Genel Haberler ve Makaleler

It filmi, bu yıl yüksek hasılat yapan korku filmleri dalgasının yeni bir parçası oldu

Wonder Woman gibi gişe rekorları kıran filmlerin başarısına rağmen, stüdyolar ve sinema endüstrisi için zor bir yıl oldu.

Box Office Mojo’ya göre, 2006’dan bu yana filmler en kötü yazını geçirdi. 2006 yılında ABD’de ortalama 6,55 dolar olan bilet fiyatları, bugün %35 daha düşük olmasına rağmen gişede beklenen sıçrama bir türlü yapılamadı.

Yine de, gişelerde popüler bir film türü hala var: korku. Stephen King’in aynı adlı romanından beyazperdeye yıllar sonra tekrar uyarlanan “It”, ABD gişelerinde 219 milyon dolar, dünya çapında ise 371 milyon dolara ulaşarak tüm zamanların en iyi gişe hasılatlarından birini yaptı.

Yerel gişelerde de It, 100 bin izleyici çekerek eylül ayının en çok izlenen filmi oldu, Türkiye’de 15 eylül’de vizyona girmişti.

Film, Time Warner’ın (NYSE:TWX) sahibi olduğu Warner Brothers için çok önemli bir hit. Elbette endüstrinin tek kazanan filmi It değil. Bu yılın başlarında vizyona giren Get Out, Annabelle: Creation ve Split isimli filmler toplam 850 milyon dolar hasılat elde etti.

Yapılan araştırmalar korku filmi severlerin oturma odalarında filmleri izlemek yerine korku faktörünü artırmak için her zaman biraz daha fazla para ödemeye istekli olduklarını ortaya koyuyor.

Korku filmlerinin her zaman niş bir izleyici kitlesine hitap ettiği biliniyor. Üstelik tarihsel olarak film stüdyoları için çok kârlı olma potansiyeline de sahipler. Örneğin 1999 yılında piyasaya sürülen Blair Cadısı Projesi, yaklaşık 250 milyon dolar kazandırmıştı. Projenin 60 bin dolara mal olduğunu düşündüğümüzde kârlılık inanılmazdı.

Yağız Okan

Kişisel finans alanında uzmanlaşmış ve Sertifikalı bir serbest yazar olan Yağız Okan, 2014 yılında Konupara’ya katıldı. Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık, ek olarak İktisat bölümlerinden mezunu olmasının yanı sıra, Finansal Okuryazarlık Sertifikası ve MEB Genel Muhasebe Sertifikasına sahip. Krediler, kredi kartları ve mevduatlar gibi bankacılık ürünleri ve kişisel finans konusunda uzman. E-posta: yagizokan@konupara.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir