RTÜK’ten O Ses Türkiye’ye 150 Bin TL Ceza
Tüm dünyada The Voice, ülkemizde ise O Ses adıyla yayınlanan ve reyting rekorları kıran yarışmaya RTÜK‘ten ceza geldi.
Yapımcılığını Acun Medya‘nın yaptığı O Ses Çocuklar adlı yarışmaya formatı nedeniyle 150 Bin TL para cezası kesildi. Daha öncede çocukların birbirleriyle yarıştırılmasının uygun olmadığı gerekçesiyle RTÜK, O Ses Çocuklar yarışmasının bazı bölümlerine ceza kesmişti.
Star TV‘den TV8‘e geçen yarışmaya son olarak format cezası kesildi. Bu Türk televizyon tarihinde bir ilk olacak çünkü artık çocukların televizyon ekranlarında birbirleriyle yarıştırılması RTÜK tarafından engellenecek. Bundan böyle çocukların bu tarz programlarda yer alması için herhangi bir yayıncılık kuralı ihlali aranmayarak doğrudan programa ceza kesilebilecek.
Radyo Televizyon ve Üst Kurulu aşağıdaki maddeyi ihlal ettiği gerekçesiyle programa ceza verdi:
Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz.
Sosyal Medyada RTÜK’ün bu kararına olumlu tepkiler var. Bazı yorumlar ise şöyle:
Çocuk adı üstünde çocuktur. Rahmetli Barış Manço’nun yaptığı gibi “çocuk” şarkısı söyletip herkese 10 puan verilen bir yarışma haricinde kullanılamaz. Çocuklara yetişkin kadın erkek kıyafeti giydirilip arabesk pop rock türü şarkılar söyletilemez. Rtük’e tebrikler. (Mert Yavuz)
Bencede bu tür yarışmalar doğru değil. Çocukların psikolojisini hiç düşünmeden rant peşinde koşuyorlar. Anne babalarda cidden çok düşüncesizler. Ben üstüne para verseler göndermem çocuğumu böyle yarışmalara. (Deniz Feneri)
Türkiye’de öğrencilere verilen sanat ve spor imkanları çok kısıtlı. Neredeyse bütün aileler çocuklarının bu uğraşlarına zaman kaybı olarak bakıyor ve ilkokuldan itibaren dersanelere yolluyor. Çocuklara en büyük istismar lise ve üniversite giriş sınavlarıdır! (Deniz Can Demir)
Elbette çocuklar yarışacak elbette kazananı olacak kaybedeni olacak bu çocuklar zaten 3-5 yıl sonra oy rüşdünü alıyor. (Semih Kazancı)
Aklınızda Yatırım Fikri Varsa Harekete Geçin!
Küresel yatırım piyasasındaki milyonlarca yatırımcıya katılın. Altından, hisse senetleri ve dövize kadar 50'den fazla ürüne erişin. 100.000 TL sanal para ile neler yapabileceğinizi görün.ÜCRETSİZ HESAP OLUŞTURUN »