KFC, Franchise Modeliyle Türkiye’de Büyümek İstiyor
Dünyanın önde gelen fast food restoran zincirlerinden KFC, Türkiye’de hızlı bir büyüme hedefliyor. KFC, önümüzdeki 5 yılda 250’si Anadolu’da olmak üzere Türkiye’de 400 yeni restoran açmayı planlıyor.
Ülkemizde 99 şubesi bulunan KFC, bugün 100. şubesini İstanbul Sirkeci’de açtı. Restoranın açılışında düzenlenen basın toplantısında Türkiye ve KFC MENAPak Genel Müdürü Sabir Sami, sektördeki büyüme potansiyeli sebebiyle Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunu dile getirdi.
Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde 120 ülkede yaklaşık 20 bin restorana sahip olan KFC, 13,3 milyar dolarlık (Yum!) cirosuyla dünyanın en önemli fast food şirketleri arasında yer alıyor.
Türkiye’de bayilik modeliyle büyümek isteyen KFC, gelecek 5 yılda ülkede 400 yeni şube açmayı hedefliyor.
Yum! Türkiye Genel Müdürü Sabir Sami, Türkiye’nin genç yaş nüfus ortalamasının ve büyüyen ekonomisinin yabancı yatırımcılar için fırsat olduğunu belirterek, yemek sektöründe de yabancı yatırımcıların sayısının arttığını bu alanda en hızlı büyümeninse Anadolu’da gerçekleştiğini dile getiriyor.
Türkiye’de büyümesini hızlandırmak için franchise modelini de stratejilerine eklediklerini belirten Sami, ülkedeki ilk bayilik modelli şubenin Diyarbakır’da açıldığını belirtiyor.
KFC Bayiliği için Gerekli Şartlar
KFC’den bayilik alacak girişimcilerin, restoranı açacakları bölge ve diğer bazı etkenlere bağlı olarak 700 bin lira ile 1,2 milyon lira arasında değişen maliyetleri gözden çıkarması gerekiyor.
Son yıllarda ülkemizde yaklaşık yüzde 2-3 büyüyen yemek sektörü, yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.
İlgili: Fast Food Restoran Bayiliği Veren 5 Popüler Marka
KFC’nin Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener, Türkiye’de yaklaşık 12 milyon kişinin hızlı yemek (fast food) tükettiğini belirterek, bu tüketiciler arasındaki 1,3 milyon kişininde tavuğu tercih ettiğini dile getiriyor.
Son olarak, KFC’nin yıllık tavuk tüketim miktarının 4 bin 300 ton olduğu bilgisini vermekte de yarar var.