Genel Haberler ve Makaleler

Büyük Teknoloji Savaşı’nın En Önemli 3 Çarpışması

Her ne kadar büyük topraklara sahip olmasalar da büyük teknoloji şirketleri dünya üzerindeki pek çok devletten her anlamda daha güçlü. Fakat teknoloji şirketlerinin hala alt edemediği tek şeyin hükümetler olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bu, onların ortak yanlarından biri.

Bir diğer ortak yanlarını da insanlığın tüm bilgilerini elde etme isteği oluşturuyor. Üstelik bunun için fazlaca ileriye gitmeye hazırlar.

Google Favorilerine Oynuyor ve Keyfi Şekilde Sonuçlardan İçerik Banlıyor

Google’ın arama algoritması eskiden kullanıcının görmek istediklerini temel alarak arama yapardı. Fakat Google artık kullanıcının ne görmesi gerektiği konusunda kendi fikirlerini de araya serpiştirmeye başladı. Şirket Nisan ayında “düşük kaliteli içerikleri” cezalandırmak adına ofansif, aldatıcı, yanlış bilgi veya komplo teorisi içerikli sonuçlara karşı önlem alacağını açıkladı.

Öte yandan Google da son dönemlerde iyiden iyiye tartışma konusuna dönen “sahte haberciliğe” karşı açılmış savaşa katılıyor. Bu, şu anlama geliyor; artık Google da hükümetlerin ve medyanın insanlara propaganda yapmasında onlara yardımcı olacak. Acaba bu taviz dozu yüksek hareketleri ters tepip endüstrinin bozulmasına neden olacak mı?

Facebook “Savaş Sanatını” Çin’den Öğreniyor

Facebook’un tüm ürünleri Çin’de yasaklı. Mark Zuckerberg, Facebook, WhatsApp, Instagram gibi tüm ürünlerinin Çin hükümeti tarafından kabul edilmesi konusunda fazla hevesli. O kadar ki Facebook hükümet için bir sansür aracı yapacak kadar ileri gitti. Zuckerberg bu süreçte elindeki devasa kitleleri kontrol etmek için bazı tüyolar da kaptı.

Facebook, sosyal medya ve insanların bilgileri konusunda tekel olmak istiyor. Bu konuda insan haklarını hiçe sayan komünist bir rejimden daha iyi bir müttefik kim olabilirdi ki?

Büyük Dörtlü, Sizin Zamanınız ve Bilgileriniz İçin Savaşıyor

Bu rekabetin bence tek güzel tarafı bize seçme şansı vermesi. Fakat savaş alanında yalnızca Google, Facebook, Amazon ve Apple var. Bu şirketler küçük rakiplerini satın alıp bilgi havuzunu büyük rakiplerine karşı üstün tutmaya çalışıyor. Bu dört şirket Dijital Çağın Tanrıları.

Fakat Antik Yunan’a ya da daha yakından günümüzdeki ateizmin ironik yükselişine bakın, neticede Tanrılar bile zamanla yok olabiliyor.

Batuhan Özkan

İşletme Lisans derecesine sahip olan Batuhan Özkan, özel bir firmada Müşteri Operasyonları bölümünde çalışıyor. İş dünyası, girişimcilik, kariyer, para kazanma yolları, yeni iş fikirleri ve iş yaşamı konularında araştırmalar yapan Özkan, hazırladığı içeriklerle Konupara’ya katkı sağlıyor. E-posta: batuhanozkan@konupara.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir