Netflix hisseleri son beş yılda yüzde 1200 yükseldi
Önce Netflix daha sonra rakibi Amazon Prime Video, Türkiye dahil pek çok ülkede hizmetlerini genişletti. OTT platformlarının yükselişi Türkiye’de de hız kazandı.
Her geçen gün bu platformlar daha fazla tercih edilirken, geleneksel TV de gün geçtikçe kan kaybediyor. Sonuçta tek bir şey sabit kalmaya devam ediyor: her gün izleme yaptığımız saat sayısı, bu sınırlı.
Netflix ve Amazon Prime Video’nun dünya çapında hizmetlerini arka arkaya hızla genişletmesi gelecekteki rekabet ortamını da şimdiden görmemizi sağlıyor. Bu arada eğer genişleme planı varsa Hulu gibi diğer büyüklerin işi bu saatten sonra çok daha zor olacak. Behzat Ç. gibi kaliteli orijinalleri sunacağı dillendirilen BluTV’yi de Hulu’nun yanına koyabiliriz. Netflix, Türkiye’de ve açılım yaptığı diğer ülkelerde altyazıları ve muhtemelen bu kadar hızlı olmasını beklemediğimiz dublaj seçeneklerini bile hızla döşerken geri kalanların işleri gerçekten zor. Arkadan gelen Amazon’u da unutmamak gerekiyor.
OTT platformları, verilere göre sırasıyla Time Warner ve CBS’e ait olan HBO ve Showtime’dan çok daha fazla içerik üretiyorlar. Yine verilere göre, 2016 senesinde, OTT platformları ücretli kablo ağlarından üç kat daha fazla gösterim yaptılar. Bu sayıdaki artışın önümüzdeki yıllarda da devam etmesi halinde OTT platformlarının geleneksel TV ağlarından daha fazla sayıda içeriğe sahip olabileceği öngörülüyor.
Veriler, Netflix’in rakibi Amazon’dan daha üretken olduğunu da ortaya koyuyor. Netflix’in son yıllarda ürettiği içerik sayısı artarken, bu yükseliş hisse senetlerinde de aynı etkiyi yaratmaya devam ediyor. Netflix hisseleri (NASDAQ: NFLX), şirketin içerik üretimine paralel olarak son beş yılda çarpıcı bir şekilde %1200 yükseldi.
Gelecek sene içerikler aynı ilgiliyi görürse OTT platformlarının yükselişi de sürmeye devam edecek.