı atmak için Empire State binasının yolunu tuttuk. 34. Caddeden itibaren yollar kapalıydı, para toplamak için binlerce kişi gelmişti, televizyon ekipleri, muhabirler, fotoğrafçılar ve düzeni sağlamakla görevli polisler de hazırda bekliyorlardı.
Öte yandan biz Empire State binasına varmadan otuz dakika önce, iki soyguncu binanın giriş katında bulunan Bankers Trust şubesini soymaya karar vermişti. Soyguncular içeri girmiş, bankodan atlamış, bir sürü parayı çöp poşetlerine koyarak kapıya yönelmişler. Bankadan çıkarlarken muhteşem bir seyirci karşılamış onları: kaldırımlara dizilmiş binlerce kişi, kamera ekipleri, muhabirler, polisler ve mağaza dedektifleri. Kaçmaya çalışan soyguncuların peşinden “Dur! Dur!” diye bağıran banka güvenlik görevlileri ve sivil polisler… Her ikiside çabucak yakalanıp gözaltına alınmış.
Tam bu karmaşa esnasında, biz elimizdeki iki koca çöp poşeti dolusu parayla belirdik. Binanın lobisinden geçiyorduk ki, yetkililer asansöre binmemize ve kıymetli paketimizi boşaltmamıza izin vermedi. Onlarla mantıklı konuşmaya çalıştım ve “Bildiğim kadarıyla bu bir suç değil” dedim. Fikirleri değişmiyordu. Kalabalık bir lobinin ortasında, koca para torbalarını başımızın üzerinde tutuyorduk, insanlar birazını almak için bizi her yerden sıkıştırıyordu. Korkutucu bir deneyimdi. Sonuçta paraları fırlatamadık. Güvenliğimiz için polis arabalarıyla uzaklaştırılmamız gerekti.
Bu tuhaf aksiyon, kariyerimdeki en büyük dönüm noktası oldu. Bir sonraki gün bu tuhaf hikaye New York Times ile dünyadan yüzlerce gazetenin baş sayfasındaydı. Tüm sohbet programlarına çağırıldım ve The Learning Annex için büyük bir reklam oldu.
Asıl nokta şu ki: Bana sunulan şansı değerlendirdim. Hayatınızda bunun gibi şanslar kapınızı bir ya da iki kez çalar ve geldiğinde değerlendirilmeyi bekler.
Bill Zanker
Aklınızda Yatırım Fikri Varsa Harekete Geçin!
Küresel yatırım piyasasındaki milyonlarca yatırımcıya katılın. Altından, hisse senetleri ve dövize kadar 50'den fazla ürüne erişin. 100.000 TL sanal para ile neler yapabileceğinizi görün.ÜCRETSİZ HESAP OLUŞTURUN »