Erdoğan: “Twitter Vergi Kaçakçısıdır”, Elvan: “WWW’den Çıkar TTT’yi Kurarız”

Seçime günler kala engellenen Twitter, kısa bir süre önce tekrar erişime açılmıştı. Engellenen Youtube ise henüz erişime açılmazken, DNS yasaklarınında kaldırıldığı haberlerini almıştık.

TWITTER VERGİ KAÇAKÇISIDIR

Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi‘nin hizmete alım töreninde konuşma yapan Erdoğan, sosyal medyaya ilişkin konuşmasında şu sözleri dile getirdi:

“Biz Twitter, Youtube, Facebook gibi sosyal medyayı bu operasyonlara alet oldukları için eleştirdik. Kişilik haklarına saygı göstermedikleri için, yargı kararlarına riayet etmedikleri için, ulusal güvenliğimize yapılan saldırılara alet oldukları için eleştirdik. Bugün de eleştiriyorum yarın da eleştireceğim. Bunun özgürlükle alakası yok.

Bunlar Twitter, Youtube, Facebook kâr amacıyla kurulmuş para kazanan şirketler. Twitter aynı zamanda vergi kaçakçısıdır. Bunların da üzerine gideceğiz. Her uluslararası şirket gibi bu şirketler de benim ülkemin anayasasına, yasalarına uyacaklar. Bunlarla ilgili verilmiş karara uydum ama saygı duymuyorum.

Başka ülkelerde nasıl belirli kurallar içerisinde çalışıyorlarsa burada da kurallar içerisinde çalışacaklar. Özgürlük maskeli altında kimse benim ülkemde operasyon yapamaz. Ulusal güvenliğimizi değil, uluslararası şirketlerin çıkarını düşünenler de milletin gönül gözünden kaçamazlar”

 

WWW’DEN ÇIKAR TTT’Yİ KURARIZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan‘ın da gündeminde sosyal medya vardı.

TBMM’deki sohbetinde Twitter ile Türkiye arasında yaşanan krizi dile getirerek,

“Sosyal medyanın kaynak adresi sadece ABD şirketleri. Dolasıyla, Almanya ve Fransa’nın başını çektiği AB ülkelerinin de bundan kaynaklı sorunları var. Bu ülkelerin ABD ile sıkı görüşmeleri var.

BM ilkeleri gibi sosyal medyanın da tek bir uluslararası kural metni olması gerekir. Aksi durumda, ülkeler daha güvenli olmaları nedeniyle kendi alan adreslerini oluşturabilirler. Bu uzun süreden beri tartışılıyor. ‘www’ yerine ‘ttt’ gibi bir sistem kurulur. Türkiye ve diğer ülkeler kendi alan sistemlerini kurabilir. Bu ülkelerin internet sistemlerini birbirinden koparır. Ülkelerin birbirlerinin sistemlerine ulaşmaları zorlaşır. Bu tartışmalı bir konu.”

yorumunda bulundu.

Aklınızda Yatırım Fikri Varsa Harekete Geçin!

Küresel yatırım piyasasındaki milyonlarca yatırımcıya katılın. Altından, hisse senetleri ve dövize kadar 50'den fazla ürüne erişin. 100.000 TL sanal para ile neler yapabileceğinizi görün.
ÜCRETSİZ HESAP OLUŞTURUN »

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu