Zombi Oyunuyla Para Kazanma Fikri
Denk geldi de saatler önce App Store’da dolaşırken Zombiebucket adında bir mobil uygulama oyununa rastladım. Bana çok uzun gibi gelmese de bir iki saat aynı oyunu oynadığımı fark ettim.
Fark ettim diyorum çünkü, oynama hakkım bitmeseydi kim bilir bir kaç saat daha oynardım. Oynama hakkı diye bir şey getirmişler, o bitti mi tekrar oynayamıyorsunuz. Azami oyuna giriş hakkı “5 Can” ile oluyor, bu ‘5 Can’da oyunun ifadesiyle 2500 brain’a tekabül ediyor. Oyundaki haklarınız bittiğinde önünüzde iki seçenek var:
İlk seçenek uygulama üzerinden reklam videolarını izleyerek her bir reklam videosundan 500 brain kazanarak, 2500’e tamamlamak ve oyun hakkı elde etmek, ikinci seçenekse -daha ilgi çekici- 0,99 ABD dolarına 20.000 brain almak ya da katlarını vererek daha fazla brain almak…
İki seçeneğe de baktığımızda görüyoruz ki bu adamlar illa ki para kazanıyorlar. Ama yaptıkları oyunu görmelisiniz! Ucuz grafiklerle hazırlanmış amaç tekrar tekrar oynamayı sağlama aynı Flappy Bird gibi. Flappy Bird’ün yapımcısı uygulama üzerine direkt reklam yerleştirmişti parayı bu şekilde kazandı fakat bu gibi (Zombiebucket) benzeri oyunlar uygulama içi satın almaya yönlendiriyor.
Zombiebucket, birçok oyuna çok benzer nasıl başardıklarını bilmiyorum ama insanın oynayası geliyor ve bana kalırsa çok parlak bir iş fikri. Eray‘ın şu yazısını okumadan önce mobil uygulamalardan para kazanma fikrine bu kadar sıcak bakmıyordum ama gördüğüm kadarıyla basit grafikli bir zombi oyunu bile kullanıcılar arasında oldukça fazla prim yapabiliyor.
Bu tarz oyunlar bir süre de olsa insanların dikkatini dağıtıyor ve bana kalırsa günümüz insanları mobil uygulamalardan çok çok fazlasını beklemiyor. Basit, benzersiz ve iyi pazarlanmış uygulamalar yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasını sağlıyor. Yapımcılar bu tarz basit uygulamalara milyonlarca dolar para yatırmıyorlar, ucuza mal ediyorlar. İnsanların hevesi geçtiğinde mevcut kazançlarıyla yeni ürünler çıkarmaları pek de zor olmuyordur. Hayal gücü, insan davranışlarını anlama ve pazarlama tekniği birleştiğinde ortaya çıkan her yeni iş fikri kazandırır, en azından gördüklerimden bunu anlıyorum.
Bu arada App Store’da bahsettiğim oyun şurada. Bana öyle geliyor ki, bu oyunun adını yakın zamanda daha sık duymaya başlayacağız.