Genel Haberler ve Makaleler

E-Ticaret Markan Alışveriş Sezonuna Hazır mı?


Dünya genelinde Black Friday olarak bilinen, Türkiye’de ismiyle Muhteşem Cuma, Efsane Cuma, Şahane Cuma olarak da adlandırılan yoğun alışveriş günlerine sayılı günler kaldı. Her yıl milyarlarca dolar satış yapılan Black Friday, bu yıl 25 Kasım günü gerçekleşecek. Herkes bu çılgın indirim günlerini beklerken, bir E-Ticaret sitesi olarak siz bugüne hazır mısınız? Black Friday günü için stok hazırlığınızı, indirim duyurularınızı ve kampanyaları bugünden hazırlamalı, depo alanlarınızı daha yönetilebilir hale getirerek, kargo süreçleriniz için gerekli entegrasyonu sağlamalısınız.

Web sitesi alt yapınız hazır mı?

Online alışveriş çılgınlığının yaşandığı, büyük indirimlerin yapıldığı Black Friday öncesi öncelikli olarak E-Ticaret sitenizi buna hazırlamalısınız. Sitenizin alt yapısı bu yoğunluğa hazır olmadığı takdirde, müşterileriniz, alışveriş yaparken sitenizin alt yapısı çökebilir, veriler zarar göreceği için birçok ürünün satışı ve kargosu iptal edilmek zorunda kalabilir.

Web siteniz kullanıcı dostu mu?

Sitenizin kullanıcı dostu olup olmadığı, alışveriş yaparken gezinmenin kolay olması da müşteriler tarafından dikkat edilen önemli hususlardan bir tanesidir. Müşterilerin alışveriş yaparken keyif alacağı bir ara yüzü seçmeniz, bu da size daha fazla satış ve müşteri memnuniyeti getirecektir.

Yine sosyal medyadaki pazarlama çalışmalarınız, lojistik ve depolama çözümleriniz, ödeme ve kargo entegrasyonu, öncelikli kontrol etmeniz gereken hazırlıkların başında geliyor.

Stok kontrolü ve kargo entegrasyonu sağladınız mı?

Black Friday gününe özel, satış yaptığınız ürünlerin stok yönetimini çok iyi organize etmelisiniz. Müşterilerinizin sizin ürünlerinize talep göstereceğinin farkında olmalı, müşteri kaybetmemek için ürünlerinizi yeterli stok ile bulundurmalısınız. Genel satışlarınız ile ürünlerinizin stoklarına karar verebilirsiniz. Black Friday günü kargo şirketlerinin iş yükünün yüzde 50 oranında arttığını düşündüğünüz zaman, müşterilerinize ürünlerinizi zamanda ve hızlı bir şekilde ulaştırmak için kargo entegrasyonu yapmayı ihmal etmemelisiniz. Geçtiğimiz yıllarda pandeminin de etkisi ile Black Friday günü yapılan alışverişler ile ilgili en fazla şikayet kargo gönderimleri noktasında gelmiştir. Kargo gönderimlerinin belirtilen sürelerde gelmemesi, teslim sürelerinin uzaması, müşteriler tarafından kabul edilmeyecek bir durumdur. Bunun için bir E-Ticaret satıcısı olarak kargo entegrasyonunuzu öncelikleriniz arasına almalısınız.

Satışlarınızı nasıl artırabilirsiniz?

Black Friday günü satışlarınızı artırmak için öncesinde pazarlama tekniklerinizi daha fazla geliştirmelisiniz. Sosyal medya pazarlamalarınız, SEO çalışmalarınız, Google ve sosyal medya reklamlarınız, e-posta pazarlaması gibi önemli pazarlama etmenlerine daha fazla yoğunlaşarak, satışlarınızı artırabilirsiniz.

Bir E-Ticaret satıcısı olarak Black Friday’a gereken tüm hazırlıklarınızı yapmanız halinde hem çok iyi satışlar yapabilir hem de yeni müşteriler kazanmış olursunuz.

E-ticaret işletmenizin ihtiyaç duyabileceği tüm stratejik bilgileri içeren “10 Adımda Markanızı Alışveriş Sezonuna Hazırlayın” el kitabını ücretsiz okumak için tıklayın.

Konupara Ekibi

Konupara Ekibi, okuyucu ihtiyaçlarını analiz ederek para yönetimi, birikim, krediler, kredi kartları, kredi notu, mevduat hesapları gibi bankacılık ürünleri ve yatırım konularında araştırmalar yapıp kapsamlı yazılar hazırlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir