KOSGEB Destekleri İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

KOSGEB, girişimcilik destekleri ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek olmaya devam ediyor. KOSGEB’in yeni girişimcilerin faaliyet gösterdikleri ya da faaliyete başlamak istedikleri sektöre göre değişen maddi destek tutarları geri ödemesiz olarak veriliyor.
Bu çerçevede, hayata geçirilen KOSGEB destekleri arasında yer alan Girişimciliği Geliştirme Destek Programı sayesinde geleneksel girişimciler 60.000 TL ve ileri girişimciler ise 370.000 TL’ye kadar maddi destek alabiliyor.
KOSGEB Nedir?
Kısaca KOSGEB olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı bir kamu kuruluşudur. Kuruluş, ülkemizde bulunan küçük veya orta ölçekli işletmeleri etkin kılmak, ekonomi içerisindeki rollerini artırmak ve rekabet etmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
KOSGEB misyon ve amaçları doğrultusunda hem küçük hem de orta ölçekli işletmeler için destek programları hazırlıyor. Böylece yeni girişimlerin kuruluş aşaması desteklerinden mevcut işletmelerin AR-GE ihtiyaçlarına kadar pek çok konuda maddi yardım veriyor.
Girişimciliği Geliştirme Destek Programı Nedir?
Girişimciliği geliştirme destek programı, girişimcilerin işlerini kurma ve bu süreci doğru bir şekilde yöntemlerini sağlama amaçları doğrultusunda veriliyor. Bu programda iki tür destek bulunuyor: geleneksel girişimci desteği ve ileri girişimci desteği.
Buna göre geleneksel girişimci desteği programına katılan girişimciler 60.000 TL’ye kadar destek alabilirken, ileri girişimci desteği programına katılan girişimciler ise 370.000 TL’ye kadar destek alabiliyor.
Geleneksel Girişimci Desteği
Geleneksel girişimci desteği programı kapsamında destekler kuruluş desteği ve performans desteği olarak veriliyor. Destekler başvuru tarihi itibarıyla son bir sene içinde kurulan işletmelere veriliyor.
Kuruluş Desteği
Kuruluş desteğinde gerçek kişi statüsünde kurulan işletmeler 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde kurulan işletmeler de 10.000 TL’ye kadar destek alabiliyor.
Performans Desteği
Performans desteği iki ayrı dönemde ve tamamlanan prim günlerine göre veriliyor. Desteğin başlangıç tarihi itibarıyla ilk senenin sonuna kadar olan dönem birinci performans dönemi, son gününden ikinci senenin sonuna kadar geçen süre ise ikinci performans dönemini ifade ediyor.
Birinci Performans Dönemi:
- 180-539 toplam primi olan işletmeye 5.000 TL
- 540-1079 toplam primi olan işletmeye 10.000 TL
- 1080 ve üstü toplam primi olan işletmeye 20.000 TL
İkinci Performans Dönemi:
- 360-1079 toplam primi olan işletmeye 5.000 TL
- 1080-1439 toplam primi olan işletmeye 15.000 TL
- 1440 ve üstü toplam primi olan işletmeye 20.000 TL
İleri Girişimci Desteği
İleri girişimci desteği kapsamında; kuruluş desteği, performans desteği, makine teçhizat ya da yazılım desteği ve işletme koçluğu desteği veriliyor. Program şartlarına göre işletmelerin başvuru tarihi itibarıyla son bir yıl içinde kurulmuş olması gerekiyor.
Kuruluş Desteği
İleri girişimci desteği programına katılan gerçek kişi statüsünde kurulan işletmelere 5.000 TL ve sermaye şirketi statüsünde kurulan işletmelere 10.000 TL destek sağlanıyor.
Performans Desteği
İleri girişimci desteği programında da iki performans dönemi bulunuyor ve maddi destekler tamamlanan toplam prim günlerine göre veriliyor. Desteğin başvuru tarihi ilk senenin sonuna kadar olan dönem birinci performans dönemi olarak ifade edilirken, son gününden ikinci yılın bitimine kadar geçen süre de ikinci performans dönemini olarak ifade ediliyor.
Birinci Performans Dönemi:
- 180-539 toplam prim için işletmeye 5.000 TL
- 540-1079 toplam prim için işletmeye 10.000 TL
- 1080 ve üstü toplam prim için işletmeye 20.000 TL
İkinci Performans Dönemi:
- 360-1079 toplam prim için işletmeye 5.000 TL
- 1080-1439 toplam prim için işletmeye 15.000 TL
- 1440 ve üstü toplam prim için işletmeye 20.000 TL
İleri Girişimci Makine Teçhizat ve Yazılım Desteği
İleri girişimci desteği kapsamında işletmelere makine, teçhizat ve yazılım desteği de veriliyor. Bu destekler belirli düzeylere göre belirleniyor. İşletmelerin teknoloji düzeylerine göre alabilecekleri destek tutarları şu şekilde:
- Orta düşük teknoloji düzeyi 100.000 TL
- Orta yüksek teknoloji düzeyi 200.000 TL
- Yüksek teknoloji düzeyi 300.000 TL
Programa başvuru yapan işletmeler bu teknoloji düzeylerine göre makine, teçhizat ya da yazılım için yukarıda belirtilen tutarlarda maddi destek alabiliyor.
Danışmanlık ve İşletme Koçluğu Desteği
Son olarak, ileri girişimci desteği programına başvuru yapıp onay alan işletmeler 10.000 TL’ye kadar danışmanlık ve işletme koçluğu desteği de alabiliyor. Böylece işletmelere danışmanlık, işletme koçluğu ve mentörlük yardımı sağlanıyor.
KOSGEB Başvuru Nasıl Yapılır?
Girişimciliği geliştirme destek programı başvurusu KOSGEB üzerinden yapılıyor. Başvuru sürecini beş adımda tamamlamak mümkün oluyor. Şu adımları izlemek yeterli oluyor:
- İşletme kayıt işlemlerini tamamlar
- KOSGEB adresine girerek başvuru formlarına ulaşır
- Başvuru formları doldurularak KOSGEB’e iletilir
- KOSGEB başvuruyu inceler
- Başvuru onaylanırsa destek süreci başlatılır
Öncelikle işletmelerin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Kayıt işlemlerini tamamlayan işletmelerin www.kosgeb.gov.tr adresine girerek destekler seçeneğinde yer alan Girişimciliği Geliştirme Destek Programı sayfasına girmeleri gerekiyor. Bu sayfada bulunan başvuru formlarının doldurularak işletmenin onay sürecine girmeleri gerekiyor. Başvurusu onaylanan işletmelere taahhütname gönderiliyor. Onay tarihi itibarıyla işletmelerin kayda alındığı tarih program başlangıcı olarak kabul ediliyor.
merhaba ben yeni elektrik dükkanı açmak istiyorum malzeme konusunda yardım edilmiyor mu?
merhaba ben yeni elektrik dükkanı açmak istiyorum malzeme konusunda yardım edilmiyor mu?
Merhaba, kuruluş ve işletme giderlerinin yanı sıra işinizi yapabilmeniz için gerekli teçhizatların alımı da dahil olmak üzere destek verilmektedir.
Merhaba, kuruluş ve işletme giderlerinin yanı sıra işinizi yapabilmeniz için gerekli teçhizatların alımı da dahil olmak üzere destek verilmektedir.
peki Girişimcilik eğitimi için bize söyledikleri yerler dışında başvuru yapabilirmiyim. uzun süreler veriliyor bizlere.
Tekrar Merhaba, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine istediğiniz herhangi bir şehirde katılabilirsiniz, bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Tekrar Merhaba, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine istediğiniz herhangi bir şehirde katılabilirsiniz, bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
peki Girişimcilik eğitimi için bize söyledikleri yerler dışında başvuru yapabilirmiyim. uzun süreler veriliyor bizlere.
Girişimcilik kursuna gitmeden hiçbir şey yapılmıyor mu ya kredide mi alamam.
Merhaba, desteklerden yararlanmak için uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız ve katılım belgesi almanız gerekmektedir. Katılım belgesi almadan işletmenizi kurarsanız desteklerden yararlanamazsınız.
Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Francihizing ile bir cafeterya açmayı planlıyorum ve nakit eksiğim var kosgep franchizing e destek veriyor mu ? vermiyorsa nereden nasıl yardım alabilirim genç girişimci olarak bilginiz var mı ? teşekküler.
Merhaba benim hiç sermayem yok sermaye için hibe değil kredi alıcam kredi nasıl alabilirim
Merhabalar kocaeli’nde lokanta açmak istiyorum ama hic sermayem yok meslek lisesi mezunuyum daha gecen sene mezun oldum nasıl açabalirim ki açmak için hic sermaye yok nasıl yararlanabilirim
Merhaba ben 18 yaşındayım yumurta için tavuk çiftliği kurmak istiyorum ne yapmam lazım en basit şekilde anlatırmısınız ?
Teşekürler.
Rica ederiz.
Mevcut işyerimde tadilat, demirbaş değişikliği için bir destek almam mümkün mü?
Mevcut işyerimde tadilat, demirbaş değişikliği için bir destek almam mümkün mü?
İlginize teşekkür eder iyi Bayram’lar dilerim.
Rica ederiz, size de iyi bayramlar diliyoruz.
Teşekkür ederim kısa sürede bilgi verdiğiniz için.
Rica ederiz.
Rica ederiz.
Teşekkür ederim kısa sürede bilgi verdiğiniz için.
Copicenter düşünüyorum destek verirler mi
hazır bır işletmeyi devir almak ıstıyorum kredi cikarmi
Merhabalar Harita mühendisiyim ve büro açmak istiyorum sermayem yok denecek kadar az.Kosgepi araştırmaya başladım Hibe alabilmek için yapmam gerekenler nelerdir ve ne kadar sürede sonuçlanır. Teşekkürler
Merhaba birinci olarak bir kahvalti salonu açmak istiyorum bu tarz bir lokanta tarzina destek alabilirmiyim kahvaltı salonuna destek alamazsam da gözleme ve bazlama üretimi için bir yer açmak istiyorum hangisi için destek alabilirim yardimci olursaniz sevinirim
BÜFE / CAFE TARZI Bİ YER AÇMAK İSTİYORUM DEVLET BUNA DA KOSGEP HİBESİ VERİR Mİ
Merhaba, hibe desteğine başvurunuz mevcut borçlarınızdan etkilenmez fakat faizsiz kredi desteği başvurunuz mevcut borçlarınızdan etkilenebilir. Bahsettiğiniz iş alanına yönelik olarak parfüm ve kozmetik ürünlerinin toptan ticareti ve imalatının desteklendiği görülmektedir.
Merhaba, destekler işletme bazında verildiğinden işletme kaç ortakla kurulursa kurulsun, destek üst limitleri aynı kalmaktadır. Bunun dışında ortaklı kurulacak işletmelerde ortaklardan yalnızca birinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılması ve katılım belgesi alması yeterli olmaktadır.
merhaba ben kayseri mantısı toptan satışı yapmak istiyorum. zaten eşe dosta sattığım yaptığım bildiğim bir konudur. KOSGEP e başvuru yapılması ve onaylanması hibe ve destekten yararlanma süreci ne kadardır? Birde şu an ihracat firmasında muhasebeci olarak çalışıyorum iş saatlerimin dışında akşam kursları var mı merak ediyorum. çünkü projem eğer onaylanmazsa işimden olmak istemiyorum
teşekkürler…..
Merhaba,
Ben yurt disindan kesin donus yapacagim burda bir lokanta acip avrupa usulu Doner yapmak istiyorum. Egitime basvurdum kisa sure icinde baslayacagim fakat ben egitime katilip sertifikami aldiktan sonra illaki hemen acmam gerekirmi isyerini yoksa diyelimki 6/12 ay arasi bi zaman sonra da is planimi yapabilirmiyim? tekrar girisimcilik kursuna katilmam gerekirmi?
Merhaba, başvuru yapabilir. Mevzuatta böyle bir kısıtlama yer almamaktadır.
Mermer sektörüne girmek istiyorum ne gibi hibe destekleri var ocak işletmesinde veya fabrika olarak
Merhaba ben üniverste lisans öğrencisimyim bu dönem girişimcilik ve proje yönetimi diye bi ders alcam bu ders sertifika yerine geçermi
Merhaba, hibe desteği başvurunuzda öğrenim kredisi borcunuzun bulunması herhangi bir sorun teşkil etmez.
Merhaba, hibe desteği başvurunuzda öğrenim kredisi borcunuzun bulunması herhangi bir sorun teşkil etmez.
Merhaba, desteklenecek makine-teçhizat yeni veya en fazla 3 (üç) yaşında olabilir. Yeni olmayan veya 3 yaşından büyük makine-teçhizatlar için destek ödemesi yapılmaz. Bunun dışında kira bedeli düşük olsa da belirlenen hibe desteği kapsamından farklı bir ödeme yapılmaz. Hibe desteği içinde kira ve personel giderlerine yönelik maksimum 30 bin TL destek verilir.
Öncelikle tekrar teşekkür ederim. Peki iş planımızı yetkililer incelerken nelere dikkat eder ya da bizler iş planımızı hazırlarken nasıl hareket etmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz? Kursu bitirir bitirmez iş planımızı hazırlayıp hemen teslim edebilir miyiz? Bir başka sorum iş planımızın tesliminden onaylanmasına kadar veya destek alıncaya kadar geçen süre ne kadardır?
Merhaba,
Ben 2013 yılında girişimcilik eğitimine katıldım ve sertifikamı aldım hemen 1 ay içinde de (Güneşten Elektrik üreten sistemlerle ilgili) şirketimi kurdum.
Şu an bu girişimcilik destek programına başvurabilirmiyim?
Sıfır faizli İşletme Kredisi kullanabilirmiyim?
Merhaba, “madenler ve maden cevherlerinin toptan ticareti” alanının desteklendiği görülüyor. İş planınızın uygun bulunması halinde destek alabilmeniz gerekir. Aynı aileden farklı kişiler farklı iş alanları olmak kaydıyla destek alabilir, bundan herhangi bir sorun olmayacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba, SGK lı çalışırken şirket açarsak hibe alabiliyormuyuz?
Merhaba, limited, anonim, şahıs, kolektif, komandit ve diğer işletme statüleri de dahil olmak üzere başvuru yapabilirsiniz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, faizsiz kredi desteği sabit yatırım kapsamında hibe desteğine ek olarak verilmektedir. Girişimciler hibe desteğine ek olarak faizsiz kredi desteğine başvuru yapabiliyorlar. Bunun dışında 50 bin TL’nin yarısını değil, işletmenizi kuracağınız bölgeye göre değişen oranlarda destek alabiliyorsunuz. Kadın girişimciler en az %80 oranında desteklerden yararlanabilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ortaklı kurulacak işletmeler için de destek sağlanmaktadır. Mevzuata göre işletmelerdeki kurucu ortakların payları en az % 30 (otuz) olmak zorundadır. Aynı zamanda ortaklı kurulacak işletmelerde kurucu ortaklardan yalnızca bir kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması ve katılım belgesi alması da yeterli olmaktadır. Diğer yandan birden fazla girişimcinin aynı işletmede ortak olması halinde, kurulacak işletmenin desteklerden yalnızca bir defa faydalanabileceğini de belirtelim.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba.
Ben Akdeniz üniversitesinde işletme üzerine yüksek lisans yapıyorum.
Girişimcilik dersini de aldım. Bizden kaynaklanmayan sebeplerden sertifikamız gecikiyor.
Yalnız ben yabancı uyrukluyum. Peki ya yabancı uyruklu olmam hibe almam için sorun ola bilir mi?
Önceden teşekkürler.
Merhaba.
Ben Akdeniz üniversitesinde işletme üzerine yüksek lisans yapıyorum.
Girişimcilik dersini de aldım. Bizden kaynaklanmayan sebeplerden sertifikamız gecikiyor.
Yalnız ben yabancı uyrukluyum. Peki ya yabancı uyruklu olmam hibe almam için sorun ola bilir mi?
Önceden teşekkürler.
Merhaba
100.000 TL lik faizsiz krediyide önce kendimiz harcama yapıp sonra mı talep ediyoruz? Yoksa kgf den onay alınca makinayı aldığımız firmaya ödemeyi yapmadan alabiliyor muyuz?
Merhaba ben bir fırın açmak istiyorum .
Makina ve dekorasyon giderleri için maddi skıntım var.anladığım kadarıyla bunlar tamamlandıktan sonra hibe veya kredi veriliyor . İlk aşamada alamazmiyim.
Merhaba, ne yazık ki ilk etapta girişimcilerin kendi finansal kaynaklarıyla işletmelerini kurmaları gerekiyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alındıktan, işletme kurulduktan ve başvuru yapıldıktan sonra geri ödeme alabilmeniz mümkün oluyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba Sabit yatırıma Kira ve personel gideri yazılabilinirmi aşağıda kilerden hangisi sabit yatırıma girmez. bilgileriniz için Teşekkür ederim
merhaba.çay ocağı işletiyorum ama dükkan annemin üzerine kayıtlı..dükkanı kendi üzerime devralıp işletmek istiyorum..bu koşullarda hibe krediden faydalanabilir miyim ?
Butik pastane açmak istiyorum koskep desteklermi ve nekadar destekler
Merhaba, “tekstil ürünleri perakende ticareti” desteklenen sektörler arasında yer almaktadır. İş planınızın onay alması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mevcut bir işyerini devir alırken koskepten faydalana biliyormuyuz
Erkek giyim mağazası açıcam koskeb eğitimi aldım projem hazır harcamalarımı yapıp proje başvurusunda bulunduğum vakit bana verilicek olan 50.000 tl kaç gün içinde elime geçer? Net bir zaman dilimi varmı? Bir ortağımla 50.000 -50.000 olarak iş yapıcaz onun 50.000 i ile dükkan dekoru ve açılış parası KOSKEBden gelicek olan 50.000 tl ile mal alımını yapıcaz sizce nasıl olur ve kaç gün sürer?
Basvuru yası kac ve 18 yasında olup lise ogrencısıbasvuru yapabiliyor mu ?
Merhaba, 18 yaş üstü herkes başvuru yapabilir. Eğitim durumu başvurularda herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhapa kosgep eğitimimi.tamamladıktan sonra borç yaparak işletmeyi açtığımda kosgep destek vermeme durumu olurmu borc yapacicam destek cikmazsa mağdur olucam işletmeyi kurmadab destek onayladığını veya onaylamadığını nasıl ogrenebilirim
Merhaba , Öncelikle olarak verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
İnşaat mühendisiyim ve inşaat şirketi açmak istiyorum. Bu süreçte
Ofis malzeme ekipmanları ve şantiyelerde kullanmak üzere imalata yönelik bazı elektrikli el aletleri aletleri ve işçilerin konaklaması ile malzemelerin korunması için konteynır.İçin hibe alınabilir mi?
Fİrma faaliyete geçtikten sonra kalıp işi için tam iş güvenlikli kalıp iskelesi, kereste ve plywood gibi malzemelere faizsiz destek kredisi verilir mi ? Ve bu yatırımlar için çıkacak olan hibe ve kredi miktarları neler olur. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.
Saygılar iyi çalışmalar.
Merhaba ben oyin salonu acmak istiyorum ps4 cafe ve yiyecek icecek bolumu olan bir yer bununla ilgili destek alabilirmiyim
Merhaba, Bende yeni mezun oldum kursa kayıt yaptırıp başlamak istiyorum sorum şu bir yer açmak isteyenlere işletmeyi açmadan önce maddi destekte bulunuyor mu ?Demek istediğim açmak için maddi desteğe ihtiyacım var kursu bitirip belgeyi aldıktan sonra işletmeyi açmadan önce destek sağlanıyormu iş planım kabul edilirse yoksa açıp öylemi başvuracağız ?
Zaten temel skıntı işletme açılırken duyulan finans ihtiyacıdır.işletmeyi açtıktan sonra o desteğin bir anlamı var mi.
Anadolu Üniversitesi (Açıköğretim) Girişimcilik dersi almıştım kursa gitmeden destek başvurusunda bulunabilir miyim ?
Merhaba ben yas sebze meyve ihracat firmasi acmayi dusunuyorum 50000 bin hibe ve 100000 kredi alabilirmiyim
Merhaba, iş planınıza en yakın olarak “Meyve ve sebzelerin toptan ticareti” alanının desteklendiği görülüyor. İş planınızın onaylanması halinde hibe veya kredi desteği almanız mümkün olabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
spor solonu acsam destek alır mıyım
Merhabalar, ben bayan girişimci olarak cafe açmak istiyorum ancak 50.000 TL hibe hangi şartlarda veriliyor? 50.000 değil de 20.000 verip bi miktar da kredi kullandırma olayı mı var, yoksa 50 her girişimciye veriliyor kalanı için mi kredi öneriliyor ?
Merhaba, Kuruluş giderleri için 2.000 TL, Makine, Teçhizat ve Ofis donanım giderleri için 18.000 TL, İşletme giderleri için 30.000 TL olmak üzere toplam 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği alabiliyorsunuz. 50.000 TL’lik hibe desteği için üst limitler ve destek kalemleri bu şekildedir. İşi için daha fazla kaynağa ihtiyacı olan girişimciler sabit yatırım desteği kapsamında 100.000 TL üst limitli faizsiz kredi desteğine de başvurabiliyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mrb ben unlu gida mamulleri acmak istiyorum kosgep kredi verirmi
Merhabalar ben hibe ve kredi desteği ile cafe açmayı düşünüyorum. Ancak kurs öncesi mülakat gibi bir durum varmış yeni öğrendim. Bu kurs öncesi mülakata projemizi hazırlayıp mı gideceğiz tam olarak anlayamadım. Bilgi verirseniz sevinirim.
Mrb ben halı yıkama yeri acacamda destekten yararlanabılırmıyım?
ben önlisans mezunuyum okulda işletme dersi almıştık 2 dönem, bu almış olduğum dersler girmşimcilik sertifikası almamı sağlar mı ( kursa girmeden )
Merhaba, ne yazık ki bu durum girişimcilik eğitiminden muaf olmanızı sağlamaz. Bu nedenle uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız gerekir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
peki kurs başvuruları tekrar ne zaman başlıyor herhangi bir bilginiz var mı.
Bizim bu destekten faydalanabilmemiz için öncelikle kendi sermayemizde işi kurmamız gerekiyormuş peki bizim bu sermayeyi bankadan aldığımız kredi ile oluşturmamız destekten faydalanmamıza engel olur mu? 50.000 kredi ile 100.000 destek kredisini farkı nedir?
Merhaba, bu bilgi doğrudur, destek limitleri bölgeden bölgeye göre değişik gösterebilmektedir. 1. ve 2. bölgelerde Kadın Girişimciler %80, 3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde Kadın Girişimciler %90 limit sınırıyla desteklerden faydalanabilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
genel destek programı nı veya temtatik programı inceleyiniz…
Maalesef işletme devri kabul edilmiyor. Çünkü hileli devir yapılabiliyor….
Bundan dolayı hem sıfır olmak zorunda hem de size ait aynı iş kolunda son bir yıl içinde işveren olmamanız gerekiyor.
Merhaba, görüşlerinizi ve bilgilerinizi paylaşarak katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederiz.
Merhaba ben yeni üniversite mezunuyum ve bir birikimim yok. Franchising sistemi ile bir Cafe açmayı düşünüyorum. Bu acaba mümkün mü
Eğlence sektörü olduğu için mi öncelikle işi kurmam gerekiyor
genel destek programını inceleyin…
merhaba araç alım satımı üzerine bir iş yeri açmak istiyorum ama şuan da üstüme kayıtlı bir iş yeri var acaba yeni bir işyeri açmamda bu engel mi,50.000 tl hibeyi almak istemiyorum sadece 100.000 tl krediyi kullanmak istiyorum bu mümkün mü
Iyi günler ben Fizyoterapistim ve bir medikal firma açmak istiyorum. Destek alabilir miyim acaba?
merhaba . çocuklar için oyunevi açmayı düşünüyorum.muharip gazi çocuğuyum.hibe kredisinden yararlanabilir miyim?
çocuk kafe tarzında açıp içine oyunevi kurabilirsiniz…
kolay gelsin ben paintball üzerine bir saha açmak istiyorum bundan yararlanabilir miyim
Okulumdan yeni mezun oldum dogal olarak hiç bir birikimim yok yat ve tekne malzemeleri yani denizcilik alanında iş kurmak istiyorum. sizce bu mümkümü??
Mrb. Ben danışman firma acmak istiyorum. kalkinma ajansi tarim bakanligi hibe projelerini hazirlamak hibe alabilmem mümkün mü
Merhaba, “Lokantalar ve seyyar yemek hizmeti faaliyetleri” iş alanı desteklenmektedir. İş planınızın uygun olması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, “Canlı hayvanların toptan ticareti” iş alanının desteklendiği görülüyor. İş planınızın uygun olması halinde desteklerden yararlanmanız mümkün olabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, “Canlı hayvanların toptan ticareti” iş alanının desteklendiği görülüyor. İş planınızın uygun olması halinde desteklerden yararlanmanız mümkün olabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben düğün salonu açmak istiyorum. girişimcilik belgemi aldım bu yıl. sizce ne kadar hibe alabilirim.
Merhaba ben düğün salonu açmak istiyorum. girişimcilik belgemi aldım bu yıl. sizce ne kadar hibe alabilirim.
Merhaba Ben İkinci el alım satım dükkanı açmayı düşünüyorum ne gibi bir yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba Ben İkinci el alım satım dükkanı açmayı düşünüyorum ne gibi bir yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
merhaba ben ev hanımıyım gümüş takı satışı yapmak için dükkan açmak istiyorum. bu krediden faydalanabilirmiyim.
merhaba ben ev hanımıyım gümüş takı satışı yapmak için dükkan açmak istiyorum. bu krediden faydalanabilirmiyim.
bayan aksesuar satışı üzerine bir dükkan açabilirsiniz….
Ben faizsiz kredi kullanmak istiyorum işyerim var kullanabilrmiyim.kullanabilirsem şartlar nelerdir?
Ben faizsiz kredi kullanmak istiyorum işyerim var kullanabilrmiyim.kullanabilirsem şartlar nelerdir?
Merhaba ben insaat ustasiyim alci makinasi alacagim destekelrmi yada insaat malzemesi dukkani acacagim faizsiz krediden ve hibeden yararlanabilirmiyim
Merhaba ben insaat ustasiyim alci makinasi alacagim destekelrmi yada insaat malzemesi dukkani acacagim faizsiz krediden ve hibeden yararlanabilirmiyim
merhaba ben 100 m2 yerde mantar yetiştirmek isityorum yetiştireceğim yerin tapusunun olması gerekiyor mu birde ben sigortalı olarak çalışıyorum işten ayrılmam mı gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim
merhaba ben 100 m2 yerde mantar yetiştirmek isityorum yetiştireceğim yerin tapusunun olması gerekiyor mu birde ben sigortalı olarak çalışıyorum işten ayrılmam mı gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim
Ben şu an 51 yaşındayım emekli oldum marangoz ustasıyım bende mobilya mağazası açmak istiyorum ben işletmemi açacağım ama ben nasıl destek alırım bana nasıl yardımcı olabilirsiniz bilgi verirmisiniz .
Ben şu an 51 yaşındayım emekli oldum marangoz ustasıyım bende mobilya mağazası açmak istiyorum ben işletmemi açacağım ama ben nasıl destek alırım bana nasıl yardımcı olabilirsiniz bilgi verirmisiniz .
KOLAY GELSİN BENİM ŞU ANDA MOBİLYA ATÖLYEM VAR BUNA ŞUBE OLARAK MAĞAZA AÇMAK İSTİYORUM BİRDE YAPTIĞIM URUNLERİ SATMAK İÇİN NASIL DESTEK ALABILIRIM BÖYLE BİR DESTEK VARMIDIR AYRIYETTEN VERGİ BORCUM VE SGK BORCUM VAR BİR KISIM DESTEK ALMAMA ENGEL OLURMU . BİRDE DESTEKLER ARASINDA MAKİNA DESTEGİDE VARMIDIR BİR TANE MAKİNA EKSİĞİM VAR ONU DA DESTEKLE ALABİLİRMİYİM İYİ AKŞAMLAR
KOLAY GELSİN BENİM ŞU ANDA MOBİLYA ATÖLYEM VAR BUNA ŞUBE OLARAK MAĞAZA AÇMAK İSTİYORUM BİRDE YAPTIĞIM URUNLERİ SATMAK İÇİN NASIL DESTEK ALABILIRIM BÖYLE BİR DESTEK VARMIDIR AYRIYETTEN VERGİ BORCUM VE SGK BORCUM VAR BİR KISIM DESTEK ALMAMA ENGEL OLURMU . BİRDE DESTEKLER ARASINDA MAKİNA DESTEGİDE VARMIDIR BİR TANE MAKİNA EKSİĞİM VAR ONU DA DESTEKLE ALABİLİRMİYİM İYİ AKŞAMLAR
Merhaba nikah solanu açmak istiyorum bunun için ne gibi bir yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba nikah solanu açmak istiyorum bunun için ne gibi bir yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
merhaba, ben ayakkabı mağazasından %50 hisse veya tamamını devir almak istiyorum yaşım 33 hibe veya krediden yararlanabiliyor muyum bu konuda yardımcı olur musunuz
merhaba, ben ayakkabı mağazasından %50 hisse veya tamamını devir almak istiyorum yaşım 33 hibe veya krediden yararlanabiliyor muyum bu konuda yardımcı olur musunuz
Merhabalar % 50 ortağı olduğum şuan tasviye halinde olan temizlik üzerine anonim şirketim var. 2017 şubat ayında resmi olarak tasviye süresi bitip kapanıyor , son 1 yıl içinde benzer faaliyet konusunda iş kurulamadığı yazıyor. Benim öğrenmek istediğim tasviye süresi bitinceye kadar geçen 1 sene mi , yoksa tasviye süreci bittikten sonra 1 yıl daha mı beklemem gerekiyor. aynı faaliyet konusunda iş kurabileceğim tarih 2017 şubat mı 2018 şubat mı , verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.
Merhabalar % 50 ortağı olduğum şuan tasviye halinde olan temizlik üzerine anonim şirketim var. 2017 şubat ayında resmi olarak tasviye süresi bitip kapanıyor , son 1 yıl içinde benzer faaliyet konusunda iş kurulamadığı yazıyor. Benim öğrenmek istediğim tasviye süresi bitinceye kadar geçen 1 sene mi , yoksa tasviye süreci bittikten sonra 1 yıl daha mı beklemem gerekiyor. aynı faaliyet konusunda iş kurabileceğim tarih 2017 şubat mı 2018 şubat mı , verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.
Merhaba, elbette yararlanabilir. Mevzuatta üst yaş sınırıyla ilgili herhangi bir kısıtlama yer almıyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, elbette yararlanabilir. Mevzuatta üst yaş sınırıyla ilgili herhangi bir kısıtlama yer almıyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Butik açmak istiyorum. Üretim olmayacak ancak başka bir yere diktirecegim ürünleri de satmak istiyorum. Urunlerin modelleri bana ait olacak. Ancak kendim şu anda sgk li olarak devlet bünyesinde çalışıyorum. Bu konularda yardımcı olur musunuz
Butik açmak istiyorum. Üretim olmayacak ancak başka bir yere diktirecegim ürünleri de satmak istiyorum. Urunlerin modelleri bana ait olacak. Ancak kendim şu anda sgk li olarak devlet bünyesinde çalışıyorum. Bu konularda yardımcı olur musunuz
Merhaba bana mevcut is yerini büyütmek için 10 bin ile 500 bin gibi yüzde elli si hibe olma şartıyla kredi verileceği söylendi *** iletisim Kobi bilgilendirme merkezi adı altında bunun için 295 tl dosya ücreti istendi bunun gerçeklik payı ne acaba ogrenebilirmiyim
merhaba ben market acmak istiyorum market acmak için yararlana bilirmiyim acaba yada giyim magazası gibi
merhaba , ben üniversitede kadın girişimcilik dersi aldım 48 saate denk geliyor. Bir faydası olur mu? yine 70 saat kurs almam gerekiyor mu?
iyi geceler. ben mobilya showroom açmak istiyorum. Üretim yok lakin üreten firmalardan müşterinin isteğine yaptırıp kendi mağzamda satmak. Ayrıca bazı paketler ortaya koyup mesela beyazeşya artı mobilya gibi farklı paketler oluşturup bunları hem görsel olarak mağzada bulundurmak hemde satış yapmak istiyorum. Buna hibe alabilir miyim?
Ayrıca bazı paket modellerde belirleyecğim. 1+1 ev için komple eşya, 2+1 için ayrı 3+1 için ayrı
Yenilikçi bir fikir gibi duruyor ama kabul olur mu?
franchise alma ücreti destekleniyor mu ? Büyük bi şirketin sadece franchise alma fiyatı 400 bin tl mağazayı yapmak da 100 bin desek nasıl bir destek verilir ? Bu büyük mevlayı ben ödeyemiyeceğim için sonradan değilde doğrudan bir ödeme yapılabilir mi ?
merhaba kolay gelsin ben turistik bir beldeye fırın açmak istiyorum 100.000 liralık krediyi önce çekip dükkanı açmam mümkün mü, sonradan hibe olarak 50.000 lirayı alabiliyor muyum? öğrenci olduğum belli maaşım olmadığı için bankalar kredi vermiyorlar bende dükkanı açamıyorum.
Merhaba. Ben çalıştığım iş yerinden ayrıldım. Şİmdi kendi işimi yapmak istiyorum. Bi iş yeri açıp ceviz alım satımı yapmak istiyorum. Bu iş için kosgep desteği var mıdır? 2 . si diyelimki var. Benim iş yeri açmam mı gerekiyor önce. Yani dükkan tutup açılışını yaptıktan sonra mı kosgepe gitmem gerekiyor. Eğer öyleyse ben dükkanı açtıktan sonra zaten bi şekilde ayakta dururum önemli olan iş yerini açmak. Sıfırdan bana destek verir mi kosgep?
Merhaba, spor faaliyet alanı desteklenmektedir. İş planınızın uygun olması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olur.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, eğitim durumuyla ilgili böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA TARİM ÜZERİNDEN HİBE ALSAK VE 2 YIL SONRA İŞE DEVAM ETMEKTEN VAZGEÇSEK HİBEYİ GERİ ÖDEMEK ZORUNDAMI KALIYORUZ
merabalar tekrar bişey sorucam ben Mehmet E. işletme benim üzerime değil kendim devraldığım da faydalanabilirmiyim peki hibeden
Merhaba, hukuken devir işlemi de yeniden işletme kurmaya eş değerdir. Bu nedenle işletme devriyle de desteklerden yararlanmanız mümkün olabilmektedir. Devir yoluyla işletme edinimi için de diğer başvuru şartları geçerlidir. Örneğin, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılarak, katılım sertifikası almak gibi.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar ben Mehmet E..12 yıldır toptan gıda pazarlama işiyle uğraşıyorum.işimi dahada büyütmek için destekten faydalanabilirmiyim. diyelim eğitim kusuna katıldım sertifikayı aldım . gerekli harcamaları yaptıktan sonra projemin kabul olmaması gibi bir durum sözkonusu olurmu.destek alamama riski olurmu acaba
Merhaba ben şuan kursa gidiyorum Hırdavat açacağım diye belgeyi aldıktan sonra Hırdavat değil de market açsam tekrar kursa mı gideceğim
Merhaba, eğitimlere bir kez katılmanız ve katılım belgesi almanız yeterlidir, tekrar katılmanız gerekmez.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Meraba kurs için yas siniri varmi?
Merhaba, 18 yaş üstü tüm bireyler eğitimlere katılabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar etüt merkezi için destek veriliyor mu? Kursa gideceğimiz il ile is kuracağımız ilin ayni mi olması gerekir?
Merhaba ben cep telefonu dukkani acmak istiyorum bilgisayar tablet vs elektronik urunler uzerine fakat daha cok bu urunleri yurt disindan getirmek istiyorum acaba hibe kredi sartlarina uygun olur mu yani urun spot ya da garantili olmasi etkiler mi
Merhaba ben köyümde küçük baş hayvan beslemek istiyorum
Devlet benden yerini al koyunu al ondan sonra mı desdek veriyor
Ya yoksa lutfen bu konuda bana yardımcı olun
merhaba ben eşim adına hırdavat ve inşaat malzemeleri yeri açmayı düşünüyorum sertifikayı aldım bi işyerini açtıktan sonra hangi malzemelere hibe alabiliyoruz dükkenda ki malzeme hibeye dahil mi değilse neler dahil olur teşekkürler
bilgi için teşekkürler kira giderine hibe veriliyor ben kaç yıllık sözleşme yapsam karşılıyor yani 1 yıllık değilde 3 yıllık yapsam olmaz mı veya kaç yıla kaç liraya kadar teşekkürler
Merhaba yaş sınırı var diyorlar doğrumudur.
Merhaba, güncel mevzuatta herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba
Ben serada sus bitkisi uretiyorum hibe desteklerinden faydalanabilirmiyim mutlaka şirket acmak mi gerekiyor. .ayrica ziraat mühendisi yim…
Merhaba, “Çiçeklerin ve bitkilerin toptan ticareti” iş alanı desteklenmektedir. İş planınızın da uygun bulunması halinde destek almanız mümkün olabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ortaklı bir işletme kurabilmeniz mümkündür fakat her ortak desteklerden ayrı ayrı yararlanamaz. Destekler işletme bazında verilir. Her işletme de desteklerden yalnızca bir kere faydalanabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben sülük üretimi için sülük çiftliği kurmak istiyorum ama projenin ilk etabında %30 faal çalışabilecek düzenek için 150.000 tl gerekmektedir. nasıl bir yol izlemeliyim?
tarım ve hayvancılık müdürliğine projemi tanıtacam yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Rica ederiz.
Merhaba işletme mezunuyum girişimcilik dersi aldım anladığım kadarıyla eğitim almadan sertifika olabilirim .Kosgep in de desteğiyle cafe açmak istiyorum ne yapmam gerekiyor.
Merhaba,
Ben bir cafe açmak istiyorum. Girişimcilik programına katıldım . Sertifikam hazır.
Yanlız ben hem hibe ye hem kredi ye başvurmak istiyorum.
Hibe de ben malzemelerimi alıp faturalandırıp o şekilde parayı alıyorum. Peki kredi ye başvurduğumda bunu da yine faturalandırıp mı alacağım. Nasıl bir süreç olacak ?
Merhaba.50 bin TL lik hibe desteğinin sadece 18 bin TL si makina vs alımı için ayrılmış ben bu 50 bin TL lik hibenin hepsini makina için kullanmak istiyorum bu mümkün mü ? Yoksa sadece 18 bin TL sini mi makinası kullanmak zorundayım.Teşekkürler
Merhaba, ne yazık ki mümkün değil. Verilen hibe desteği belirlenen harcama kalemleri için ayrılmıştır ve yalnızca belirlenen harcamalar için kullanılabilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Yıllık belirli bir sayıyamı hibe veriliyor yoksa düzgün müraacat eden herkese hibe veriyorlarmı
Merhaba, belirli bir limit söz konusu değil. Projeler inceleniyor ve uygun bulunan projelere destek sağlanıyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar, 10 gün içerisinde işletmemizi 4 ortaklı olarak kuracağız. Yapılacak iş makina imalatı(hidrolik ve pnömatik). Kurucu ortağımızında %30 hissesi olacak ve şu anda da girişimcilik eğitimi almaktadır. Kurucu ortak bütün şartları sağlamakta fakat diğer 3 ortağın herhangi bir yerde çalışıyor olması veya sigortası yatıyor olması bizim bu desteği almamıza bir engeli olur mu? Diğer bir sorum ise; girişimcilik eğitimi bittikten 2 gün sonra işletmemizi kurmamız desteği almamız için erken bir girişim mi olur? Olur ise ne yapmamızı önerirsiniz? Teşekkür Ediyorum.
Kolay gelsin. Benim sorum şu olacak. Hep kurul onayı diyorsunuz. Bu kurul nasıl değerlendiriyor iş projelerini? Kurulu kim seçiyor? Kurul çok güzel ve başarılı olabilecek bir projeye yanlış karar vermez mi? Bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler
merhaba dun bır yazı paylasmıstım ancak suan baktıgımda yazım sılınmıs bu nasıl bır bılgı paylasımıdır anlamadım ınsanları soruları hakkında bılgı verme platformu sanmıstım oysakı ben bu tartısmayı halbukı benım yazımada olumlu yada olumsuz bır cevap verıp benı aydınlatmıs olsaydınız bende tesekkurlerımı sunar en azından yapmam gerekenler konusunda esıme yardımcı olurdum
Tekrar Merhaba, gönderilen sorular veya paylaşımlar hiçbir zaman silinmiyor. Yalnızca editörler cevap verene kadar sistemde bekletiliyor. Editör onayı ve editör cevabıyla sorularınız sayfalarda görüntülenmeye başlıyor. Cevaplarımız bazen gecikiyor, bunun için üzgünüz. Ayrıca bir önceki sorunuz cevaplandı.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA,BEN SSKDAN EMEKLİYİM, BİR SÜREDİR ÖZEL BİR TIP MERKEZINDE ÇALIŞIYORUM 2016 NISAN AYININ SONUNDA İŞTEN ÇIKACAGIM.REKLAM-TABELA ATÖLYESİ AÇIYORUM MAKINALARI ALDIM DUKKANI KIRALADIM VE HAFTAYA LİMİTED ŞİRKETİNİ KURUCAM.1 AY SONRADA İŞTEN ÇIKIP İŞLETMEYE BASLICAM.LİMİTED ŞİRKETİ KURDUGUMDA (ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA)BASKA BIR YERDE ÇALIŞIYOR GÖZUKTUGUM İÇİN BİR SORUN OLUR MU?AY SONUNDA ISTEN CIKACAGIM
merhaba bnm esim play station – internet cafe – cay tost (fast food ) verilebilen yani içeriğinde
hem play ststion hem internet cafe ve (cay, kahve ,soft içeçeklerin ve tost vb satısı ) yapabilecegi bir yer acıp işletmek istiyor .kosgeb kredisi alabilir mi? alabilirse bu kredinin yararlanabilmesi için alacagı arac ve gerecler (play ststion – bilgisayar – cay ocagı – kahve mak. – tost hamburger mak. gibi giderleri mi karsılar genıs kapsamlı bir acıklama yapabilirmisiniz .yani soyle eger bunlar mümkünse esim duzenli bir iş planı hazırlayıp kosgeb kurslarını katılacak ama bizim ogrenmek istedigimiz bu esimin acmak istedigi bu iş icin kosgeb in bu hibe kredisinden yararlanabilirmi ?
tesekkurler
Merhaba, kafe ve restoran projelerinin destek alabilmesi mümkün oluyor. Fakat elbette bunun kesinliğinden bahsedebilmemiz için iş projenizin kurul onayı alması gerekiyor. İş projeniz onaylandığı takdirde destek alabilirsiniz.
Verilen destek kalemleri şu şekildedir:
– Kuruluş giderleri için 2.000 TL,
– Makine, Teçhizat ve Ofis donanım giderleri için 18.000 TL,
– İşletme giderleri için 30.000 TL olmak üzere toplam 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği alabiliyorsunuz.
Söz gelimi, sorunuz dahilinde bahsettiğiniz; bilgisayar, çay ocağı vb. giderler için 18 bin TL üst limitle destek verilmektedir. İşletme kuruluş giderleri için 2 bin TL, personel maaşları vb. işletme giderleri için de 30 bin TL üst limitle destek veriliyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
2.sorum arkadaşımla beraber ikimizde hibe alıp bir dükkan açabilirmiyiz.
Merhaba, aynı işletme için desteklerden yalnızca bir kez faydalanabilirsiniz. Her işletme yalnızca bir kere destek alabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
ben üniverste öğrencisiyim kosgeb hibesinden yararlanabilirmiyim
kurul kaç ayda bir toplandığını nasıl öğrenebilirim izmir için?
merhabalar uygulamalı girişimcilik eğitimi için mulakata girdim ve ne iş yapacagım hakkında bilgi verdim ve onun değerlendirmesi yapıldıktan sonra başarılı seçildim sertifikayı aldıktan sonra direkt hibelerden yararlanabilir miyim yoksa tekrar iş planım değerlendirmeye alınacak mı
Merhaba, sertifika aldıktan sonra işletmenizi kurmanız ve KOSGEB’e kayıt yaptırarak, iş planınız ile başvuru yapmanız gerekecek. Bu aşamada iş planınız kural tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucu olumlu olursa desteklerden yararlanabileceksiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben sanayide rotbalans, far ve jant işinde çalışıyorum kendi işimi kurmak istiyorum bende bu hibe parasıdan yararlanabilirmiyim bu işle ilgili seltifikamda var
Merhaba, kendi işini kurmak isteyen herkes iş projesi onaylandığı takdirde hem hibe hem de sabit yatırım kapsamında verilen faizsiz kredi desteğinden yararlanabilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben bi firmanın bayiliğini almak istiyorum hibe krediden faydalanabilirmiyiz.teşekkürler
Merhaba, iş planı onayı ve en başta bütçe olarak yapılabilir olması durumunda desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olabilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
selam ben triko işletme atölyesi acmak istiyorum yararlanabilmem muknunmu
Merhaba, tekstil ürünlerinin imalatı ve tekstil ürünlerinin satışına yönelik iş projelerine destek verilmektedir. İş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, sertifikam var, pastane açmak için dükkanı kiraladım, işletme kurulumunu yaptık şimdi projemizle KOSGEB’e başvuracağız ancak bize kurul karar verene kadar şu anda makine teçhizat alamayacağımız söylendi, kurul 1-2 ayda bir toplanıyor benim bir miktar param olmasına rağmen malzemelerimi alamıyorum dükkanım boş duruyor kira ödüyorum. Sonuçta hibe verilip verilmeyeceği de belli değil. Burada bir yanlış bilgilendirme olabilir mi acaba? Teşekkürler…
Merhaba, bu bilgi size bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü tarafından verildiyse herhangi bir yanlışlık olabileceğini düşünmüyoruz. Dilerseniz bilgiyi tekrar teyit etmek için KOSGEB ile iletişime geçebilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Sigorta Acentası açmak istiyoruz. Destekten yararlanabillirmiyiz?
Merhaba, acente faaliyetleri desteklenebilmektedir. İş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben spor salonu açmak istiyorum bu destek ve krediden yararlanmam mümkün mü??
Merhaba, bahsettiğiniz iş “KÜLTÜR, SANAT, EĞLENCE, DİNLENCE VE SPOR” sektörü altında desteklenmektedir. İş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
İyi günler girişimcilik sertifikası için işi yapmak istediğimiz bölgedeki KOSGEB müdürlüğüne mi yoksa şuan yaşadığım bölgedeki KOSGEB müdürlüğüne mi başvuru yapmam gerekli bişey farkeder mi? yaşadığım bölge Tekirdağ fakat işi başka bir ilde yapma planlarım var rica etsem bilgi verebilirmisiniz..
Merhaba, girişimcilik sertifikası KOSGEB’in yetkisiyle İşkur tarafından verilmektedir. İşkur ve KOSGEB onaylı olduktan sonra eğitimi hangi il/ilçede aldığınızın pek bir önemi yok. Fakat KOSGEB’e başvuru yaparken işletmenizi kurduğunuz bölge müdürlüğüne başvuru yapmanız gerekir. Detaylı bilgi için KOSGEB’e danışabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Selam.Etüd egitim merkezi acmak icin basvuru yaptim.dosyam su an il milli egitimde. is yerimi tuttum.kosgeb in hibe desteginden faydalanabilir miyim faydalanabiliyorsam nasıl yapmam gerekiyor yardimci olursaniz çok sevinirim.simdiden tesekkur ediyorum
Merhaba, işletmenizi kurmadan önce girişimcilik sertifikası almanız gerekir. Girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra işletmenizi kurmanız önemli bir şarttır. Daha sonra işletmenizi kurmanız ve KOSGEB’e iş planınız ile başvuru yapmanız gerekir. Başvurunuz onaylanırsa destek alamaya hak kazanırsınız. Daha detaylı bilgi için mutlaka bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben bir dükkan açmak istiyorum hibe krediden yararlanabilirmiyim ve farklı ilde açma şansım varmı ??
Merhaba, girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra kurduğunuz işletme, sektör ve iş planı uygunluğu da olursa hibe veya kredi desteği alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA ÇEŞİTLİ ELEKTRONİK PROJELERİM VAR DESTEĞİ NASIL ALABİLİRM ? TABİ TİCARİ BOYUTLARI DA OLACAK MUTLAKA AMA ÖNCE HAYATA GEÇİRMEM İÇİN MADDİ VE TEKNİK DESTEĞE İHTİYACIM VAR
Merhaba, öncelikle girişimcilik sertifikası almak için eğitimlere katılmanız gerekir. Eğitim sonrasında işletmenizi kendi finansal kaynaklarınızla kurup, desteklere başvuru yapmanız gerekir. Destek almaya hak kazanırsanız, üst limitler ve KOSGEB’in uygun bulduğu rakamlarda geri ödeme alabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Acaba SGK’dan emekliler de bu egitimlerden ve hibeden yararlanabiliyor mu? Tesekkurler.
Merhaba, emeklilerde eğitimlere katılarak desteklerden yararlanabilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Ben Girişimcilik alanında tezsiz yüksek lisans yapmaktayım. Geçen dönem 15 hafta haftada 3 saat olmak üzere 45 saat, bu dönem de şimdiye kadar 5 hafta haftada 3 saat olmak üzere 60 saat girişimcilik dersi gördüm. Bu kursa katılmadan doğrudan sertifika almak istiyorum. Mümkün mü? Bir de telefonla sorduğumda bana önce girişimcilik kursuna gitmelisiniz(diğer eğitimleri saymıyoruz) sonrasında işletmenizi kurmalısınız sonra desteği alabilirsiniz demişlerdi. O sıralamayı bir netleştirebilir misiniz? Ben işletmeyi açmadan bu destekten faydalanabiliyor muyum? 4. adım olan veri tabanına kayıt yaptırma adımında vergi levhası demişsiniz, sanki kuruluştan sonra destek var gibi gözükmekte, ki bu bana pek mantıklı gelmemekte.
Merhaba, girişimcilik eğitiminden muaf olabilmeniz için KOSGEB’in Başkanlık onayı verdiği bir üniversiteden 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi almış olmanız gerekir. Üniversitenizin başkanlık onaylı girişimcilik dersi verip vermediğini KOSGEB’den öğrenebilirsiniz. Eğer başkanlık onaylı girişimcilik dersi almadıysanız, KOSGEB’in eğitimlerine katılmanız gerekir.
Girişimcilerin öncelikle eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaları gerekir. Destek alınmak istenen bir işletmenin sertifika alım tarihinden sonra kurulmuş olması şartı aranır. Sertifika alımının ardından işletme kurulur ve iş planı hazırlanarak başvuru yapılır. İş planı onaylanan girişimciler destek almaya hak kazanır. Söz gelimi, bahsedilen sıralama doğrudur. Bu şartlar finansal açıdan girişimcileri zorluyor olsa da süreç bu şekilde ilerliyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba..
18 yaşında üniversite öğrencisiyim şubat ayından kosgebe başvurdum. Bu ay 15.inde mülakata çağırdılar ama okul nedeni ile gidemedim. Tekrar başvuru yapmam gerekiyormuş ama okuluma göre ayarlamam gerekiyor mülakat ve kurs zamanlarını tam tarihleri var mı bunların mesela her ayın 15’inde mi mülakat olur ve peşine kurs mu görülür?. bugün başvuru yapsam sıram gelince diğer ayın 15’indemi mülakata girerim ve kurslara katılırım ? cevaplarsanız cok sevinirim.
Merhaba, bunun için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü ile görüşüp, eğitim tarihleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Eğitim tarihleri internette mevcut fakat bu tarihlerden önce başvuru yapmanız gerekir. Bu nedenle KOSGEB ile görüşüp, uygun bir zaman ayarlamanızı tavsiye ediyoruz. Okul durumunuzdan bahsederseniz bu konuda size fikir vererek, hem eğitim hem de mülakat için uygun bir tarih ayarlayacaklardır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba…
ben 01,01,2016 tarihi itibariyle lokanta işletmeciliğine başladım…
lokantamın restorasyonu için bu destekten yararlanabilir miyim…?
yararlanabilmem mümkünde nasıl bir yol izlemem gerekmektedir…?
Merhaba, desteklere başvuru yapabilmeniz için işletmenizi girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra kurmuş olmanız gerekiyor. Eğer kurulum öncesinde sertifika aldıysanız desteklere başvuru yapabilirsiniz. Konuyla ilgili detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’yle görüşmenizi tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar kosgep ten kredi almak isletme kurmak istiyoruz fakat banka sicilimiz bozuk bu etkilermi?
Merhaba, hibe desteğine başvurunuz için siciliniz sorun oluşturmayacaktır fakat sabit yatırım kapsamında verilen faizsiz kredi başvurusu yapmanız halinde mevcut kredi siciliniz değerlendirilir ve bu sorun teşkil edebilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben 34 yaşındayım ve daha önce vergi tabi iş yerim vardı kapattım şuan kosgeb den yararlanabilirmiyim yada yararlanmam için ne yapmam gerek ?
Merhaba, yeni bir işletme için KOSGEB’den yararlanabilmeniz mümkün olacaktır. Bunun için yazıda anlattığımız süreci aynen izlemeniz gerekecektir.
Farklı bir sorunuz tekrar yazabilirsiniz.
merhaba,ben inşaat sektöründe izolasyon,dekorasyon ve nalburiye üzerine bir firma kurmak istiyorum elimdeki sermayem zayıf … şimdi,kursa gidip sertifikayı aldım,iş yerimi açtım elimdeki parayıda buraya harcadım ( sermayem zayıf dükkanımın sadece %20 sini doldurur) sonra gidip kosgeb e bütün prosüdürleri tamamlayıp bana destek ver dedim, onlarda ”sana destek yok,veremeyiz” derse benim halim nice olur. yani soru şu … bana kursa git diyorlar dükkanını aç bize gel diyorlar sonrada sana destek veremeyiz derlerse açtığımız dükkanı kapatacağız yanlışmı anladım,bir nevi harakiri
Merhaba, sizinde söylediğiniz gibi öncelikle işletmenizi kurmanız, iş planınızın onaylanması ve destek almaya hak kazanmanız gerekiyor. Ancak bundan sonra geri ödeme alabiliyorsunuz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben sertifikaya sahibim. Benim sorum özel gün organizasyonları yapan mekan açıp kiralamak istiyorum. Nişan, kına, baby shower, okul balosu, doğum günü vs. gibi.. Müzikli eğlence sektörüne girdiği için bu fikrim desteklenir mi? Böyle bir işletme açabilir miyim?
Merhaba, catering faaliyetleri ve eğlence alt kategorisinde organizasyonların faaliyetleri altında iş projenize destek alabilmeniz mümkün olabilir. Bunun için KOSGEB’e danışarak kesin bir bilgi alabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar.. Ben de bir bayan butik acmayi dusunuyorum.. Magazaya yapilan dekorasyon raflar,dolaplar,mankenler, tv, bilgisayar vs gibi odeme kapsaminda midir? Disardaki reklam tabelasi vs..
Merhaba, işinizi kurmanız için gerekli ve sizin de örnek verdiğiniz pek çok gider için destek verilebilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben ev hanımıyım kendi işimi kurmak istiyorum bir giyim magazası açmak istiyorum yaptığım hesaplamalara göre 15000 tl masraf çıkıyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, KOSGEB 50 bin TL’ye kadar girişimcilere geri ödemesiz hibe desteği vermektedir. Desteklere başvuru yapabilmeniz için öncelikle girişimcilik sertifikası almanız gerekiyor. Bu sertifika eğitimi İşkur tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Sertifika ediniminden sonra işletmenizi kurmanız ve iş planınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekir. Genel olarak yapmanız gerekenler bu şekilde.
Daha detaylı bilgi ve eğitimlere başvuru için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz. Süreç konusunda detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar . 3 ay sonra mezun olacağım ve ne iş yapacağımı bilmiyorum. kosgebe baş vurmadan önce iş yeri mi açmak gerekiyor?
Merhaba, ilk aşamada girişimcilik eğitimi almak gerekiyor, bu eğitim sonrasında size bir sertifika verilecek. İşletmenizi bu sertifika alımı tarihinden sonra kurmanız, desteklere başvuru için şarttır. Sertifikanızı aldıktan sonra işinizi kurup, KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar kosgeb için yaş sınırı var mıdır varsa bayan ve erkek için alt ve üst limit nedir?
ve üniversite okuyan biri okulu devam etme halindeyken kosgebe başvurabilir mi?
Merhaba, alt yaş sınırı 18’dir. Üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Eğitimi devam eden bireylerde başvuru yapabilmektedir. Eğitimle ilgili böyle bir kısıtlama bulunmuyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, giyim üzerine bir mağaza açmayı düşünüyorum, merak ettiğim şu; kredi ve hibe aynı zamanda işletme kurulduktan sonra mı veriliyor, yoksa krediyi daha önce alma şansımız var mı?
Merhaba, desteklere başvuru yapılabilmesi için öncelikle işletmenizin resmi olarak kurulması gerekir. Resmi olarak işletmenizi kurduktan sonra desteklere başvuru yapabiliyorsunuz. Başvurunuz onaylanırsa harcamalarınız karşılığında üst limitlerle destek alabilmeniz mümkün oluyor. Elbette bu süreçlerin öncesinde girişimcilik sertifikası almış olmanız da gerekiyor. İşletmenizin girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra kurulmuş olması önemli bir şart.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
2 ortak olarak nişanlımla yönetim danışmanlığı firması açmak istiyoruz. Desteklerden yararlanma imkanımız kadın girişimci destek oranlarına göre mi yoksa erkek girişimci destek oranlarına göre mi olacak?
Teşekkür ederim şimdiden…
Merhaba, ortaklı kurulacak işletmelerde ortak paylarının en az %30 olması gerekir. Ortaklık payı yüksek olan girişimci baz alınarak destek limiti sağlanır. Bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba Kosgeb grişimci destek programı ile ilgili sormak istediğim bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
1-eşimle birlikte ortak bir şahıs işletmesi kurmak istiyorum. Eğitimi eşim alacak ve başvuruyu eşim yapacak başvuru şartlarını karşılıyor %50erkek %50kadın ortaklıklı bir yapıda kadının başvurması durumunda ödemeler hangi oranda yapılır. kadın girişimci artı farklarından yararlanabilinirmi ?
2-giderler ödemeleri kısmında başvuru yaptığımızda ve onaylandığında kira, elektrik eleman maaşı gibi masrafları aylık ödeme olarakmı alıyoruz yoksa 2 yıllık çıkardığımız planda bunu bize peşin yada 2 sene sonramı ödüyorlar.
3- açılışı yaptıkdan hemen sonra kaydımızı yapar ve girişimci destek programı için başvuru yaparsak sonra aldığımız makineler için ödeme alabiliyormuyuz. Bu senaryoda 2 yıl içerisinde yeni makineler eklediğimizde geri ödemesiz hibe alabiliyormuyuz yoksa sadece geri ödemeli kredimi kullanabiliyoruz
şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim
Merhaba, işletmeler ortaklı olarak kurulabiliyor fakat birinci dereceden iki ortakla bu sürecin nasıl işleyebileceğine dair bir bilgimiz yok. Bu nedenle yanlış yönlendirmemek adına ilk sorunuzu bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
İşletme giderlerine yönelik verilen 30 bin TL üst limitli destek, aylık olarak ödenir ve iş yeri kirası, personel maaşları vb. giderleri kapsar. İşletme giderleri desteği işletmenin başvurusunun onaylandığı aydan itibaren ödenmeye başlar. Ödemeler 24 ay boyunca devam eder.
Makine, teçhizat vb. ödemeler iki (2) yıl içerisinde yapacağınız harcamalar için verilmektedir. İster işletmenizi kurduğunuz ay isterseniz de iki yıl içinde yapacağınız ofis, donanım, makine vb. giderleriniz için 18 bin TL üst limitle destek alabilmeniz mümkün olacaktır. Bu kural hibe desteği için geçerlidir. Dilerseniz bildiğiniz gibi aynı kapsamda verilen faizsiz kredi desteğine de başvuru yapabiliyorsunuz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
bir sorum daha olacak. normalde hibe kredilerden yararlanmak için başka bir şirkette sgk kaydınız yada %50 üzerinden ortaklığınızın olmaması gerekiyor. eşim başvuru yaptığı zaman ben bir süre daha maaşlı çalışmaya devam edeceğim. başvuruyu eşim yaptığı için benim şirketin ortağı olarak başka bir yerde sgk kaydımın olması sorun çıkartırmı acaba ? yoksa başvurmayan ortakdanda şartları karşılıyor olması beklenirmi ?
Tekrar Merhaba, ortak olmanız ya da tek başınıza bir işletme açmanız halinde aynı anda farklı statülerde sigortalı olamazsınız. Şu anda SSK (4/A) sigortalısı iseniz, ortak olduğunuz ya da işletme kurduğunuzda kendinize ait ticari faaliyette bulunacağınızdan dolayı Bağ-Kur (4/B) sigortalısı olamazsınız. Bu durum SGK tarafından ‘sosyal güvenliğin tekliği ilkesi’ olarak adlandırılıyor. Bu nedenle tek bir statüden sigortalı olmanız gerekir. KOSGEB’in benzeri hallerde nasıl bir yol izlediği konusunda bir fikir sahibi değiliz. Aynı zamanda sorunuz meslek uzmanlığı gerektiriyor ve doğru bilgi için sorunuzun meslek uzmanları tarafından yorumlanması gerekir. Konuyla ilgili bilgili bir muhasebeciye danışmanızı tavsiye edebiliriz. Benzer bir başvurunun nasıl değerlendirildiği konusunda da KOSGEB’e danışabilirsiniz.
Bu konuda yardımcı olamıyoruz fakat danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar.Ben fotoğraf stüdyosu işletmesi yapmaktayım.Vergilerimi ödüyor durumundayım.İşletmemi daha iyi bir hale getirmek için hibe kredisinden nasıl faydalanabilrim?
Merhaba, ne yazık ki yeni girişimcilik desteği mevcut işletmelere değil yeni kurulan işletmelere destek sağlamaktadır fakat KOSGEB’in mevcut kobilere de ayrı destekleri bulunmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba
Ben şu an özel sektörde çalışmaktayım ve kendi iş yerimi kurmak istiyorum.yaşım 28 ve oto yıkama dükkanı için anlaştım ay sonuna kadar devir işlerini yapıcaz.şu an oto yıkama ruhsatı bulunmamaktadır ve bunun için devir işlerinden sonra başvurusu yapılacak.size sorularım şunlardır:
1-belediyeden ruhsat için izin verilmese bile hibe kredi desteğinden faydalanabilir miyim?
2-hazır kurulu bir iş olduğu için ödemenin bir kısmını banka kredisi çekerek yapıcam bu kredi bana engel olur mu?
3-uygulamalı girişimcilik eğitimine devir işleri bittikten sonra mı öncesinde mi başvurmalıyım?
Şimdiden teşekkür ederim…
Merhaba, hibe desteğine başvuru yapabilmeniz için işletmenizi resmi olarak kurmanız gerekir. İşletmenizin kurulumunu tamamlamanız için ruhsat almanız şartsa ruhsatınızı almalısınız.
Yeni girişimcilik destekleri iki seçenekle verilir. Hibe desteği kredi desteğinden farklıdır ve “hibe desteği” geri ödemesiz olarak 50 bin TL üst limitle verilir. Kredi desteğinden yararlanmak isteyen girişimci, hibe desteğinin yanında 100 bin TL üst limitli “kredi desteğine” de başvuru yapabilir. Hibe desteği başvurunuzu mevcut banka borçlarınız etkilemez fakat kredi desteğinde mevcut borçlarınız değerlendirme kriteri olarak kabul edilebilir ve kredi başvurunuz bu bağlamda etkilenebilir.
Son sorunuza istinaden; başvuruda bulunabilmek için işletmenizin, girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra kurulmuş olması gerekir. Bu nedenle devir işlemi de yeniden kuruluş niteliğinde olduğundan önce girişimcilik sertifikası almanız gerekir.
Biz bilgilendirme niteliğinde sizlerin sorularını cevaplıyoruz fakat süreç konusunda mağduriyet yaşamamanız adına sürecin başında mutlaka bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz. KOSGEB’e danışmayı lütfen ihmal etmeyin.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Haşere ile mücadele için hizmet sektörüne giriş yapmak istemekteyiz işi daha önce 3 yıldır yapan ve alanında uzman bir arkadaş ile kuracağız nasıl yol izlemeliyiz
Merhaba, öncelikle girişimcilik sertifikanız bulunmuyorsa girişimcilik sertifikası almak için eğitime katılmanız gerekir. Ortaklı bir işletme kuracaksanız, ortaklardan herhangi birinin eğitimlere katılması yeterli olacaktır. Eğitimlere İşkur aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Hem eğitim hemde sertifika alımı ücretsizdir. Ardından iş planınızı hazırlayıp ve işletmenizi kurup, KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekir. Kabaca süreçleri bu şekilde özetleyebiliriz.
Aynı zamanda tüm bu süreçlerde bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü sizi yönlendiriyor olacak. Genel işleyişle ilgili izlenmesi gereken adımlar için ilgili yazımıza tekrar göz atabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mrblar ben ozel sektorde sskli olarak calisiyorum isyerimi kurmak istiyorum sigortali olmam kosgeb ten faydalanmam icin sikinti olur mu? Yardimci olursaniz sevinirim. Sigorta girisi olsa bile kosgebten faydalanamazsin denildi de dogru mudur?
Merhaba, kendi işletmenizi kuracağınız için başka herhangi bir yerde çalışmıyor olmanız gerekir. Bu açıdan daha detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz. Söz gelimi, kendi işinizi kuracaksınız ve farklı bir işte çalışmanız mümkün olmayacak.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben eşime çeyiz dükkanı açmak istiyorum dükkan kendimin ortak açılacak 1 2 ortağında kursa gitmesi gerekiyormu 2 18 bin tl desteği aldıktan sonra geri ödemeli krediye başvurabıliormuyuz
Merhaba, işletmeler ortaklı bir şekilde kurulabilir. Ortaklı kurulacak işletmelerin bir ortağının girişimcilik eğitimine katılması ve sertifika alması yeterli oluyor. Hibe desteğinin yanı sıra ihtiyacınız olması halinde sabit yatırım desteği kapsamında verilen faizsiz kredi desteğine de başvuru yapmanız mümkündür.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Benim param yok param olsa zaten destek istemem tekstil fire geri dönüşüm tesisi kurmak istiyorum en az 1500m kapali alan gerekiyor kirasi zaten ayli 10 binlira makina 150 binlira. Nasil olucak peki al kur demiyorda. Olmazsa nasil acmak gerekir parasiz vede kdv o8 oo arasi vede calisan insan 10 kisi ve sigortalu devlet bunu desdeklemez ise neyi desteklicek hibede istemiyorum kredi cikarsin geri odemeli oderim onemli olan baslangici yapmak. Vede kazancli bir is
Merhaba, yeni girişimcilik desteğinde öncelikle girişimcilerin kendi finansal kaynaklarını kullanarak işletmelerini kurmaları gerekiyor. Girişimcilerin yeterli sermayelerinin olmamaları en büyük problem ve bizde sürekli bu durumla karşı karşıya kalıyoruz. Size tavsiyemiz bölgenizdeki KOSGEB Müdürlügü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanız olacaktır. Sizi bu konuda sizi yönlendirebilir ve fikir verebilirler. Aynı zamanda neler yapabileceğiniz konusunda resmi ve net bir bilgi de almış olursunuz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, İstanbul’un bir ilçesinde Saat ve Optik üzerine bir iş yeri açmayı planlıyorum. Daha öncesinde saatçilikle ilgili olarak Kalfalık belgem bulunmaktadır. Ayrıca Kosgeb’in açacağı girişimcilik eğitimine katılarak Girişimcilik Sertifikası almayı planlıyorum. Girişimcilik sertifikasını aldığım takdirde projemi KOSGEB’e sunmak istiyorum. Kosgeb’e sunmuş olduğum proje onaylanırsa iş yerimi açmak istiyorum. Onaylanmaz ise böyle bir iş yapmayı düşünmüyorum. Çünkü bunun için herhangi bir gelir kaynağım yok. İş yeri açmadan proje sunmamız mümkün mü? Nasıl bir yol izlemeliyim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
Merhaba, iş planınızı KOSGEB’e sunmanız için resmi olarak işletmenizi kurmuş olmanız gerekiyor. Çünkü veritabanı kaydı sırasında işletmenizin resmi bilgilerini girmeniz gerekecek. Fakat örneğin mal, teçhizat alımı vb. yapmadan sadece resmi olarak işinizi kurmanız başvuru için yeterli olacaktır. Başvurunuz onaylanır ve destek almaya hak kazanırsanız işletmenizin kurulumunu tamamlayabilirsiniz. Bunun dışında fikir almak için iş planınız ile birlikte bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne de danışabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce sizi iş planınız konusunda yönlendirip, fikir verebilirler.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA ben dijital baskı ve copy center tarzı bir dükkan açmayı düşünüyorum lise mezunu değilim bu bi sorun yaratırmı birde koskep bana bu parayı ne kadar zaman içersinde verebiliyor ben 8 yıldır dijital baskı işi yapıyorum ve çalışıyorum birde 30 bin tl ye kadar sanırım bana destek verilebiliyor.
Merhaba, eğitim durumu herhangi bir problem teşkil etmemektedir. İş planınızın onaylanması ve destek almaya hak kazanmanız durumunda destekler kısa sürede sağlanmaktadır. Hibe desteğinde üst limit 50 bin TL’dir ve bu limit bölge ve iş planınıza göre değişiklik gösterebilecektir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba,
perakende sektöründe mağaza ve e-ticaret sitesi açmak istiyorum (giyim,aksesuar) destek alabilir miyim
Merhaba, e-ticaret projeleri KOSGEB tarafından desteklenmektedir. İş planınızın onaylanması durumunda destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba kredi kartı ya da kredi yüzünden sicili bozulan birisi de bu krediyi alabiliyor mu
Merhaba, girişimcilerin geçmiş dönem finansal durumları kredi başvurularında değerlendirme kriteri olarak ele alındığından yaşanmış veya yaşanmaya devam eden finansal olumsuzluk sorun teşkil edebilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba , ben bir kadın olarak ev yemekleri yapılan bir restorant / cafe açmayı planlıyorum .bu tarz projeler destekleniyor mu ,
Merhaba, bahsettiğiniz ilgili projeler “Lokantalar ve yemek hizmeti faaliyetleri” sektörü altında desteklenmektedir. İş projenizin onaylanması durumunda destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, Kosgeb girişimcilik eğitimini aldım ve şirketimi kurdum. Fakat henüz proje başvurusu yapmadım ve kayıt olmadım. Sorum şu ki; Şuanda bir firmaya ajans hizmeti veriyorum, katalog ve baskı hizmeti. Firma kosgeb desteği almak için müracaat etti. Benim veritabanına kayıt olmam gerekir mi ve eğer gerekir ise girişimcilik desteğine başvuru yapmadan kayıt olmam hibeme bir zararı olur mu? Teşekkürler
Merhaba, hibe desteğine başvuru için en önemli şartlardan biri, başvurusu yapılacak işletmenin girişimcilik sertifikası alımından sonra kurulmuş olması gerekliliğidir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde başvuru yapabilirsiniz. Diğer sorunuza istinaden eğer bahsettiğiniz (çalıştığınız) firma sizin açmış olduğunuz veya ortağı olduğunuz bir firma değilse sizi etkileyebilecek herhangi bir problem olmayacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
iş kurun verdiği girişimcilik eğitim programıda kos geb yerinede geçiyormu.acaba
Merhaba, sertifika eğitimleri KOSGEB adına İşkur tarafından verilmektedir. İşkur’dan girişimcilik eğitimi aldıysanız tekrar eğitim almanıza gerek olmayacaktır. Fakat yine de aldığınız sertifikanın KOSGEB desteklerine başvuru için uygun olup olmadığını KOSGEB Müdürlüğü’nden sorgulamanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Ben sertifikayı aldım. Makina teçhizat 18000 TL desteği için alınan malzeme fatura ve banka onaylı dekont isteniyor. Kredi kartı slibi dekont olarak verilebiliyor mu? Ayrıca bu kapsamda kaynak makinası alabilir miyiz?
Merhaba, destek kapsamında işiniz için gerekli olabilecek makine teçhizat alımlarını yapabilirsiniz. Kredi kartı slibi de belgeleme için kullanılabilmektedir fakat bu konuda mağduriyet yaşamamanız adına konuyla ilgili KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba,
ben kendi işimi kurmak için kendi adıma şirket açmak istiyorum, kadın olarak daha farklı bir uygulama oluyor mu? kredi geri ödmelerinde yada başvurumun onaylanmasında öncelik gibi? teşekkürler cevap için :)
Merhaba, kadın girişimcilere en üst limitlerle daha fazla destek sağlanmaktadır. Bunun dışında kredi geri ödemeleri gibi süreçlerde tüm girişimciler aynı avantajlardan yararlanıyor.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA; BEN RENT A CAR AÇMAK İSTİYORUM SERTİFİKAM DA YOK SERTİFİKA ALDIKTAN SONRA BANA HİBE YARDIMI VE KREDİ VERİLİR Mİ?
BİRDE SERTİKA ALMAK İÇİN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNE Mİ YOKSA BAŞKA BİR İSİMDE EĞİTİME Mİ KATILMAM GEREKİYOR.
Merhaba, sertifika alabilmeniz için uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmanız gerekir. Sektör bazında rent a car vb. projelerin desteklenmediği görülüyor fakat bu konuda yine de bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
18.000 TL lik kısım neleri kapsıyor.Örneğn işimde kullanacağım alet edavat alımında kullanabilirmiyim.Matkap,merdiven,alet çantası gibi
Merhaba, 18 bin TL makine, teçhizat ve ofis donanım giderleri için verilmektedir. Söz gelimi, sizin de örnek verdiğiniz gibi bu destek işiniz için kullanmanız gerekecek teçhizat alımları için verilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
bir sorum olacak, şimdi projem onaylandı ve bana hibe çıktı diyelim ben faizsiz kredi içinde hemen başvurabilirmiyim çünkü yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor?
Merhaba, belli bir süre geçmesi gerekmiyor. Eğer işinizi kurmanız için krediye de başvuru yapmanız gerekiyorsa hem hibe hemde kredi başvurusu yapabilmeniz mümkün olur. Sabit yatırım kapsamında verilen faizsiz kredi desteği konusunda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar Yeni bir işyeri açmak için KOSBEG’e başvuru yapmak istiyorum ama bunun için belirli bir yaş sınırı varmı ?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, 18 yaş ve üstünde olduğunuz sürece başvuru yapabilirsiniz. Üst yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba, KOSGEB’in eğitimle ilgili girişimlere destek vermediğini duydum. Ancak internetten böyle bir bilgiye ulaşamadım, doğru mudur hocam? Okul öncesi çocuklar için eğitim materyali ve kitap satışıyla ilgili bir projem var. destek kapsamına girer mi?
Merhaba, “kitapların perakende ticareti” alt sektörde desteklenebilmektedir fakat kesin konuşabilmek için iş projenizin detaylı incelenmesi gerekiyor. Bu nedenle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden iş projenizle ilgili fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
hocam kolay gelsin benim bir fikrim var 3 arkadaş bu fikri gerçekleştirmek istiyoruz sormak istediğim 50 bin tl ye kadar mı yani kosgeb senin fikrine 30 bin yeter 30 binden fazla veremem diyebilir mi . bide parayı nasıl veriyor elimizde sermayemiz yok illa bi yerden para bulup aldığımız ürünlerin faturasını göstermem mi gerekiyor
Merhaba, öncelikle kendi finansal kaynaklarınızı kullanarak işletmenizi kurmanız gerekiyor. Daha sonra KOSGEB’in talep ettiği şekilde fatura, fiş ve belge yoluyla geri ödeme alabiliyorsunuz. İşletmenizi kurmanız için gereken maliyet hazırlayacağınız iş planınızda yer alacağından KOSGEB bu tutara kadar geri ödeme yapmış olacak.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merheba benım maddı ımkanım yok onceden ısletmemı kurma ıcın kosgeb bana nasıl yardım olur olabılırmı bu konuda, danısman fırmaların rolu ne kosgebte
Merhaba, iş planınızın onaylanması halinde 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteği alabilmeniz mümkün olur. Fakat girişimcilerin işlerini kurma aşamasında öncelikle kendi finansal kaynaklarını kullanmaları gerekir. Girişimci daha sonra KOSGEB’den geri ödeme talep edebilir.
KOSGEB’de danışman firmaların resmi açıdan herhangi bir rolü bulunmamaktadır. Girişimci yalnızca kendi başvuru yapabilir. Destekleri sağlama konusunda tek yetkili kurum KOSGEB’dir. Sürecin hiçbir aşamasında girişimciden ücret talebinde bulunulmaz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Peki bu danisman firmalari ben kursu bitirdikten snra bana is plani hazirlamak icin yardmci olmuyormu cunku bn nasil hzrlanacagini bilmiyorum
Merhaba, danışmanlık firmalarının hizmetleriyle ilgili detaylı bilgimiz bulunmuyor. Bu nedenle bu konuda yardımcı olamıyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ; şu anda bir firmada SSK’ lı olarak çalışıyorum.Kendi firmamı kurup (LTD) ardından KOSGEB desteği başvurusu yapmak istiyorum. Firmayı kurduktan sonra da şu anda çalıştığım firmada çalışmaya devam etmek istiyorum.Bu mümkün mü ?
Merhaba, kendi işinizi kurmuş olacağınızdan bu mümkün olmayabilir. Bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, otomotiv konusunda iş kurmak istiyorum. Konu teşvik kapsamında mıdır?
Merhaba, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı dahilindeki iş projelerine destek verilebilmektedir. Elbette kesin olarak iş planınızın değerlendirilmesiyle destek alıp alamayacağınız belli olacaktır. Bu nedenle iş projenizle KOSGEB’den bilgi almanızı tavsiye edebiliriz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA ,
BİRKAÇ SORUM OLACAK, 1-ben toptan gıda satışı yapan bir işletmeyim benim 0 faizli krediden yararlanma durumum nedir.2- Bir şahıs işletme iken terk verdikten kaç süre sonra hibeye başvurabilir. 3- Krediyi geri ödemede tek seferde mi yoksa taksitle mi yapılıyor en az kaç en fazla kaç taksit oluyor.
Merhaba, yeni işletmeler ve daha önce KOSGEB’in yeni girişimcilik desteklerinden yararlanmayan işletmeler, iş planlarının onaylanması halinde hibe ya da faizsiz kredi desteğinden yararlanabilmektedir. Sabit yatırım kapsamında verilen kredinin geri ödemeleri desteğin başlangıç tarihinden itibaren 30 (otuz) ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılmaktadır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben işitme cihazı merkezi açmak istiyorum da bunun için kosgeb e başvurmayı düşünüyorum acaba genel olarak bana ne kadar kredi ve hibe desteği verilir acaba belki diyeceksiniz plana bakarız diye ama ortalama bir fiyat vardır elbet teşekkürler şimdiden. ..
Merhaba, destek üst limitleri bellidir. Girişimciler iş planı ve bölgeye göre geri ödemesiz olarak maksimum 50 bin TL’ye kadar hibe, geri ödemeli sabit yatırım desteği kapsamında maksimum 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteği alabilirler.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ben bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. Bir tatlı firmasının bayiliğini almak istiyorum. Bu destekten yararlanabiliyor muyum? Kamuda memur olarak çalışmak bir engel oluşturuyor mu? Teşekkürler.
Merhaba, iş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün fakat kendi işletmenizi kuracağınız için farklı bir yerde çalışmıyor olmanız gerekir. Bunun dışında devlet memurluğu için de ticari faaliyet konusunda bazı kısıtlamalar mevcut. Yine de bu konuda detaylı bilgi bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar, ben İSMEK üzerinden KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursuna başvuruda bulunmuştum.. Nihayet tarih geldi ve mart ayının 3. gününde kurs başlıyor.. Merak ettiğim husus şu: Kurs başlamadan önce herhangi bir sınava yada mülakata tabii tutularak, sorular soruluyor mu? Yoksa direkt olarak kursa başlanıp, kurs sonu sınava tabii tutulma mı söz konusu? İlk etapta izlenecek adımlar hangileridir? Eğitim alma sürecinde, dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Yardımcı olabilirseniz, müteşekkir olacağım..
Merhaba, öncelikle tebrik ederiz. Bildiğiniz gibi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılarak Katılım Belgesi alanlar, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvuru yapma hakkını kazanıyorlar.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, genel olarak 24 saati atölye çalışmaları olmak üzere toplam 70 saatte gerçekleştiriliyor. Bu eğitimde temel amaç, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmaktır. Yine bildiğiniz gibi KOSGEB’e başvuru yaptığınızda iş planı hazırlamanız gerekecek ve iş planı değerlendirmesi sonucunda destek alıp alamayacağınız tarafınıza iletilecek. Bu açıdan alacağınız girişimcilik eğitimi son derece önemlidir. Eğitim sırasında notlar almanızı ve aklınıza takılan tüm soruları eğitmenlerinize sormanızı tavsiye ederiz. Bu eğitim size iş planınızı hazırlayabilmeniz ve işletmenizin varlığını sürdürebilmeniz için birçok bilgi verecek. Bu nedenle anlatılan ve uyguladığınız tüm bilgileri bilmek zorunda olduğunuzu unutmayın.
Eğitimlere başvuru için sizden “İŞ FİKRİ BİLGİLERİ” konusunda detay istenir. Bu bilgiler çerçevesinde ön eleme yapılabilir. Eğitim sırasında girişimcinin devamsızlık yapmaması da önemli bir değerlendirme kriteridir. Eğitim sonrasında girişimciler “Girişimcilik Testi” adı altında bir teste tabi tutulurlar. Başarılı olan girişimciler de katılım sertifikası almaya hak kazanırlar. Genel anlamda süreç bu şekilde işler.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Şu an hali hazırda KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursunun 2. haftasındayım. Kurs eğitmeni tarafından edindiğim bilgiye göre; ilk etapta şirketin kurulması, demirbaşların temini ve bunların gerçekleştirildiğine dair belgeleri, makbuzları, dekontları iş planı üzerine ekleyerek, bundan sonra KOSGEB’e iletmek gerekiyormuş. İlk etapta şirketin kurulması gerekiyormuş, sonrasında destek sağlanıyormuş yani. Eğitmenin belirttiği hususlar bu şekilde. Tabii bunu sadece şirket açılışıyla gerçekleştirebiliyor muyuz, gerçekleştiremiyor muyuz, kesin bilgiye sahip değilim. Eğitmen tarafından sunulan bilgiye de, tamamıyla inanmak istemiyorum, öte yandan bu konuyu araştırıyorum. Acaba öncesinde demirbaş giderlerinin ödemelerini alıp, sonralardan demirbaş satın alma işlemini gerçekleştirebiliyor muyuz? Bu hususta bilgi verirseniz, sevinirim…
Merhaba, girişimcilik sertifikası alımından sonra desteklere başvuru yapılabilmesi için işletmelerin resmi olarak kurulmuş olması gerekir. Resmi olarak kurulan bir işletmenin kaydı KOSGEB veritabanına girilir ve başvuru yapılmış olur. Bu süreçte işletmenin tamamen kurulmuş olması (makine, teçhizat vb. alımların tamamlanması) gibi bir şart gerekmez. Fakat geçen yılın sonunda bildiğiniz gibi mevcut desteklere, destek üst limitlerinin artırılması vb. yeni düzenlemeler geldi. Bu düzenlemeye yönelik olarak başvuru için işletmenin tamamen kurulmuş olması gerektiği şartı aranıyor olabilir. Şu anda güncel mevzuatı incelediğimizde böyle bir bilgi göremiyoruz. Yine de destekler konusunda resmi bilgiyi ancak KOSGEB’den alabiliriz. Bu nedenle mağduriyet yaşamamanız adına konuyla ilgili mutlaka KOSGEB Temsilcilerinden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Son sorunuza yönelik olarak: girişimciler geri ödeme alabilmek için başlangıçta kendi sermayelerini kullanmak zorunda. Girişimciler ancak KOSGEB’in talep ettiği şekilde harcamalarını fatura, fiş yoluyla belgeleyerek geri ödeme alabiliyorlar. Başlangıçta ödeme alımı ne yazık ki mümkün değil.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba girişimcilik belgemi ve makinaları aldık tan sonra kosgeb kaç ay içinde bütün ödemeleri yapıyor ?
Merhaba, bizim bu konuda kesin bir süre belirtmemiz imkansızdır. Fakat bu konuda net bilgi KOSGEB Müdürlükleri tarafından girişimcilere verilebilmektedir. Bu nedenle mağduriyet yaşamamanız ve planlarınızın aksamaması adına bu bilgiyi bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak almanızı tavsiye ederiz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Kosgeb den 50 bin tl hibeyi kullandiktan sonra 100 bin faizsiz destegi aldigimizda belli bir sure sonrami oduyoruz yoksa hemen odemeye basliyormuyuz tesekkur ederim
Merhaba, sabit yatırım desteği kapsamında yapılacak kredi geri ödemeleri, desteğin başlangıç tarihinden itibaren 30 (otuz) ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılmaktadır.
Söz gelimi, 100 bin TL üst limitli kredi desteğini aldığınızda geri ödemelere 30 ay (2,5 yıl) sonra başlıyor olacaksınız.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
hıbe dedıklerı 50 bın tlyı hıcmı odemıyoruz pekı
Merhaba, 50 bin TL üst limitli destek hibe kapsamında yani geri ödemesiz olarak verilir. Geri ödemesiz olarak verilen destek için ödeme yapmazsınız.
Geri ödemeler sabit yatırım kapsamında verilen faizsiz kredi desteği için geçerlidir. Faizsiz kredi desteği kullanırsanız geri ödeme yapmanız gerekir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ortağımla birlikte 2015 haziran ayında işletmemizi kurduk.Ortağım uzun yıllar inşaat yapım işleri ile uğraşmaktadır ve ben de bundan bağımsız olarak güneş enerjisinden elektrik üretimi üzerine çalışma yapmaktayım(Bununla ilgili herhangi bir ticari durum gerçekleşmemiştir). Şirketin faaliyet alanı ikisini de kapsamaktadır. Bugüne kadar kosgeb ile ilgili herhangi bir başvurumuz olmadı. Bu durumda güneş enerjisi sitemleri üzerine kosgeb den hibe ve kredi alabilir miyim?Teşekkürler..
Merhaba, yenilikçi projeler KOSGEB tarafından destekleniyor. Daha önce KOSGEB’den destek almadıysanız destek alabilirsiniz. Bu konuda herhangi bir problem yaşamazsınız.
Fakat mevcut şirket üzerine ikinci bir faaliyet alanıyla destek almak istiyorsanız, bu konuda bilgimiz olmadığından ve yanlış yönlendirme yapmak istemediğimizden KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Kosgep organik yumurta tavukculuguna destek veriyor mu.Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
Merhaba, kümes hayvanları ve ürünleriyle ilgili imalat sektörleri desteklenebilmektedir. Fakat net olarak destek alıp alamayacağınız iş planınızın incelenmesi sonrasında belli olacağından, iş planınız ile ilgili fikir almak için KOSGEB’e danışmanızı da mutlaka tavsiye ediyoruz.
Rica ederiz, danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba , Kosgep hibesi ve krediden faydalanmak için is yerinin kaç yıllık kiralanması gerekiyor.5 yıl zorunluluğu var mı ?Asiye
Merhaba, mevzuatta böyle bir kısıtlama bulunmamaktadır. Aynı şekilde herhangi bir sürede belirtilmemiştir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,bilgisayar ve cep telefonu tamiri üzerine 10 gün önce dükkan açtım ama ben başka bir yerde ssk lı olarak çalışıyorum kosgeb desteğine başvuru yapabilirmiyim,bulunduğum sektöre hibe desteği varmı?
Merhaba, başvuru yapabilmeniz için işletmenizin girişimcilik sertifikası alımından sonra kurulmuş olması gerekirdi. Girişimcilik sertifikası almadan kuruluş yaptıysanız, desteklerden yararlanamazsınız. Detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ilk aşamada kayıt bedeli ödememiz gerekiyor mu
Merhaba, hiçbir aşamada kayıt ya da benzeri bedeller ödemeniz gerekmez. KOSGEB’e başvuru yapmak ücretsizdir. Aynı şekilde eğitimler ve sertifika alımı da ücretsizdir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba KOSGEB genç girişimci belgesini aldığımızda bu belgeyle herhangi bir bankadan kredi kolaylığı sağlanır mı??
Merhaba, girişimcilik belgesi KOSGEB’in hibe veya kredi desteğine başvuru şartları arasında yer almaktadır. Bu belgeyle bankaların kolaylık sağlayabileceğini düşünmüyoruz. Kobi kredilerinden bahsediyorsanız, bu tip kredilerin verilme aşamasında daha farklı kriterler değerlendirilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Meraba 18 yaşını yeni doldurdum babam makina imalatı yapıyor işleri büyüterek yeni bi şirket kurarak benim üzerime geçirmek istiyoruz kosgeb ten destek almamız mümkün mü ? Mümkünse nasıl hareket etmemiz gerekir.
Merhaba, yaşınız herhangi bir sorun oluşturmuyor. Aynı şekilde ‘makinelerin imalatı’ da desteklenen sektörler arasında yer alıyor.
KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeniz için öncelikle girişimcilik sertifikası almanız gerekir. Bu sertifika ücretsiz olarak katılacağınız eğitim sonrası yine ücretsiz olarak verilir. Eğitim tarihlerini öğrenmek ve eğitimlere başvuru yapabilmek için İşkur veya KOSGEB Müdürlükleri’nden veya resmi KOSGEB web adresi üzerinden bilgi alabilirsiniz. (Eğitim tarihleri bağlantısı şurada: http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Duyurular.aspx?ref=22 )
(Örgün üniversite eğitimi sırasında 56 saat ve üzeri girişimcilik dersi aldıysanız bu eğitimlere katılmanız gerekmiyor. Bahsi geçen örgün üniversitelerin KOSGEB tarafından onaylı eğitim vermiş olması da bu şart arasında yer alıyor.)
Girişimcilik sertifikası aldıktan sonra işletmenizi kurmanız ve iş planınız ile KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekecek. Ardından iş planınız bütçe olarak yapılabilirlik vb. kriterlerle incelenerek destek alıp alamayacağınız konusunda tarafınıza bilgilendirme yapılacak. Destek almaya hak kazırsanız 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe ve 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli sabit yatırım desteği kapsamında faizsiz kredi desteği sağlanabilecek.
Elbette desteklerden yararlanabilmek için bu adımları uygulamadan önce kesinlikle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.. Gerekli tüm yönlendirmeler ve süreç konusunda bilgilendirmeler KOSGEB tarafından yapılacaktır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Size sorum olacak simdi girisimcilik sertifikasi aldik diyelim is yerini illa biz kendi gucumuzlemi acicaz yoksa devlet destegi hemen sagliyor mu sifirdan baslayanlar icin
Merhaba, girişimcilerin öncelikle kendi finansal kaynaklarını kullanarak işletmelerini kurmaları gerekir. KOSGEB desteği, iş planınızın onaylanmasıyla başlar ve geri ödeme alırsınız. Resmi olarak işinizi kurduğunuzda KOSGEB’e başvuru yapabilirsiniz, iş planınız onaylanırsa kısa sürede destek alabilmeniz mümkün olur. Hiç sermayeniz bulunmuyorsa, resmi açılış işleminin ardından başvurunuzu yapıp, daha sonra makine, teçhizat vb. harcamaları yapabilirsiniz. Fakat yenileyecek olursak, her durumda ilk etapta girişimcilerin harcamalar için kendi finansal kaynaklarını kullanmaları gerekir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, bende firma kurmaya calisiyorum, firmalara cad yazilimlari kullanarak 3D makina tasarimlari yapmak bu sekilde firmayi kurdugumda kosgeb destegini alabilirmiyim?
Merhaba, yenilikçi ve teknolojinin kullanılabilir olduğu iş projeleri KOSGEB tarafından seviliyor ve öncelikli olarak değerlendiriliyor. Bu açıdan iş projenizin onaylanması halinde destek almanızda hiçbir engel olmayacaktır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
18 yaşındayım sıfırdan inşaat şirketi kurmaya kosgeb destek veriyormu ?
Merhaba, KOSGEB inşaat projelerine destek vermektedir. Destekler ilk kez iş kuran girişimcilere yönelik verildiğinden iş planınızın kabul edilmesi halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
ithalat ihracat e-ticaret şirketi kurmayı planlıyorum. ithal edicegim Ürünler yuksek teknoloji içerikli Ürünler KOSGEB’den destek alabilir miyim?
Merhaba, teknoloji alanına dair sektör ve iş projeleri KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Fakat desteklenecek projelerde önemli bir kriter de iş projelerinin bütçe olarak yapılabilir olmasıdır. Bu nedenle daha net bir bilgi almanız için iş projeniz konusunda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Bir sorum daha olacak acaba başvuru yaparken kosgeb bizden hangi evrakları istiyor? Yani işyeri ruhsatı kira kontratı vesaire tam olarak istenen belgeler nelerdir evrakları çıkarmak yetiyor mu sonuçta onaylanacağı belirsiz dükkan kiralayıp tabela ic donanım gibi masraf yapmamıza gerek varmdır yoksa onaydan sonra mı dükkanı acıyoruz? Teşekkürler.
Merhaba, desteklere başvuru yapabilmeniz için en azından işletmenizi resmi olarak kurmanızı sağlayacak işlemler için harcama yapmanız gerekir. İşletmenizi resmi olarak kurduğunuzda KOSGEB veritabanı kaydını gerçekleştirmelisiniz. Elbette bu süreçlerde KOSGEB size işinizle ilgili gerekli ilerleme bilgilerini verecek ve sizi yönlendiriyor olacaktır. Bu konularda daha detaylı bilgi almanız için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
faizsiz kredi alma yönünde ki bir başvuru da bulundugum zaman bankalar olan borcum sorun olur mu? olursa bu borcu kapatsam sorun ortadan kalkar mı ?
Merhaba, faizsiz kredi desteği teminat karşılığında verilmektedir. Mevcut borcunuz ve olumsuz geçmiş dönem finansal durumunuz faizsiz kredi başvurunuzu etkileyebilmektedir. Yine de bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
hibe ve kredi almak için askerlik bir sorun olur mu ? tecilli olması yeterli midir?
Merhaba, başvurular için askerlikle ilgili herhangi bir kriter mevzuatta yer almıyor. Bu açıdan askerlik durumunuz başvurunuzda sorun teşkil etmeyecektir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba 52 yaşındayım bayanım destek almak için yaş sınırı varmı
Merhaba, desteklere başvuru şartları arasında herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
MRB. tek bir sorum olacak işimizi kurduk ve diyelim ki devrettik ne oluyor? yani kosgep bir şey yapıyor mu veya destekleri geri alıyor mu? teşekkürler.
Merhaba, destek sürecinde işletmenin ya da işletici kuruluşun devri, başka bir işletme ile birleşmesi ve benzeri değişiklikler durumunda, bu durum KOSGEB Kurulu tarafından değerlendiriliyor, değerlendirme sonrası; destek sürecinin devamına veya sonlandırılmasına karar veriliyor. Hibe desteği için geri ödeme talep edilmez fakat kredi desteği için geri ödeme talep edilir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Uzun zamandır aklımda olan ve başarabileceğime inandığım közde (kızarmış) piliç yeri açmak istiyorum. Kosgeb bu sektöre destek veriyor mu? Sayfanızda okuduğum kadarıyla önce kendimiz yapıyoruz harcamayı sonrasında bunları faturalandırıp kosgebe başvuruyoruz. Destek ödemesi yaklaşık ne kadar sürede ödeniyor malum elimde sermaye yok sıfırdan başlayacağım.
Merhaba, bahsettiğiniz iş alanı yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetleri sektörü altında desteklenmektedir. Bu açıdan iş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Fakat şu düzeltmeyi yapalım, desteklere başvuru yapabilmeniz için önce girişimcilik sertifikası almanız gerekir. İşinizi resmi olarak kurduğunuzda KOSGEB veritabanına kayıt işlemi yaparak iş planınızla başvurunuzu tamamlamanız gerekir. İş planınızın onaylanması halinde yaptığınız harcamaları sizinde söylediğiniz gibi fatura, fiş ya da KOSGEB’in belirttiği şekilde belgelendirerek geri ödeme alabiliyorsunuz. Geri ödeme belgesiyle talep edilen ödemeler, kısa bir sürede yapılıyor. Elbette bu süreçte KOSGEB sizi yönlendiriyor ve bilgilendiriyor olacak.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben toka.tutu etek.havlu kagit tutacaklar.gelin damat kadehleri civili kasnak isi ve diger aksesuarlar yapiyorum.Hibe kredisiden yaralanmak istiyorum.Yeni bir is kurmak istiyorum bu bana Hibe kredi si veriliyormu?tsk ederim.
Merhaba, tekstil, giyim vb. ürünlerin üretim ve satışı için kurulacak işletmeler KOSGEB tarafından desteklenebiliyor. İş planınızın onaylanması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır. Destek alabilmeniz için önemli olan iş planınızın onaylanmasıdır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar,
Hafriyat sektörüne girişim yapmak istiyorum. Hafriyat sektöründe yeni girişimci hibe, kredi alabilirmiyim
Merhaba, KOSGEB tarafından İnşaat ve alt sektörlerinin desteklendiği görülmektedir. İş planınızın onaylanması durumunda desteklerden yararlanmanız mümkün olabilecektir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhaba. ben iddaa,sayısal bayiligi acmak istiyorum kosgeb destekler mi ? bilgi alabilir miyim ?
Merhaba, KOSGEB yenilikçi ve katma değeri yüksek iş projelerini öncelikli olarak desteklemektedir. İddaa oyununun işletmeciliğinin desteklenip, desteklenmediği konusunda bilgimiz bulunmuyor. Bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak net bir bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar , benim sorunum şimdi ben motosiklet bakım arıza dükkanı açmak istiyorum şehrimde sadece 1 tane var yeterli olmuyor velhasıl eğitime katıldım herşey sonuçlandı onaylandı 50 bin tl hibe. pekala benim cebimde 0 tl ile girebiliyormuyum bu yola ? yani dükkan kiralama ruhsat vergi levhası ödemeleri olsun bunları kosgeb ödüyormu , cebimizden para çıkmasına gerek varmı ? ikinci sorum ise dükkan açtığımda kiramı , personel maaşını ve giderleri ben ödemeden talep halinde ödüyormu kosgeb?. üçüncü sorum ise şu ; eğer 100.bin tl krediyi talep halinde aldığım takdirte bu para nakiit olarak mı elime geçiyor ? dükkana yedek parça tamirat tadilat yapmak istiyorum örneğin bu 100binlirayı nakit olarak mı alıyoruz ? yoksa nasıl işliyor.. teşekkür ederim sayglar.
Merhaba, öncelikle girişimcilerin kendi finansal kaynaklarını kullanarak işletmelerini kurmaları gerekiyor. İşletmelerini kuran girişimciler daha sonra ödeme talebinde bulunabiliyorlar. İşletmenin resmi olarak ilk kuruluş sürecinde çıkacak masraflar KOSGEB tarafından karşılanabiliyor.
İkinci sorunuza yönelik olarak; desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmidört) ay içinde gerçekleşen işletme giderleri, bu giderlere kira ve personel net ücretleri de dahil olmak üzere hibe desteği limiti kapsamında 30 bin TL’ye kadar KOSGEB tarafından karşılanıyor.
Faizsiz kredi “sabit yatırım desteği” kapsamında desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmidört) ay içinde işletme için satın alınacak makine, teçhizat, yazılım vb. giderler için teminat karşılığında nakit olarak verilmektedir. Faizsiz kredi desteğine başvuran girişimciye direkt 100 bin lira nakit olarak verilmiyor. Süreç şu şekilde işliyor: girişimci bu destekten yararlanmak için başvuruda bulunur, kurul tarafından değerlendirilen başvuru onaylanırsa girişimcinin makine, teçhizat, yazılım vb. giderlerinin tutarı kadar teminat karşılığında destek sağlanır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
pekala öncelikle cevabınız için teşşekkürler bir kaç sorum daha olucak şöyle;
eğitime katıldık sertifikamızı aldık önce dükkan açıp sonra mı proje hazırlanıyor? yani ya kabul olmazsa .. yoksa projeyi sunup kabul edilirse mi açıyoruz dükkanı? ayrıca dükkanı açtık herşey tamam makina techizatımı aldım 25 bin lira para harcadım bu parayı 1 ay içinde geri alabilirmiyim ayrıyeten dükkan giderleri için ayrılan bütçede kabulden sonraki ay tüm giderlerim destekleniyormu personel kira elektrik su vesaire.
Tekrar Merhaba, girişimcilik sertifikanızı aldıktan sonra desteklere başvuru yapabilmeniz için işletmenizi resmi olarak kurmanız gerekir. Desteklere başvuru yapabilmek için vergi dairesi, oda kaydı vb. gibi temel kuruluş işlemlerini yapmanız yeterli olmaktadır. Daha açık söylemek gerekirse, makine, teçhizat vb. harcamaları yapmanız gerekmez.
İşletmenizin resmi kuruluşunu yaptıktan sonra başvurunuzu yaparsanız, bu süreçte iş planınızı da hazırlamanız ve kurul onayına sunmanız gerekir. Bu aşamada başvurunuz incelenir ve tarafınıza destek alıp, alamayacağınız konusunda bilgilendirme yapılır. Destek almaya hak kazanırsanız, diğer harcamaları yaparak işletme kurulumunu tamamlamanız mümkün olur. Destek geri ödemeleri, kısa bir sürede işletmeye yapılıyor olsa da bizim bu konuda net bir süre belirtmemiz doğru olmayacaktır. Fakat bu süreye yönelik bilgi KOSGEB tarafından verilebilmektedir.
Personel net ücretleri ve kira için verilen işletme giderleri desteği, başvurunuz onaylandığı an başlar ve 24 ay süre boyunca verilir. 2012 yılından önce işletme giderleri desteğine elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde üretim amaçlı kullanılan makinelere ait yakıt giderleri de dahildi fakat güncellenen son mevzuatta işyeri giderleri için verilen desteklerin yalnızca personel maaşları ve işyeri kirasına yönelik olarak verildiğini görüyoruz. Bu açıdan yanlış bir yönlendirme yapmak istemediğimiz için işyeri giderlerine yönelik detayları bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim , bilgileriniz aydınlatıcı oldu o halde başvurumuza başlayalım kolay gelsin.
Rica ederiz, iyi çalışmalar.
Ben playstation cafe kurmak istiyorum ve hibe kredisinden yararlanmak istiyorum internet cafe ve playstation cafelerede hibe kredisi veriliyormu
Merhaba, yeni girişimcilik destekleri çoğu zaman katma değeri yüksek iş projelerine yönelik olarak verilmektedir. İş planınızı “eğlence” sektörü içerisinde yorumlarsak destek alabilme ihtimaliniz olabilir. Fakat iş projeniz incelemeden kesin olarak bir yargıya varmak güç. Bu nedenle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden iş projenizle ilgili ön bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Ticari taksii devir almak isteyenler kosgebden kredi alabiliyormuu ?
Merhaba, yeni girişimcilik destekleri çoğu zaman katma değeri yüksek ve istihdam sağlanabilecek iş projelerine yönelik olarak verilmektedir. Kredi de bu kapsamda sabit yatırım desteği olarak teçhizat ve makine gibi giderlere yönelik olarak veriliyor. Bu açıdan değerlendirdiğimizde destek almanız zor gibi görünse de detaylar için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Geri ödemeli kredi içinde mülakata katılıp sertifika almak zorundamıyız yoksa direk kredi başvurusu mu yapıyoruz?
Merhaba, geri ödemeli kredi desteği de girişimcilik desteği kapsamında verildiğinden dolayı girişimcilik eğitimlerine katılmanız zorunludur.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar ,
Ben eşim ve kardeşim girişimciliğe basvurmak istiyoruz bir kaç sorum olacak ;
1- 100000 tl krediler için sabit yatırımlar demişsiniz bundan kasıt nedir ( ev , ofis ,araba ? ) kardeşim müteahitlik yapmak istiyor dolayısı ile krediyi inşaat yapımında kullanacak bu mümkün mü ?
2- Ben fransızca ingilizce rusça almanca ve arapça dillerinde tercümanlık ve rehberlik hizmetleri vereceğim ben bu dillerden sadece ingilizce biliyorum diğer diller için eleman çalıstıracağım bunların ücret yada sigortalarını karşılar mı ?
3- Hibe verilirken sadece faturaya istinaden mi hibe veriliyor yok sa exper vasıtasıyla mı ?
4- Ofis masrafları açısından 12 aylık destek veriliyormuş 12 aylık elektrik buna dahil mi ve ben ayda 1500 tl kira vereceğim ofise 2000 tl kuruluş gideri olarak mı değerlendirilir yok sa işletme gideri desteği bakımından 12 aylık 18 bin tl olarak mı ?
Çok soru sordum affedin emeğinize sağlık kolay gelsin
Merhaba, sabit yatırım desteği kapsamında verilen geri ödemeli kredi desteği girişimcinin iş planına bağlı olarak kullanacağı giderlere yönelik değişiklik gösterilebilir. Genel olarak sabit yatırım desteği makine, teçhizat vb. giderler için verilmektedir. Bu açıdan benzeri giderler için inşaat projelerinde de kullanılabilmesi elbette mümkün olacaktır.
İkinci sorunuza yönelik olarak; hibe desteğinden yararlanan girişimcilere işletme giderleri için 30.000 TL üst limitli destek sağlanıyor. İşletme giderleri desteğine personel net ücretleri de dahildir. İşletme giderleri desteği 24 ay süre boyunca verilmektedir. Bu bağlamda personel maaşlarını vermeniz mümkün olacaktır.
Hibe desteği verilmeden önce işletmenizi resmi olarak kurmanız gerekiyor, tüm harcamaları yapmak zorunda olmadan tamamlayacağınız bu süreç sonrası iş planınız KOSGEB kurulu tarafından inceleniyor. İş planınızda, işinizi kurmak için ne kadarlık bir harcama yapmanız gerektiği gibi bilgiler de yer alıyor. Zaten bütçe olarak yapılabilir projeler kabul ediliyor ve onay alınması durumunda yapacağınız harcamaları; KOSGEB’in uygun bulduğu şekilde fiş, fatura vb. yollarla belgeliyor ve geri ödeme alıyorsunuz. Söz gelimi, yapacağınız ortalama harcamalar zaten KOSGEB’in bilgisi dahilinde oluyor.
Öncelikle işletme giderlerine yönelik 24 ay süre boyunca destek sağlanıyor. İşletme giderleri desteği için maksimum 30.000 TL destek verilebiliyor. Bu desteğe personel maaşları ve işyeri kirası dahil ediliyor. 20/03/2012 tarihinden önce işletme giderleri desteğine elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde üretim amaçlı kullanılan makinelere ait yakıt giderleri de dahildi fakat güncellenen son mevzuatta işyeri giderleri için verilen desteklerin yalnızca personel maaşları ve işyeri kirasına yönelik olarak verildiğini görüyoruz. Bu açıdan yanlış bir yönlendirme yapmak istemediğimiz için işyeri giderlerine yönelik detayları bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar. Farklı Bankalara Borcum Var Ve Hacizlik Olmuşum Bu Durumda İş Kurmak İstesem Kosgepten Destek Alabilirmiyim?
Merhaba, geri ödemesiz hibe desteğine başvuru yapabilir ve destek alabilirsiniz. Fakat geri ödemeli faizsiz kredi desteğine başvurunuz mevcut veya geçmiş dönemde yaşadığınız olumsuz finansal durumlardan etkilenebileceğinden faizsiz kredi desteği başvurunuz onaylanmayabilir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba, home office olarak işletme kurduğumuzda kira yardım desteği alabiliyor muyuz ya da başka bir sorun çıkıyor mu
Merhaba, yasal olarak kurulduğu sürece home officeler de işletme statüsünde olduğundan kira desteği alınabilir ve herhangi bir sorun çıkması mümkün değildir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
İki ortak tek işletme açarken ortaklar farklı farklı kredi alabiliyor mu ?
Merhaba, ne yazık ki destekler işletme bazında veriliyor. İşletme ortaklı kurulsa dahi yeni girişimcilik desteği kapsamında 50 bin TL üst limitle hibe, 100 bin TL üst limitle faizsiz kredi desteği sağlanabiliyor ve her işletme desteklerden yalnızca bir kere yararlanabiliyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar,
Kosgeb spor faaliyetlerini mesela pilates salonu gibi alanları destekliyor mu?
Merhaba, “eğlence ve spor” sektörü altında desteklenmesi mümkündür.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Özel sektörde sigortalı olarak çalışmaktayım,
Girişimcilik Eğitimi, İş Planı, Başvuru Sürecini ve onay sonrası Veritabanına Kayıt işlemini gerçekleştirmem de bir engel var mı? Teşekkür ederim
Merhaba, girişimcilik eğitimi alırken herhangi bir işte çalışmanız problem oluşturmaz fakat işinizi resmi olarak kurup, başvuru yaptığınız süre zarfında farklı bir işte resmi olarak çalışmanız zaten mümkün olmayacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Babam la birlikte bir işletme kurmak istiyorum. Babam emekli. Ben özel sektörde çalışıyorum. işletme babamın üzerine olacak. Ortak olacak olan ben bir süre çalışmaya devam etmem gerekiyor. Ortağın çalışmama zorumluluğu var mı ? Öyle bir durum var ise işletmeyi ortaksız olarak babamın üzerine kurmam hibe ve kredi desteği alabilmek için daha doğru mu olur ?
Merhaba, ortaklı olarak işletme kurulması ve kurulan işletmenin desteklerden yararlanması mümkündür. Fakat KOSGEB’in istihdam vb. konularda birinci dereceden yakın kişilerin çalıştırılmaması gibi kriterleri bulunabiliyor. Bu durumun ortaklıkta geçerli olup olmadığı konusunda bilgimiz bulunmuyor. Sizi yanlış yönlendirmemek adına konuyla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü ya da KOSGEB çağrı merkezi (444 1 567) aracılığıyla bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar ben gelinlik abiye dikim ve tamir üzerine bir dükkan açmak istiyorum elimdede biraz sermayem var ve kosgebden ne şekilde yaralanabilirim bunun için yardımcı olurmusunuz (başvurmadan önce sizce elimde olması grekn her hanhi bir belgese vs olması gerekirmi modelistlik kursuna katıldım bir yıl boyunca o işle alakalı sertifikam var başka bişeylere ihtiyaç duyarmıyım bu arada bayanım ilgi ve alakanız için şimdiden çok tş ederim)
Merhaba, kadın girişimciler desteklerden en üst seviyede yararlanabilmektedirler. Elinizde herhangi bir belge olması gerekmiyor fakat eğer işinizi yapabilmeniz için resmi bir belge gerekiyorsa bu belgeler ya da sertifikalar işinizi kurabilmeniz için şart olur. Buna eczacılık örneğini verebiliriz, örneğin eczacılık yapılabilmesi için üniversitelerin ilgili bölümlerinden alınmış bir diploma şartı aranır. Bu açıdan eğer işinizi yapmanız için bir belge gerekiyorsa, bu belgeleri temin etmeniz gerekir.
Bunun dışında girişimcilik sertifikası alarak, işletmenizi kurup KOSGEB’den onay olmanız halinde; 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe ve 100 bin TL’ye kadarda faizsiz geri ödemeli kredi desteğinden yararlanabiliyorsunuz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
100000 lik kredi içinde eğitime katılmak gerekiomu yoksa normal kredi gibi direk para için başvurabiliyormuyuz?ve krediden önce dükkan açmAk gerekmiyor değil mi hibe gibi?
Merhaba, 100 bin TL üst limitli kredi desteği yeni girişimcilik desteği kapsamında verildiğinden dolayı başvuru yapabilmek için girişimcilik eğitimlerine katılmanız gerekir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mrb benim sorum erkek kardesim bayan kuafor 12 yildir calistigi dukkani devir almak istiyor devir alma islerindede kosgebden yaralanabilirmi yoksa yeniden sifirdan dukkanmi acmasi gerekir tskler
Merhaba, devir işlemi yoluyla da işletme edinimi mümkündür fakat bu süreç daha farklı işliyor. Bu nedenle devir süreciyle işletme edinimi konusunda detayları bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba online sertifikalı girişimcilik dersi almam kosgeb için yeterli olur mu?
Merhaba, ne yazık ki bu yeterli olmayacaktır. KOSGEB ve İşkur tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmanız gerekir. Bu eğitimler ücretsiz olarak verilir ve yaklaşık 10 gün sürer.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben ticaret lisesi mezunuyum girişimcilik kursu almama gerek var mı?
Merhaba, uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmama konusunda tek istisna KOSGEB Başkanlığı tarafından onaylı üniversitelerden alınan 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersleridir. Bu nedenle KOSGEB ve İşkur tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmanız gerekir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba biz online bir iş kurmak istiyoruz. Şu an öğrenciyiz ve kendimize küçük bir ekmek kapısı olan bir iş kurma niyetindeyiz. Eğer tutarsa buradan devam etmeyi ve işimizi büyütmeyi düşünüyoruz. İşimiz web sitesi tasarımı, logo ve afiş tasarımı, video tanıtımı, seo desteği ve sosyal medya yönetimi gibi bölümlerden oluşacak. Böyle bir site kurmak için resmi olarak şahıs şirketi açmamız gerekiyor sanırım. Eğer şahıs şirketimizi açar ve başvurumuzu yaparsak bu işlemlerden sonra KOSGEB herhangi bir ödeme yapar mı? Yani KOSGEB bu tarz girişimlere destek veriyor mu? Teşekkürler
Merhaba, elbette bu tarz yenilikçi projeler desteklenmektedir. Hatta teknolojinin kullanılabildiği iş projeleri KOSGEB tarafından öncelikli olarak değerlendiriliyor. Bilgi ve İletişim alt sektörlerinde; web portalları, yayıncılık faaliyetleri, programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetlerin açıkça desteklerden yararlandığını söylemek mümkün.
Sizinde belirtiğiniz gibi öncelikle resmi olarak işletmenizi kurmanız ve ardından iş projenizle başvuru yapmanız gerekir. İş projenizin onaylanması durumunda desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olur. Önemli olan iş planınızdır, sektör destekleniyor.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar öncelikle cevaplarnız için teşkkür ediyorum.şimdi ben kursa katıldım belgemi aldım.sorum şöyle olacak .benim akrabamın kargo şirketi var büyük deposu var .ben malzememi alıp oraya koyup hiç kira şu elektirik gibi şeyleri ödemek istemiyorum.şirket açışışını orası olarak gösterip kosgebin hibesinden yararlana bilirmiyim.ama o depo dayımın adına tutulmuş.
Merhaba, işletmenizin hukuken kurulu olması gerektiğinden yine hukuken bir adres göstermeniz gerekir. Resmiyette olduğu sürece herhangi bir sorun olmayacaktır fakat bu konuda mağduriyet yaşamamanız adına konuyla ilgili detayları KOSGEB’le paylaşmanızı ve fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba benim mevcut kirtasiyelerim var fakat ben bu işe başlarken hiç bu konudan haberim yoktu .geçenlerde bir arkadaşım bilgi verdi bu konuda peki ben şu an bu destekten yararlanabilirmiyim.zira aldığım malzemelerde ödeme zorluğu cekmekteyim .işletme ye 1 yıl oldu devam etmekteyim.beni bu konuda aydilatabilirmisiniz.bide bayan girişimcilere esneklik tanındığını da söylediler bana bu konuda bilgi vermenizi rica ediyorum
Merhaba, kadın girişimcilerin desteklerden maksimum limitle yararlanabileceği doğrudur. Fakat girişimcilik desteklerine başvuru yapabilmeniz için işletmenizi girişimcilik sertifikası aldıktan sonraki tarihlerde kurmuş olmanız gerekirdi. Şu anda yeni girişimcilik desteğinden yararlanmanız mümkün görünmüyor.
Ayrıca, KOSGEB mevcut işletmelere de çeşitli destekler sağlayabilmektedir. Bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz. Yeni girişimcilik desteğine başvuru yapamıyor olsanız da başvuru yapabileceğiniz destekler konusunda KOSGEB size fikir verebilir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Sordugum soru anlaşılmamış “destek almaya hak kazanırsanız, KOSGEB kesin olarak size ödeme yapar.” yazmısınız benim sorduğum şu kosgeb bana yatırımı yapmadan önce sen tamam harca ben sana ödeyecegim diye garanti veriyormu yani destek almaya hak kazanmam yatırım yapmamdan önce kesinleşiyormu ? Yani biz başarılı olacak süper bir iş düşündük ama kosgeb yetkilileri öyle düşünmedi biz parayı harcadıktan sonra kabul etmediler ne olcak ozaman cok büyük risk degilmi.
Tekrar Merhaba, desteklere başvuru yapmanız için işinizi hukuken kurmanız yeterli olmaktadır. İşletmenizi kurduğunuzda resmi belgeler ve işletme kurulum süreci masrafları dışında harcama yapmanız gerekmez. İşletmenizi resmi olarak kurduğunuzda veritabanı kaydı yapılır, desteğe başvuru adımı sonrasında iş projesi incelenir ve girişimcinin destek alıp alamayacağı konusunda bilgi verilir. Daha açık söylemek gerekirse, yani sadece hukuken işletmenizi kuracak harcamayı yapmanız, başvuru için yeterli oluyor.
Daha iyi anlaşılabilmesi için şöyle örnek verelim; bir kafe kuracağınızı düşünelim; oda kaydı vb. işlemleri gerçekleştirdiniz ve kafenizi resmi olarak kurdunuz. Bu aşamada kafeniz için gerekli malzeme alımı vb. büyük harcamaları yapmadan önce desteklere başvuru yapmanız ve onay alıp, alamayacağınızı öğrenmeniz mümkün oluyor. Sadece resmi olarak işletmenizi kurmanız yeterli.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ben 47.51 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda tekstil ürünleri perakende ticareti üzerinden KOSGEB faizsiz kredisinden yararlanmak istiyorum. Kredi alımlarında da önce ödemeler kendi cebimizden mi çıkıyor hibe uygulamasında olduğu gibi bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Merhaba, faizsiz kredi desteği sabit yatırım kapsamında verilmektedir. Faizsiz kredi desteği başvurusu onaylanan girişimciler, krediyi kullanabilir. Bunun için öncelikle girişimcilerin kendi finansal kaynaklarını kullanması gerekmez. Faizsiz kredi geri ödemeleri de yaklaşık 2,5 yıl sonra başlar.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
İlginize teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Rica ederiz, teşekkürler.
MRHBALAR .BEN ORGANİZASYON ŞİRKETİ KURMAK İSTİYORUM 3 GÜN ÖNCE .90 MİLİYARLIK MALZEMEMİ ALDIM .BU 90 MİLİYARIN SADECE 20 BİNİN PEŞİN VERDİM DİĞRE KISMI AYLIK ÖDEYECEM .FATURA KESTİRİCEM ŞİRKETİMİ KURUNCA PEKİ BEN FATURA KESTİKTEN SONRA BU 90 BİN TL Yİ KOSGEBE BAŞVURU YAPSAM .KOSGEB BANA NE KADAR ÖDEME YAPAR ÇÜNKÜ BİLDİĞİM KADARYLA ÖNCE BU 90 BİNİ HEPSİNİ BENİM ÖDEYİP ÖYLE KOSGEBE BAŞVURU YAPMAM GEREKİYOR .AÇIK FATURA VERDİĞİM ZAMAN KOSGEB ÖDEME YAPARMI
Merhaba, destek alabilmeniz için işletmenizi girişimcilik sertifikası alımından sonra kurmuş olmanız gerekiyor. Daha sonra işletmenizi veritabanına kaydedip iş planı ile başvuru yapmanız gerekir. İş planınız onaylanır ve destek almaya hak kazanırsanız KOSGEB üst limiti 50 bin TL’ye kadar olan harcamalarınızı geri öder. Hibe desteklerinde üst limit 50 bin TL’dir. Girişimci başvuru adımlarını tamamladıktan sonra kendi finansal kaynaklarıyla işini kurar ve harcamalarını fatura, fiş yoluyla belgeleyerek geri ödeme talep eder. Süreç bu şekilde işlemektedir. Konuyla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bize danışmak ya da fikir almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba bende KOSGEB,den hibe desteği almak istiyorum fakat ben es km adına kendim başvurmak istiyorum elektrik ve sıhhi tesisat ustası kendisi alabilmemiz mümkün müdür
Merhaba, girişimcilerin kendilerinin başvuru yapmaları gerekiyor. Siz başvuru yapsanız da destek alabilmeniz mümkün olabilir fakat konu hakkında detaylı bilgi almanız için KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba bende KOSGEB’den hibe veya gerekirse kredi almak istiyorum ama kafama takılan sorular var , önclikle ;
1- hibe alabilmemiz için bizim bazı harcamalar yapmamız gerekiyor bu harcamaların belirli bir miktarı var mı ? (cafe için)
2- Yaş önemli mi veya o mesleğin içinden gelmek önemli mi ?
3-Franchise almak için ne gerekyor ?
4-Zaten elimde bütçe olsa zaten kendim açarım KOSGEB’e bu durumda ne gerek kalıyor ki ?
Merhaba, KOSGEB maksimum 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği ve talep halinde 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verir. 50 bin TL üst limitle verilen hibe desteği geri ödemesizdir. Örnek verecek olursak normalde siz kendi 50 bin TL bütçenizi kullanarak kafe açabilirsiniz fakat tekrardan yaptığınız harcamaları geri alamazsınız. Destek alamaya hak kazanırsanız, KOSGEB bu noktada size 50 bin TL’ye kadar olan harcamalarınızı geri ödüyor. Bu da destekleri avantajlı kılıyor.
Desteklere başvuruda herhangi bir üst yaş sınırlaması bulunmamaktadır.
Ne kadar harcama yapmanız gerektiği işinize göre değişecektir. Örneğin, İstanbul’da bir kafe açmanın maliyeti daha yüksek olabilecekken, Trabzon’da bu maliyet daha düşük olabilecektir. Maliyet durumu sizin vereceğiniz hizmete, işinizi kuracağınız şehire hatta semtte göre bile değişiklik gösterecektir. Kısacası bu maliyet planını kendiniz hazırlamalısınız.
Bayilik (franchise) almak, her marka için ayrı kriter gerektirir. Örneğin, A markası 10 bin TL’ye bayilik verirken, B markası 5 bin TL’ye bayilik verebilir. Aynı şekilde bu markaların girişimcilerden istediği kriterlerde değişebilir. Bu nedenle bayilik konusunda, bayilik almak istediğiniz markayla iletişime geçmeniz daha doğru cevaplar almanızı sağlayacaktır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merak ettiğim tek bir nokta var oda şu kosgeb parayı biz alıp fatura sunduktan sonra ödeme yapıyor ancak bu kesinmi. Yani bana şu deniyormu orda tamam senin projen kabul edildi sen git x miktar harcamanı yap faturalarını getir %70 geri ödeyelim %100 kesin olarak bu deniyormu ?
Merhaba, destek almaya hak kazanırsanız, KOSGEB kesin olarak size ödeme yapar.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba kafama çok takılan bişeyi sormak istiyorum…ben kuaför salonu açıcam…Sertifikamı 2 yıl önce aldım…mobilya ve malzemeleri alırken banka yoluyla ödeme yapılmasını ve fatura alınmasını söylüyorlar…yani hepsine mi fatura alıcam???? karttan tek peşin geçip kart ekstresi yeterli olmaz mı???lütfen aydınlatır mısınız beni bu konuda….
Merhaba, ödemeleri geri alabilmeniz için yaptığınız harcamaları belgelemeniz gerekir. Fatura veya fiş yoluyla belgeleme yapabilmeniz mümkündür. Bu konuda detaylı bilgi bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nce size verilecektir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben nakliye firması kurmak istiyorum açacagım iş yeri ve alacağım araç için hibe ve faizsiz krediye ihtiyacım var bu konu hakkında bilgi almak istiyorum
Merhaba, araç için hibe desteği verilememektedir. Fakat bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba.benim bir yemek imalat atolyem var.bir mantı makinası almak ve mantı işinede girmek istiyorum.kosgeb hibe yada kredi den faydalanabilirmiyim,faydalanabilirsem hangisinden ve nasıl faydalanacağım.cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler
Merhaba, girişimcilik desteklerin faydalanamazsınız. Girişimcilik destekleri yeni bir iş kuracak girişimlere verilmektedir. Fakat KOSGEB mevcut işletmelere de farklı destek programlarıyla yardımcı olabilmektedir. Bu destek programları hakkında bilgi almanız için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar ben 24 yaşımdayım ve part tıme ögretmenlik yapıyorum halı yıkama firması açmak istiyorum ilk sorum ayda 10 gün sigortam yatıyo bu sorun olurmu ikinci sorum bu iş yerini açmak için önce giderleri kendi cebimizden mi harcıyoruz sonra sizden kredimi alıyoruz yoksa giderleri sizmi karşılıyorsunuz
Merhaba, öncelikle destekler KOSGEB tarafından verilmektedir. İş kuracağınız için farklı bir işte çalışmıyor olmanız gerekir. Girişimciler hibe için öncelikle kendi finansal kaynaklarını kullanarak işlerini kurarlar ve daha sonra geri ödeme alabilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden veya İşkur’dan bilgi almanızı tavsiye edebiliriz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar;
bu platformda bilgi paylaşımı yaptığınız için teşekkür ederim. size sorum şu şekilde olacak;
işletme mezunuyum, üniversitede öğrenciyken GİRİŞİMCİLİK dersimiz vardı. orada gördüğüm ders sayesinde benim tekrar eğitime katılmadan bulunduğum bölgede ki KOSGEB den “Girişimcilik Sertifikası” almam mümkün mü?
şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
iyi çalışmalar
Merhaba, örgün üniversite eğitimi kapsamında 56 saat ve girişimcilik dersi gördüyseniz, girişimcilik eğitimlerine katılmadan başvuru yapabilirsiniz. Kaç saatlik girişimcilik dersi aldığınızı dönemsel olarak verilen transkript üzerinden öğrenebilmeniz mümkündür.
Bize danışmak veya fikir almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar;
geçen gün sormuş olduğum soru üzerine transkriptimi diplomamı da alıp KOSGEB e tekrar fikir almak için gittim… ama bana söyledikleri şu şekilde oldu; öğrenciyken, ders aldığım sırada okul tarafından verilen her hangi bir belge varsa, belgelendirilmiş ise biz bunu onaylayabiliriz, traskript etkili olmaz sizin kesin ilgili kurslardan GİRİŞİMCİLİK eğitimi almanız gerekmektedir.. diye paylaşımda bulundular, gerçekten bu şekilde mi yoksa beni başlarından atmak için mi öyle dediler?
(girişimcilik dersim yıllık 4 kredili bir ders)
şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Tekrar Merhaba, mevzuatta üniversitelerin örgün eğitim kapsamında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi almış olmasının yeterli olduğu belirtiliyor. Bunun dışında bir belge gerekliliği mevzuatta yer almıyor. Mevzuatın ilgili maddelerini inceleyebilmeniz için yorum sonuna ekleyeceğiz.
Ayrıca, bugün bu konuyu danıştık; bazı üniversitelerin başkanlık onayı alması gerektiği ve başkanlık onayı almayan üniversiteler tarafından verilen girişimcilik derslerinin KOSGEB tarafından kabul edilmeyeceği söylendi. Bu nedenden dolayı tekrar girişimcilik eğitimi almanızı talep etmiş olabilirler.
Konuyu tekrar inceleyeceğiz.
Merhabalar;
cevabınız için çok teşekkür ederim gerçekten. konuyu tekrar inceleme fırsatınız oldu mu?
kesin son durum nedir ?
rica etsem bilgilendirir misiniz?
iyi çalışmalar dilerim
Tekrar Merhaba, güncellenen mevzuatı baştan sona tekrar inceleme fırsatımız oldu. Örgün üniversite eğitimi kapsamında alınan girişimcilik eğitiminin sertifika alımında geçerli olabilmesi için, üniversitelerin KOSGEB Başkanlığı’ndan onay alması gerektiği belirtiliyor. KOSGEB onaylı girişimcilik dersi veren üniversitelerin bilgilerine ulaşmaya çalışsak da bu henüz mümkün olmadı. KOSGEB tarafından yayımlanmış böyle bir liste mevcut değil. Aynı şekilde bu üniversitelerin adı da mevzuatta geçmiyor.
Üniversiteniz başkanlık onaylı girişimcilik dersi vermediğinden dolayı, tekrar eğitim almanız gerektiğini söylemiş olabileceklerini düşünüyoruz. Bu konuda KOSGEB’e tekrar danışmak isterseniz, üniversitenizde verilen girişimcilik eğitiminin başkanlık tarafından onaylanmaması sebebiyle mi tekrar eğitim almanız gerektiğini sorarak teyit etmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
MERHABA destek almak için şahıs şirketimi yoksa limited mikurmamız gerekir?
Merhaba, destekler işletme bazında verilmektedir. Destek alabilmeniz için şahıs işletmesi veya limited şirket kurma zorunluluğu bulunmamaktadır. Her iki şekilde de desteklerden yararlanmanız mümkün olabilmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba 32 yaşındayım hibe ve kredi alabilmem için herhangi bir yaş sınırı bulunuyormu.
Merhaba, desteklerde herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
mrb ben internet cafe açmayı düşünüyorum kosgeb ten destek alabilirmiyim ?
Merhaba, açık konuşmak gerekirse katma değeri nispeten daha yüksek iş projelerinin destek alma olasılığı daha yüksektir. Yine de bu internet kafe için destek alamayacağınız anlamına gelmiyor. Bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bu konuda fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mrb. benim sorum şu olacak faizsiz kredi desteği için mevcut borçlar başvuru durumunu etkiler mi? Hibe değil faizsiz kredi desteği için soruyorum. teşekkürler.
Merhaba, mevcut borç ve kredi siciliniz faizsiz kredi desteği başvurunuzu etkileyebilir. Faizsiz kredi desteği başvurularında girişimcinin kredi sicili değerlendirme kriteri olarak ele alınabiliyor.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Şükür ya. Keşke kosgepte bu kadar yardımcı olsa geçen aradım tuhaf tuhaf sorular sordular. Evet, hayır diyip duruyorlar. Tc kimlik numarama kadar aldılar. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hibe desteği başvurusunda kredi sicili etkilemiyor değil mi bu konuda da emin olmak istiyorum. Çok teşekkür ederim
Tekrar Merhaba, hibe desteği başvurularında girişimcilerin kredi sicili bir kriter olarak ele alınmıyor.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
ben kasap dukkanı acmak istiyorum mesela ne gerekiyor acmam icin kursıyer belgem olmadan da acalabılır mi bir de ne kadar hibe verliyor bu meslege
Merhaba, her iş alanının kendine özgü şartları bulunabiliyor. Örneğin, kasap işletmesi için Sağlık Bankanlığı’ndan gerekli izinlerin temin edilmesi gibi. Bu ve benzeri belgeler işinizi kurmanız için gerekiyorsa temin edilmesi zorunludur. Bu konuda detayları meslek uzmanlarından almanızı tavsiye ediyoruz.
KOSGEB işletmelere geri ödemesiz olarak 50.000 TL üst limitle hibe, geri ödemeli olarak da 100.000 TL üst limitle faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. Destekler işletme bazında yapıldığından girişimciler şartlara uygun olarak limitler dahilinde hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba,
kosgeb girişimcilik sertifikam var, parti malzemeleri satışı yapan bir mağaza kurmak istiyorum. Kosgeb desteklerinden yararlanabilir miyim yani bu sektörde kurulan bir işyerine destek sağlıyor mu kosgeb ?
saygılar
Merhaba, KOSGEB tarafından Toptan ve Perakende Ticaret sektörü desteklenmektedir. KOSGEB’e başvuru yapabilirsiniz fakat kesin olarak yararlanıp, yararlanamayacağınız konusunda bir tahminde bulunamayız. İş planınızın incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Bu sebeple net bir bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Peki bunu öğrenmek için işi kurmadan önce iş planımla kosgebe gitsem onay alıp almayacağımı öğrenebilir miyim ? yoksa resmi kuruluş işlemlerini yaptıktan sonra mı iş planını inceleyip destek alabileceğim ya da alamayacağım hakkında karar veriyorlar ?
Teşekkür ederim bilgileriniz için.
Tekrar Merhaba, standart kural gereği öncelikle girişimcinin işini kurarak başvuru yapması gerekir. Bu sürecin ardından KOSGEB resmi olarak girişimcinin iş planını inceler ve resmi sonucu bildirir.
Fakat resmi başvuru öncesinde KOSGEB danışmaları iş planınız konusunda size fikir verebilirler. En azından iş planınız üzerinde bir yorum yapabilirler ve buna göre hareket edebilme ihtimaliniz olur.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
çok teşekkür ederim bilgilerinize ve ilginize her yoruma cevap veriyorsunuz, saygılar
Rica ederiz, yardımcı olabilmek güzel.
İyi Günler Şöyle Birşey Duydum Bilmiyorum Ne Derece Doğrudur kosgep in sadece sınavına gidip ev hanımları hibe para alıyorlarmış bu iş kurmadan gerçekleşebilir mi yoksa aracı olan insanlar varda kandırıyorlar mı bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim çünki eşimde böyle birşey var gibi kandırılmış sanırım hesap açalım sınava girip alalım diyor nerden duyduğunu bilmiyorum bende diyorumki devlet tamam para verir ama ilerde iş kurmadın neden bu parayı alır demezlermi diyorum demiyolarmış diyor bununla ilgili aydınlatırsanız sevinirim sonuçta para karşılığı devlet bi hizmet beklemek zorunda birde hemen bağkuramı başlatıyorlar kusura bakmayın biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
Merhaba, iş planı ve başvuru konusunda ücretli olarak aracılık yapan firmalar vardır fakat son aylarda bu aracıları ‘dolandırıcı’ kurumlardan ayırmak oldukça güç. Girişimci ücretli danışmanlık alıyor olsa dahi tüm başvuru sürecini KOSGEB ile birebir yapmak zorundadır.
Diğer taraftan KOSGEB ‘hibe desteği’ başvuru süreci ve sonrasında hiçbir şekilde para talep etmemektedir.
Desteklere başvuru yapılabilmesi için girişimcilerin KOSGEB ve İşkur tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmaları ve sertifika almaları gerekmekte. Bu eğitimler ve sertifika alımı da ücretsizdir. Eğitim alımı sonrası girişimci işini resmi olarak kurup, KOSGEB’e başvuru yapmalıdır, başvuru ardından girişimcinin iş planı değerlendirme sürecine alınır ve iş planı çeşitli kriterle değerlendirilerek girişimcinin destek alıp alamayacağı kararlaştırılır.
Kısacası ücret ödeyip, sınava girildiğinde hibe desteği verilmiyor. Çünkü bu süreçlerin tümü ücretsiz gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgileri bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüklerinden, İşkur’dan veya KOSGEB’in resmi çağrı merkezi ‘444 1 567’ numaralı telefondan alabilirsiniz. KOSGEB’in tek resmi web sitesi http://www.kosgeb.gov.tr ‘dir. Size en yakın müdürlüğün adresini bu bağlantıdan da öğrenebilirsiniz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba 100 bin tlyi hemen veriyolarmı yoksa onuda önce biz ödüyüp sonramı veriyorlar
Merhaba, hibe desteği geri ödemesiz olarak verilir. Sabit yatırım kapsamında verilen faizsiz kredi desteği ise geri ödemeli olarak verilir. Her iki desteğe de başvurunuz onaylanırsa, onay tarihi itibariyle desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olur.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
iyi akşamlar benimde size şöyle bir sorm olacak bende kosgebe başvuru yapmak istiyorum yanlız kurmak istediğim işi farklı bir şehirde yapmak istediğim için başvuru süreci eğitimde dahil nekadar zamanda biter teşekkürler
Merhaba, verilen eğitimler yaklaşık 10 gün kadar sürüyor. Standart iş kurma süresi ise yaklaşık 1 hafta kadar sürebiliyor. Başvuru süreçlerini tamamlamanız ve başvurunuzun değerlendirme aşamaları ise bölgedeki başvuru yoğunluğuna göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle bizim net bir süre vermemiz veya tahminde bulunmamız mümkün değil. Konu hakkında dilerseniz bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü temsilcilerinden bilgi alabilirsiniz.
Bize danışmak veya fikir almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, ben takı bujiteri aksesuar ve spor malzemeler satmak üzere limited şirketi kurmak istiyorum. Bu şirket için ise 30 bin tl yıllık kirası olan bir iş yeri kiralayıp kiraladığım bu iş yerinin içine ise minimum 40 bin tl masraf yapmak durumundayım.
1.Sorum: Hem hibe hem krediyi, yani ikisini birden verirler mi.
2.Sorum: Kira yıllık peşin ödememiz durumunda kirayı yine öder mi? Yoksa aylık olarak mı öder. Eğer aylık olarak ödüyorsa hemen mi ödemeye başlar yoksa sene sonunda 12 ayın toplam kirasını mı öder.
3.Hem hibe hem kredi alabiliyor isek krediyi hemen mi veriyor yoksa onuda mı 1 yıl sonra veriyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba, ilk ve son sorunuza istinaden; hem hibe hem de kredi desteğine başvuru yapabilirsiniz. Hem hibe hemde faizsiz kredi desteği başvurunuzun onaylandığı ve destek almaya hak kazandığınız andan itibaren kullanılabilir.
İkinci sorunuza yönelik olarak; düzenleme öncesinde iş yeri giderleri desteği adı altında verilen tutarın aylık 1000 lira sınırı bulunuyordu ve bu tutar desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 ay süre boyunca işletme giderlerine yönelik veriliyordu. Son düzenlemeden sonra mevzuatta aylık bir kısıtlama olmadığını görüyoruz. Ayrıca düzenleme sonrası iş yeri giderlerine yönelik verilen desteğin üst limiti de 30 bin TL’ye çıkarıldı. Bu nedenle bu miktarın tek seferde verilebileceği konusunda da bir bilgimiz bulunmuyor. Söylediğimiz gibi güncel mevzuatta aylık bir kısıtlama bulunmuyor fakat yine de planlarınıza yönelik bir mağduriyet yaşamamanız adına bu konu hakkında mutlaka bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak ya da fikir almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba benim sorum şu 100 binTL lik krediyi ne zaman geri ödemeye başlıyoruz ve ne kadar sürede ödememiz gerekiyor.
Merhaba, sabit yatırım desteği kapsamında yapılacak kredi geri ödemeleri, desteğin başlangıç tarihinden sonra 30 (otuz) ayı ödemesiz olmak üzere, üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte yapılmaktadır. Söz gelimi, kredi desteğini aldığınızda geri ödemesine 30 ay sonra başlıyor olacaksınız.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben 23 yaşında Üniversitesi son sınıf öğrencisiyim
-KOSGEB çiğköfte bayiliği için hibe kredi veriyor mu
-Yada büyükbaş hayvancılık için KOSGEB hibe kredi veriyor mu
Merhaba, bütçe olarak yapılabilir projeler KOSGEB tarafından desteklenebilir fakat, kesin olarak bunun cevabını alabilmeniz için iş planınızın KOSGEB tarafından incelenmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Bu neden bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak iş planınız konusunda bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba, benim ev otomasyon sistemleri konusunda 5 yıldır üzerinde çalıştığım bir projem var ben nüfüsü 14 bin olan bir ilçede yasıyorum burda gençlerimizinde pek iş imkanı yok yaşım 28 dir. iş tanımına gelince sölediğim gibi akıllı ev sistemleri yani evlerinizdeki bütün elektirikli aletleri gerek cep telefonunundan gerekse bilgisayar yönetimiyle konuşarak veya hareket yaparak yönetebilme ile alakalı bir proje. + olarakta açmayı düşündüğüm işletmede reklamcılık hizmetleri ve bilgisayar hizmetleri vermeyide düşünüyorum ayrıca 10 kişiyede ek olarak iş isdihtamı sağlayabilirim bu işte. bu projenin bölgede yapılmamış olması ve bölgeye hatta ilçeme çok büyük katkılarda sağlayabileceğinin araştırmasını yaptım şimdi asıl soru şu sizce böyle bir proje kosgeb in girişmci destek kredisi ve hibesinden yararlanabilirmi. çünki iş yerini açıcam destek vermesse altından kalkamam. sadece işletmeyi kurmaylada sanmıyorumki destek versin işlemler nasıl yürüyor napılıyor anlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin
Merhaba, iş projeniz gibi teknolojinin kullanılabilir olduğu katma değeri yüksek ve istihdam olasılığı bulunan başvurular her zaman KOSGEB tarafından ilgi görüyor ve öncelikli olarak değerlendiriliyor. İşi yapacağınız bölgede daha önce benzer bir işin olmaması size ayrıca bir avantaj sağlayacaktır. Bu açıdan değerlendirdiğimizde projeniz için hibe ve kredi desteğine başvuru yapmanız için herhangi bir engel bulunmamaktadır.
Diğer yandan şuna da açıklık getirmek gerekiyor, girişimcilik sertifikasına sahip girişimci, işini kurarak KOSGEB’e başvuru yapıyor ve KOSGEB girişimcinin iş planını değerlendiriyor. Değerlendirme de en önemli kriterler az önce bahsettiğimiz gibi iş projesinde katma değeri yüksek, teknoloji kullanılabilirlik ve istihdam sağlayabilmeye uygunluktur. Bu kriterler sağlanmıyor olsa dahi bütçe olarak yapılabilir ve kazanç sağlayabilecek projeler de desteklenmektedir. Yani, iş projeniz her ne kadar mükemmel olabilse de işi yapacağınız bölgede kazanç sağlayıp, sağlayamayacağınız üzerinde durulması gereken en temel noktadır. KOSGEB kurulu da tüm kriterleri göz önüne alarak projenizi inceleyecek ve size destek alıp alamayacağınız konusunda bilgi verecektir. Sanıyoruz ki, bu son sorunuza da cevap olacaktır.
Bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak bu konularda daha detaylı bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak ya da fikir almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar kosgebden hibe kredisi almak istiyorum ama suan üniversite okuyorum haziran ayında okulum bitiyor suan arkadasimin kurulu olan bir yatak firması var ve yataklarını yani sattigi urunlerini yurtdisindan temin ediyor ve yerli üretim yapmayı düşünüyoruz marangozhane gibi biryer olacak kosgeb haziran ayına kadar kosgeb den kredi alma şansım varmıdır acaba neler yapmam gerek ?
Merhaba, desteklere başvuru yapmanız için öncelikle girişimcilik sertifikası almanız gerekiyor. Örgün üniversite eğitimi kapsamında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldıysanız sertifika almak için eğitimlere katılmanız gerekmez. Sertifika ediniminden sonra işletmenizi kurmanız ve iş planınızı hazırlayarak başvuru yapmanız gerekir. Genel olarak yapmanız gerekenler bu şekilde.
50 bin TL üst limitli hibe ve 100 bin TL üst limitli faizsiz kredi desteğine de başvuru yapmanız mümkün olacaktır. Tüm konular hakkında detaylı bilgi almak için mutlaka bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve yüz yüze görüşmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
iş kurduktan sonra kredi çıkmazsa kağıt üzerinde de olsa bi işletme açmış olacağım ve bi o kadar da masraf edeceğim.pekı o masraflarımı kim karşılayacak.iş kurduktan sonra kredinin çıkmasının bi garantisi var mı. eger yoksa neden ilk önce işletme kurduruyorlar. vatandaşla dalga mı geçiyorlar
Merhaba, bu konuda bizim herhangi bir yorum yapmamız uygun olmayacaktır. Bahsettiğiniz gibi girişimcilerin önce işletmelerini kurup, daha sonra desteklere başvuru yapmaları gerekiyor ve iş projesinin onaylanmama ihtimali de mevcut.
Konu hakkında detaylı bilgi almanız için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhabalar bnm kurmak ıstegım iş cok yuksek mıktar gerektırıyor bunun ıcın 2-3 ortakla kosgebden yardım alabılırmıyımz her bır ortagıma ayrı ayrı hıbe veya faızsız kredi gibi cok merak edıyorum ılgılenırsenız cok sevınırım ıyı gunler
Merhabalar, ne yazık ki girişimcilik desteği kapsamında bu mümkün değil. Ortaklı olarak işletme kurup, destek alabilmeniz mümkün fakat destekler her ortak için verilmiyor. Destekler yalnızca işletme bazında veriliyor ve her işletme standart olarak hibe için maksimum 50 bin, faizsiz kredi desteği için maksimum 100 bin TL destek alabilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Kolay gelsin. Şimdi benim bankaya kredi borcum var. Kosgep bu kredi borcunu öder mi? Bu kredi borcu için destek oluyor mu?
Merhaba, KOSGEB kredi borçlarına veya şahsi ve işletme borçlarına destek olmaz. KOSGEB yalnızca işletme kuran girişimcilere hibe veya faizsiz kredi ile destek olmaktadır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Evet farklı bi sorum var. İş kurduk diyelim bu iş olmadı yürümedi bu durumda ne oluyor? Kosgep verdiği parayı geri alıyor mu hızlı cvp için teşk bu arada
İşletmenin kapanması halinde mevcut destek süreci sonlandırılmaktadır. Destek süreci sonlandırılan işletme KOSGEB Kurulu tarafından değerlendirilir.
Yapılan değerlendirmenin sonucunda işletmenin kastı veya ağır kusuru bulunmaksızın faaliyetlerini engelleyecek nitelikte ölüm, ağır kaza, hastalık, doğal afet, finansal zorluklar vb. gibi gerekçelerle kapandığına karar verilirse girişimciden hibe desteğinin geri ödemesi talep edilmez.
Benzeri gerekçeler dışında kapatılan işletmelerden, verilen hibe desteklerinin iadesi istenir.
Geri ödemeli faizsiz kredi desteğinin ise işletmenin hangi sebeple kapanmış olmasına bakılmaksızın, girişimciden iadesi talep edilir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
iyi günler hibe kredisi almak istiyorum ve 2 tane iş kurma planım var.
1 kargo bayiliği almak
2 playstaion cafe acmak ben daha çok kargo şubesinden yanayım çok fazla sirkülasyon olan bir iş benim kredi alma şansım nedir ? ayrıca bankadan daha önceden tüketici veya bireysel kredi kullanmış olanlara hibe kredisi veriyormusunuz ? teşşekurler
Merhaba, destek alıp alamayacağınız konusunda en net cevap için iş planınızın KOSGEB tarafından incelenmesi gerekir. Bütçe olarak yapılabilir ve katma değeri yüksek iş projelerinin desteklenme ihtimali çok daha yüksektir. Bunun dışında bireysel kredi kullanımınız da borç geciktirme vb. nedenlerle kredi notunuz etkilenmişse KOSGEB faizsiz kredi desteği başvurunuz bu açıdan olumsuz etkilenebilir. Fakat hibe desteği başvurunuz bu konuda bir problem oluşturmayacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar ben inşaat mühendisi olarak proje ofisi açmayı düşünüyorum yalnız ofisim yok.bir mimar arkadaşımın ofisi var onun için çalışacağım bir nevi yani her türlü teçhizat var. teçhizat dışında kosgepten ilk kuruluş bedellerini (kira sözleşmesi, muhasebe bedelleri, iş yeri tescil belgesi vs.) ödemek için yardım alabilir miyim? bir de yardım geri ödemeli mi geri ödemesiz mi öğrenebilir miyim? cevabınız için şimdiden teşekkürler…
Merhaba, KOSGEB desteklerine başvuru yapabilmeniz için işletme kurmanız gerekiyor. Bu işletme içinde bir adres gerekir. 50 bin TL’ye kadar “geri ödemesiz” hibe desteği alabilmeniz mümkün olmaktadır. 50 bin TL üst limitle verilen geri ödemesiz desteğin harcama unsurları şu şekildedir:
Kuruluş giderleri için 2.000 TL,
Makine, Teçhizat ve Ofis donanım giderleri için 18.000 TL,
İşletme giderleri için 30.000 TL olmak üzere toplam 50.000 TL.
Kuruluş gideri için verilen 2.000 TL’lik üst limitli desteğe bahsettiğiniz kira sözleşmesi, muhasebe bedelleri, iş yeri tescil belgesi vb. harcamalar dahil olabilmektedir.
Hibe desteğinin yanı sıra geri ödemeli 100 bin TL üst limitli kredi desteğine de başvuru yapabilmeniz mümkündür.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
veritabanı dahil olmak uzere tum işlemeri tamamladım.ancak işyerini devretmem gerektiğinden herhangi bir destek almadım.sertifikamı geri alıp yeni işimde kullanabilirmiyim
Merhaba, sorunuzu tam olarak anlayamadık fakat şunu söyleyebiliriz: işletmenizin destek alabilmesi için girişimcilik sertifikası alım tarihinden sonra kurulmuş olması gerekiyor. Diğer yandan eğer daha önce işletme kurup, KOSGEB’den destek almadıysanız hibe veya kredi desteğine başvuru yapmanız mümkün olacaktır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
girişimcilik sertifikamı ilk açtığım iş için kullandım butun prosusudurleri tamamladım destek almak uzereyken işyerimi kapattım.simdi açacağım yenı iş yerinde kullanmak uzere girişimcilik sertifikamı geri alabilirmiyim.
Merhaba, girişimcilik sertifikanızı bir kere almış olmanız, desteklere başvuru yapmanız için yeterlidir. Eğer işinizi kurup, desteklerden yararlandıysanız tekrar başvuru yapamazsınız fakat desteklerden yararlanmadıysanız tekrar başvuru yapmanız mümkün olacaktır.
Daha detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı öneriyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Mrb. Kardesim 2013 yilinda girisimcilik egitimi aldi sertifikasi var. ama o donem imkani olmadigindan hic is plani sunmadi. Simdi mevcut kurulu bir isletmeye ortak olmak istiyor isletmeyi yenileyecekler, kosgeb girisimcilik hibelerinden faydalanmasi mumkun mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba, destek alacak işletmenin girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması şartı aranır. İşletmeler ortaklı olarak da kurulabiliyor. Ortaklı işletmelerde ortaklardan herhangi birinin girişimcilik belgesine sahip olması yeterli oluyor.
Fakat sonradan ortak olma konusunda sanıyoruz ki, çok daha detaylı bir bilgiye ihtiyaç olacak. Bu nedenle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak net bir fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.
İyi geceler hocam. Ben 65 bin nüfuslu ve hiç sinema salonuna sahip olmayan bir ilçede 10D mobil sinema açmak istiyorum. Dediğim gibi bu sektörde açılmış bir yer yok.Bu sektörde acaba KOSGEB in gerek hibesinden gerekse kredisinden yaralana bilir miyim. Birde sizce böyle bir yerde bu iş ne kadar tutar bir tavsiyeniz var mı. Teşekkür ederim.
Merhaba, iş projesini uygulayacağınız bölgede benzer bir işin daha önce yapılmamış olması size büyük avantaj sağlayacaktır. Hizmet ve eğlence sektörüne yönelik bu iş projesi için KOSGEB’den destek alabilmeniz mümkün olacaktır. İş projenizin başarılı olup olmayacağına yönelik bir ön araştırma yapmanız gerekir. Yapacağınız ön araştırmayı KOSGEB’e sunduğunuzda da avantajlı olursunuz.
En basitinden bölge insanlarına böyle bir eğlence hizmetini kullanıp, kullanmayacaklarına yönelik benzer sorulardan oluşan kısa bir anket yapabilirsiniz. Bu konuda gerekli yönlendirme için KOSGEB’e de danışabilirsiniz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru olursa tekrar yazabilirsiniz.
hocam önce KOSGEB ten sertifika almamız gerekiyorya. ben Konyada oturuyorum ve KOMEK tarafından verilen grişimcilik kursuna katılıp ordan alsam sertifikayı bir sorun olur mu acaba.
Merhaba, desteklere başvurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB ve İşkur tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaları gerekmektedir. Bu eğitimlere katılmama konusunda tek istisna başvuru yapacak adayların örgün üniversite eğitimi kapsamında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi almış olmalarıdır. Bunun dışında bir istisna sağlanır mı bilmiyoruz fakat kesin olarak öğrenmeniz ve mağdur olmamanız adına bu konuyla ilgili KOSGEB’le iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, işletmenizin desteklerden faydalanabilmesi için girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması gerekiyor. Daha önce hibe desteği aldığınız için şartları karşıladığınızı düşünüyoruz. Büyük ihtimalle kredi desteğine başvuru yapmanız da mümkün olacaktır. Elbette bunun için KOSGEB kurulunun başvurunuzu incelemesi ve değerlendirmesi gerekiyor. Bu nedenle hibe desteği aldığınız KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak izlemeniz gereken süreç konusunda bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, olumlu geri bildirimiz için teşekkür ederiz.
Merhaba, inşaat sektörü KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Ortaklı olarak da işletme kurup, destek alabilirsiniz. İş planınız incelenip, uygun bulunması halinde kredi desteği de alabilmeniz mümkün olacaktır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, desteklere başvuru yapmak için öncelikle işletmenizi kurmanız ve KOSGEB veritabına işletmenizi kaydetmeniz gerekiyor. İşletmenizin desteklerden yararlanabilmesi için girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması da bir diğer şart. Elbette işletmenizi kurmadan önce bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben işkur dan aldıgım döşemeci sertifikamla kosgepten ten kredi cekebilirmiyim
Merhaba, maalesef girişimcilik sertifikası almanız gerekiyor. Girişimcilik sertifikası olmadan desteklere başvurmazsınız.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba. Eczane acmak için de kosgeb hibesinden faydalanabiliyor muyuz? İş planının uygun bulunması nelere bağlı? Yani illa dahiane bir fikir, o meslege yeni bir soluk mu getirmek gerekiyor? Yoksa standart bir eczane için de kosgeb destek veriyor mu?
Merhaba, iş planınızın uygun olmasındaki en büyük faktör bütçe olarak yapılabilir olmasıdır. Bunun dışında katma değeri yüksek, benzersiz ya da rakiplerinden farklı iş projeleri öncelikli olarak değerlendirilmektedir. Eczacılık ürünlerinin ticaretine konu olacak bir işletmenin hibe desteği alabilmesi mümkün olabilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, önceden kurulmuş olan bir şirkete kosgeb girişimcilik destegi ile ortak olabilirmiyim ?
Merhaba, ortaklı kurulacak işletmeler de KOSGEB’den destek alabilir. Bu işletmelerde ortaklardan herhangi birinin girişimcilik sertifikası alması yeterlidir. Fakat kurulan işletmenin destek alabilmesi için, işletmenin girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması şartı aranır. Bu konuda detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru için tekrar yazabilirsiniz.
Kredi borçlarım var ve avukatlık oldum ben bir bayan olarak kendi işimi kurup bu borçları ödemek istiyorum acaba kredi borcum varken hibe kredisinden faydalana bilirmiyim (bayan kuaförüyüm )belgem yok ama
Merhaba, mevcut borçlarınız “hibe desteği” almanıza engel teşkil etmese de “faizsiz kredi” başvurunuz için engel teşkil edebilir. İş planınızın onaylanması halinde destek alabilmeniz mümkün olur.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
iyi günler ben tatlı (kadayıf) imalatı açmak istiyorum
1-girişimcilik sertifikasını aldım
2-projemi sundum
3-işletmemi kurdum
bu sıralama doğrumudur birde projeyi sunduğumuzda daha işletmeyi kurmadan projenin hibe desteğini alıp alamıyacağı belirleniyormu?
-girişimcilik kursunda hemen ardında işletme açdığımız takdirde kosgeb’in bize vereceği destek kaç gün veya ay ortalama sürmektedir..
birde şuanda AÖF okumaktayım (açıköğretim) derslerimde 56 saat ve üstü girişimcilik dersi olduğu zaman dersten geçtiğim takdirde fakat mezun olmadan direk girişimcilik belgesine sahip olabilirmiyim ilginiz için teşekkürler..
Merhaba, öncelikle girişimcilik eğitiminden muaf olabilmeniz için örgün üniversite eğitimi kapsamında girişimcilik dersi almış olmanız gerekir.
Başvuru yapmak için önce girişimcilik sertifikanızı almanız, daha sonra işletmenizi kurmanız ve sonrasında resmi değerlendirme için proje sunumu yapmanız gerekir. İş planınız KOSGEB kurulu tarafından incelenmeden kesin olarak destek alıp almayacağınız konusunda bir şey söylenemez fakat tüm süreçlere başlamadan önce bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden iş projenizle ilgili bilgi almanız faydalı olabilir. Süreç konusunda izlemeniz gereken yollar konusunda mutlaka bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanız gerekir.
Girişimci işletmesini kurduğunda ve destek almaya hak kazandığı tarihten itibaren desteklerden yararlanmaya başlayabilir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Kantin ihalesine katilip kantin acmayi dusunuyorum.hibeden yararlanabilir miyim?
Merhaba, iş planınızın uygun bulunması halinde işletme kurulumu için hibe desteğinden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Ben bebek eşyaları satılan bir dükkan ya da tabildot yemekleri yapan bir lokanta açmak istiyorum.Acaba bu konuda kosgeb kredisi çıkar mı?
Merhaba, iş planınızın uygun bulunması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar hayırlı akşamlar ben ren a car acmak istiyorum kosgepin bir destegi oluyormu aradım ama kimse sormamış sanırım o yüzden rahatsız ettim ?
Merhaba, bütçe olarak yapılabilir iş projeleri KOSGEB tarafından desteklenebilmektedir. İş projenizin bütçe olarak yapılabilir olması ve iş planınızın uygun olması halinde destek alabilmeniz mümkün olur. Bu konuda net bir bilgi almak için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye edebiliriz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba. Ben 30 yaşında AÖL okuyan biriyim. Koskep girişimcilerden yaş, tahsil veya ev, arsa tapusu ipotek felan istiyormu.?
Merhaba, üst yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Hibe başvurularında ev, arsa vb. ipotek istenmemektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
teşekkür ederim cevapladığınız için.bunlardan faydalanmak için birinci derece (abimin)
yakınımın kosgeb sertifikasından faydalanabilirmiyim.
Merhaba, işletme kuracak girişimcinin kendi adına bir sertifikaya sahip olması gerekmektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben geçen sene kendi imkanlarımla küçük bir hindi çiftliği kurmuştum yaklaşık 500 hindi büyüttüm ama sermayem olmadığı için devam ettiremedim ve herkes için sağlıklı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. bu durumda kosgeb’e nasıl bir başvuru yapılabilir hiç bir şeyim yok besleyecek yer bile.ama kosgeb diyorki arazi tabusu vergi levhası vs.yardımcı olursanız sevinirim saygılar..
Merhaba, girişimcilerin ilk etapta kendi finansal kaynaklarıyla işletmelerini kurmaları gerekiyor. Daha sonra harcamalar belirlenen limitler çerçevesinde geri alınabiliyor. Bahsettiğiniz sektör KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Sermaye yetersizliği konusunda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar
kafamı karıştıran sorularım olcak cevaplarsanız çok sevinirim
dusunulen ıs perakende gıyım mağazası
1-iş planı onaylandıktan sonramı iş yeri açılmaya başlanır yoksa iş planı teslım etmek ıcın ıs yerı aclımıs olmasımı gerekır?
2- sahsım adına olan idari para cezaları kosgepden destek alma aşamasında ıstenen (isteniyor dıye bılıyorum) sgk ve vergı borcu yazısında cıkarmı
3- eger bu idari para cezaları vergı borcu adı altında çıkarsa acacagım işletmeyi de kapsarmı yoksa işletme vergı borcuyla kişinin kendi vergi borcu ayrılırmı(vergi borcumdan kastım zamanında lamıs olduğum idari para cezaları)
simdiden cok teşekkürler iyi çalışmalar
Merhaba, KOSGEB’in başvuru şartlarında işletmenin girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulması gerekir. İşletme kurulduktan sonra başvurunun yapılması gerekiyor. Başvuruyla birlikte iş planı da teslim ediliyor. Elbette işletmenizi kurmadan önce bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanız gerekli. Tüm yönlendirme KOSGEB tarafından yapılıyor olacak.
Vergi konusunda ne yazık ki yeterli bilgimiz bulunmuyor. Bu konuda yanlış yölendirmemek adına bir meslek uzmanına danışmanızı tavsiye ediyoruz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar,
10 yıldır çeşitli firmalarda ev tekstili sektöründe(kumaş ve hazır ürün) yurtdışı pazarlama ile uğraşmaktayım. Başta Avrupa olmak üzere çeşitli ülkelerden bir müşteri portföyüne sahibim. Ev tekstili kumaş ve hazır ürün sektörü sermaye yoğun bir sektör olsa da ürünlerin fason olarak dokutulup terbiye edilip üretilmesi veya hali hazırdaki üreticilerden satın alınıp ihrac edilmesi mümkün. Bu bağlamda amacım ürünlerin üretilmesi ve satın alınması yoluyla kendi müşteri portföyüme hitap edeceğim bir kumaş ve hazır ürün kolesiyonu oluşturmak ve yurtdışı alıcılara ihraç etmektir. Oluşturmayı planladığım bu konsept için ilk adres Kosgeb mi olmalıdır? Teşekkürler,
Merhaba, KOSGEB işletme kuracak yeni girişimcilere 50 bin TL’ye kadar hibe, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi desteği sağlıyor. Bu girişimciler için gerçekten büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. İş planınız ile birlikte bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir alabilir ve kararınızı buna göre şekillendirebilirsiniz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba iyi çalışmalar eşimle beraber bir çiğköfte bayiliğini devralmayı düşünüyoruz KOSGEB den hazır kurulu dükkan bayilik için kredi alma ihtimalimiz varmı?
Merhaba, devir yoluyla işletme edinimi mümkün fakat bu süreç yeni girişimcilik desteğinde çok daha farklı işliyor. Bu nedenle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanızı tavsiye edeceğiz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba
bir organizasyon şirketi planım var myo halkla ilişkiler mezunuyum hibe veya kredi alarak iş kurma şansım var mı 21 yaşındayım yaş engel olur mu
Merhaba, yaşınız engel olmayacaktır. Herhangi bir üst yaş sınırı bulunmuyor. İş planınızın uygun bulunması halinde desteklerden yararlanmanız mümkün olacaktır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar,
Ben etüt merkezi açmayı düşünüyorum bunun için kosgeb’den hibe ve kredi çıkarmı?
Merhabalar, iş planınızın uygun bulunması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır. Bütçe olarak yapılabilir, istihdam sağlanabilecek ve katma değeri yüksek iş projelerine öncelikli olarak destek verilmektedir. İş projenizin desteklerden yararlanıp, yararlanamayacağı konusunda net bir bilgi için KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, bir çok soru ve cevaplarınızı okudum lakin kendime uygun bir soru ile karşılaşmadım kısaca durumu izah edeyim destekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.
Faaliyette olan bir dükkanım var boyut olarak 180 m2 kadar çig köfte işi ile ilgileniyorum bu sebep ile dükkanımı böldüm yaklasık olarak 130 m2 kadar boş alanım mevcut uzun zamandır bayilik (imalatsız) pasta, kuru pasta,tatlı,börek,paket ekmek, kahve tezgahı olan pastane&kafe karışımı ek bir mekan düşünüyorum imalat olmadan bayilerden tedarik edeceğim.Ürün, masa tezgah dolap vs ihtiyaçlarım ıçin kosgep den destek alabilirmiyim ?
Merhaba, yeni girişimcilik desteğine başvuru için işletme sahibi olmamanız gerekiyor. Yani girişimcilik desteği için işletmenizi sıfırdan kurmanız şart. Mevcut işletmeniz için dilerseniz KOSGEB’in kobilere sağladığı destekleri araştırabilirsiniz. Diğer sorunuza da cevap verelim, girişimcilik desteğinde işiniz için gerekli sizinde örneklediğiniz masa, tezgah, dolap gibi donanım malzemelerine 18 bin TL üst limitle destek verilmektedir.
– İşletme kuruluş giderleri desteği için 2.000 TL
– Kurulum dönemi makine, teçhizat destekleri için 18.000 TL
– İşletme giderleri desteği için 30.000 TL olmak üzere toplamda 50.000’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği verilmektedir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
yeni bir başlangıç yapmak istiyorum, ancak sgk ve vergi borcum var, iş kurmak istiyorum, krediden faydalanabilirmiyim
Merhaba, mevcut borçlarınız faizsiz kredi başvurunuzu etkileyebilir fakat hibe desteği başvurunuz için herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ayakkabı mağazası açmayı düşünüyorum destek verirler mi? girişimcilik belgemde var.
Merhaba, iş planınızın uygun bulunması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır. Konuyla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak iş projenizle ilgili fikir almanızı tavsiye edebiliriz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar. Eşim bilgisayar elektrik elektronik uzerine dukkana sahib. Ve bunu dahada büyütmek istiyor. Dukkani benim uzerime yapacak (bu arada ben bayanım)
Daha sonra ben kosgebe başvuru yapıp eğitim alıp hibe alabilirmiyim ?
Bide benim öğretmenlik için yada devlet memurluğu için atanma durumum olacak. Bi herhangi bi sorun teşkil edermi ?
Yardimci olursaniz sevinirim. CokTeşekkür ederim şimdiden
Merhaba, öncelikle eğitim almanız gerekiyor. Çünkü işletmenin eğitim alındıktan sonraki tarihte kurulması başvuru için aranan bir şart. Devir yoluyla işletme kurabilmeniz mümkündür fakat bunun süreci çok daha farklı olduğundan konuyla ilgili KOSGEB’den bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memurların mevzuat çerçevesinde belirlenen bazı ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmasıyla ilgili bir kısıtlama mevcut. Bu kanun işletme kurmanıza engel teşkil edebilir. Bizim bu konuda yeterli bir bilgimiz bulunmadığından bir uzmandan görüş almanızı tavsiye edeceğiz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Ben cocuklara yönelik bilgisayar programlama kursu açmak istiyorum. özel bir kurs ofis şeklinde bir daire içerisinde olabilir. 10 ar kişilik gruplar şeklinde öğrencilere özel programlama dersleri vermeyi düşünüyorum. Böyle bir projeye kosgeb destek verir mi?
Merhaba, bütçe anlamında yapılabilir ve katma değeri yüksek tüm projeler KOSGEB tarafından desteklenebilir. Projenizle ilgili kesin bir görüş almak için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı önemle tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben bayan koaförlügü üzerine okudum ve ilerleyen zamanlarda bi dükkan acmak istiyorum acaba bu 50 bin hibeden kac yasında faydalabilirim yardımcı olursanız cok sevinirim 😊
Merhaba, 18 yaşınızı geçtiyseniz herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamaktadır. Bu çerçevede istediğiniz zaman başvuru yapmanız mümkündür.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
hocam merbabalar ben küçük bir elektirikçi dükkanı açmayı düşünüyorum bana basit uslle bu dukkanı aça bilirsin dediler şimdi ben kosgebe bas vursam degermi yani basit usul kamakmı iyi yoksa kosgeb sartlarını yerine getirip dükkanı açayım çok kararsızım.
Merhaba, bu konuda en iyi kararı siz verebilirsiniz. İki şekilde de değerlendirme yapıp, iki tercihinde avantaj ve dezavantajlarını düşünün. Muhtemelen bu, kararsızlığınızı giderecektir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba kosgeb ile iş kurduk diyelim ve iş yapamadık bir kaç ay sonra kapatmak zorunda kaldık o verilen hibe desteği geri alınır mı nasıl bir yol izlenir
Merhaba, işletmenin kapanması halinde mevcut destek süreci sonlandırılmaktadır. Destek süreci sonlandırılan işletme KOSGEB Kurulu tarafından değerlendirilir.
Yapılan değerlendirmenin sonucunda işletmenin kastı veya ağır kusuru bulunmaksızın faaliyetlerini engelleyecek nitelikte ölüm, ağır kaza, hastalık, doğal afet, finansal zorluklar vb. gibi gerekçelerle kapandığına karar verilirse hibe desteğinin geri ödemesi talep edilmez.
Benzeri gerekçeler dışında kapatılan işletmelerden verilen hibe desteklerinin iadesi istenir.
Geri ödemeli faizsiz kredi desteğinin ise işletmenin hangi sebeple kapanmış olmasına bakılmaksızın, iadesi talep edilir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
hocam merhaba; 18 L. makina desteği alacağız. 1-bu 18 bin L. desteğin kdv içinde mi, 18 bin+%KDV eklenip çıkan tutar mı harcamamızın toplamı olacak? 2- 18bin lira üst limit olak kaydıyla %70 deniyor. bu %70 için 25bin 714 L. + KDV harcamaız mı gerekiyor. yoksa 18 bin harcayacağız bunun %70 i olan 12bin 600 L. mı kosgeb tarafından karşılanacak.3- KDV hariç 18 bin L. net %70 ise ve 25 bin 714 L. harcamamız gereken tutar ise, bu durumda 7 bin 714 L. nın KDV sini fark olarak biz mi ödeyeceğiz. şimdiden teşekkür ve saygılarımızla.
Merhaba, KDV dahildir. Mesela, bir girişimci 1.000 TL + KDV tutarında bir makine almış olsun. Bu rakamı makineyi aldığı kişiye öder. Sonrasında net tutar olan 1.000 TL nin % 60’ı (bayanlar için bu rakam % 70’tir) olan 600 TL’yi KOSGEB’den geri ödeme olarak talep eder.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, örneğin işimizi kurduk, gerekli belgeleri teslim ettik ve hibe bekliyoruz. Başlangıç olarak mesela 30 Bin TL giderim var (Kurulum masrafları) fakat ben 50 Bin TL’yi istiyorum çünkü daha giderlerim olacak. (Mesela ürün alacağım. Başlangıçta paramız o kadar kurmaya yetti devamını getirmek istiyoruz) Yine faizsiz 100 Bin TL’yi de almak istiyorum. Hibenin tamamını yani 50 Bin TL’yi alabilir miyim yoksa ekstra masrafları bana krediden karşıla derler mi ya da masraf oldukça KOSGEB’e mi başvuru yapmak gerekiyor. 12 ay boyunca galiba çeşitli destek veriyor bunlar neleri kapsıyor?
Başvuru sadece bir kere mi yapılıyor ve o yapıldığı zamandaki giderler mi karşılıyor? Yoksa harcama ne kadar olursa olsun (örneğin 30 Bin) 50 Bin hibenin hepsini alabiliyor muyuz?
Hibe ve faizsiz krediye işletme kurulumundan sonra başvurabilir miyiz yoksa ayrı ayrı dönemlerde mi başvuru yapılıyor?
Çok fazla oluyor kusura bakmayın. Hibe ve krediyi aldık bunların haricinde destek aradığımız zaman KOSGEB tekrar yardımcı oluyor mu?
Merhaba, KOSGEB işletmeye kurulacak bölgeye ve işletme giderlerine yönelik maksimum 50 bin TL’ye kadar hibe desteği verir. Aynı zamanda girişimcinin talep etmesi ve ihtiyacı olması halinde maksimum 100 bin TL’ye kadar da faizsiz geri ödemeli kredi desteği verilir. Kurulacak işletme için bir kere başvuru yapılması yeterlidir. Başvurunuz onaylandığında tekrar başvuru yapmanız gerekmiyor. Girişimci, hem hibe hemde kredi desteğine aynı anda başvuru yapabilir.
Destek unsurları; maksimum 2 bin TL kuruluş masrafları, maksimum 18 bin TL ofis, donanım, makine vb. giderler olarak verilir. Geriye kalan 30 bin TL’de aylık olarak işletme giderlerine yönelik verilir. Bu işletme giderlerine personel maaşları, işyeri kirası vb. giderler dahildir.
Destekler harcamalarınıza yönelik verilir ve hibe için maksimum 50 bin TL’yi geçemez. Detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak yüz yüze bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben 25 yaşında inşaat teknikeriyim. inşaat ile ilgili güzel projem var harhangi bir firma kurmadım ama herşeyi hazırladım arsa kat karşılığı anlaşıp inşaatı yapmayı düşünüyorum. uzun soluklu iş programı ve ilerleyen zamanlardaki projelerim hazır elimde başlangıç için yeterli birikim var kosgeb ten yararlanabilir miyim ? koskeb hibe ver faizsiz kredi konusunda yardımcı olur mu ?
Merhaba, KOSGEB bina inşaatı ve inşaat projelerine destek olmaktadır. Bu açıdan desteklerden elbette yararlanabilmeniz mümkün olur. Hem hibe hemde faizsiz kredi desteğine başvuru yapabilirsiniz.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhabalar ben bir sove yali baski i.ati yapmak istiyorum fabrikayla konustum 35 liraya bana maliyeti olacak elim de ise 5bin 10 bin arasinda bulabilirim ne yapmam lazim… Kosgep girisilik belgem var ama makineleri almadan kosgep bana alamaz mi cunku makineyi alacak param olsa kosgepe gerek olmaz ne yapmam gerek yardimci olsaniz tskler
Merhaba, ne yazı ki ilk aşamada girişimcilerin kendi finansal kaynaklarını kullanmaları gerekiyor. En büyük sorun genelde girişimcilerin sermayelerinin olmaması. Bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir almanızı tavsiye ederiz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, eğitimi tamamladım, bilgisayar basında yapılan bir işim var ve eve ofis kurmayı düşünüorum. Evin yarısını ofis yaparsam ev ofis olarak kira yardımı ve desteklerden faydalanabilir miyim?
Merhaba, yasal olarak işletmenizi home office olarak kurabilirsiniz. Yasal olarak kurduğunuz sürece KOSGEB desteklerinden faydalanmanız mümkün olacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba kolay gelsın eşimle kümes hayvancılıgıve saane keçi sütü besıcılıgı bırde ufak pıknık alanı yapmak istıyoruz halkımıza dogal yumurta ve tavuk ,keçi sütü yedırmek istıyoruz .Arazımız zeytınlıkve çeşitli meyve agaçları vardır Ayrıca organık yeşil sebze ekımıde olucaktır Yaklaşık arazımız 4 dönümdür Kendım memur olarak çalışmaktayım İzmirde ikamet etmekteyım gırişimcılik kursları ilimizde varmı çok teşekkür derım kolay gelsın Not 5 ayda emeklıye ayrılıyorum
Merhaba, İzmir’de ayda 1 ya da 2 kere sürekli eğitimler açılmaktadır. Eğitime katılmak istediğiniz tarihi önceden belirleyerek başvuru yapabilirsiniz. İzmir KOSGEB Bölge Müdürlüğü’nden detaylı bilgiyi alabileceğiniz gibi İşkur’dan da eğitimlere başvuru yapmanız mümkündür. Ayrıca sizin için İzmir’de verilecek eğitimlere yönelik tarihleri görebileceğiniz bir tablo paylaşıyoruz, aşağıdan inceleyebilir danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Eğitim başlangıç tarihi (solda), Eğitim bitiş tarihi (sağda)
merhaba kücük işletmeler de kredı ıcın yararlanabılır mı
Merhaba, 50 bin TL’lik hibe 100 bin TL’lik faizsiz kredi desteği yalnızca ilk kez iş kuracak girişimciler için verilmektedir. Mevcut işletmeler için destek konusunda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba, Soruların hepsini okuyamadım, tekrar ediyorsam lütfen kusuruma bakmayın. Ben Edirne’de yaşıyorum ve burada bir işletme açmayı istiyorum. Kurs verilen yerler arasında Edirne yok bu durumda nasıl bir yol izlenir? Ayrıca üniversitede girişimcilik dersi aldım fakat kaç saat olduğunu henüz kontrol edemedim, örneğin 56 değil de 40 saat aldıysam üzerini tamamlamam mümkün mü yoksa 70 saat eğitimi baştan mı almam gerekiyor. Bir de şunu öğrenmek istiyorum; duyduğum kadarıyla harcamayız biz yapıyoruz hibe ondan sonra veriliyor peki bu harcama için eğer nakdimiz yoksa yine kosgeb geri ödemeli krediden faydalanabilir miyiz? geri ödemeyi de hibeden yapmak gibi bir durum olabilir mi? Ya da sermaye olmama durumunda nasıl bir yol izlenir? Çok fazla oldu ama son olarak da incelenip uygun değil denmesi ne kadar mümkün oluyor, kriter ne? Mesela ben gıda üzerine bir iş yapmayı düşünüyorum, kafe gibi bir işletme. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba, cevapların karışmaması adına her bir sorunuza paragraflar halinde cevap vermeye çalışacağız.
Bazı şehirlerde talep olmaması halinde girişimcilik eğitimi verilemiyor. Böyle durumlarda girişimciler bulundukları şehirlere yakın eğitimlere yönlendiriliyor. Aynı şekilde eğitim verilen herhangi bir şehirde de eğitimlere katılmanız mümkün. Bir de bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü veya İşkur’a danışarak başvuru yapmak istediğinizi belirtebilirsiniz. Yeterli başvuru sayısına ulaşıldığında eğitimler açılabiliyor.
KOSGEB’in girişimcilik eğitimi konusundaki şartı nettir. Örgün üniversite eğitimi kapsamında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi almayan bireylerin, girişimcilik eğitimine katılması zorunludur. Bu eğitimi bir dönem boyunca üniversite de aldıysanız muhtemelen 56 saati geçmiş olmanız gerekir.
Hibe desteği harcama karşılığında verilmektedir. Girişimci yaptığı harcamalar için “ödeme talep formu” doldurarak, geri ödeme için talep oluşturur ve geri ödemeleri bu şekilde alabilir. Siz farklı çözüm yolları deneyebilirsiniz fakat girişimcilerin öncelikle kendi finansal kaynaklarını kullanarak harcama yapması gerekiyor. Bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak sermaye konusunda neler yapabileceğiniz konusunda fikir almanızı tavsiye edebiliriz.
Geri ödemeli kredi desteği alabilmeniz için iş planınızın kurul tarafından incelenmesi ve bu desteğe işletmenizin ihtiyacı olup, olmadığına karar verilmesi gerekir. Değerlendirme açısından hibeden daha zor bir süreç olduğunu söyleyebiliriz.
Girişimcilerin iş planı, finansal açıdan yapılabilirlik başta olmak üzere çeşitli kriterlerle değerlendirilir. Yenilikçi, teknoloji kullanabilecek, katma değeri yüksek, ürün veya hizmet üretebilecek iş projeleri öncelikli olarak değerlendirilebilir. Örneğin, işinizi kuracağınız bölgede sizinle aynı işi yapan farklı bir işletmenin olmaması ya da aynı işi yapıyor bile olsanız sizin yenilikçi ve farklı hizmetler sunmanız değerlendirme de avantaj sağlar. Bu vb. örnekleri çoğaltmak mümkündür.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba benim ilgi alanlarım araba mekaniği ve vücut geliştirme lise mezunuyum kosgep e üye olup hibe kredisi almak istiyorum bu alanda bana destek çıkılırmı fitness salonu yada araba konusunda işyeri açmak için en önemlisi bir dükkan açtıktan sonramı destek çıkılıyor yoksa dükkan açmadıktan once mi
Merhaba, KOSGEB katma değeri yüksek ve yapılabilir tüm iş projelerine destek olabiliyor. Örneğin, hafif motorlu taşıtların ve arabaların kiralanması ve leasingi desteklenen sektörler arasında yine fitness salonu gibi hizmet faaliyetleri de desteklenebiliyor. Bu tamamen iş projenizle değerlendirilebilecek bir sorunun cevabı.
Destek almaya başlamak için girişimcilerin işletmelerini kurmaları ve sonrasında başvuru yapmaları gerekiyor. Elbette işletmenizi kurmadan önce bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir almanız gerekir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
hocam iyi günler video izledim öncelikle böyle bir şekilde bizi bilgilendirdiğiniz için ALLAH RAZI OLSUN teşekkür ederim.. benim bir sorum var ben koltuk yıkama işi yapıyorum evlere gidip araba koltuğu yada evlerde ki koltuk takımını yıkıyorum ve ben araştırdım basit usül vergiye tabi olarak resmiyete çevirebiliyorum ve gezici olduğum içinde dükkan açmadan resmiyete çevirebiliyorum dükkan adresimi igametgah adresimi yani ev adresimi gösterebiliyorum bu şekilde bir iş yeri açarsam KOSGEB den hibe desteği alabilirmiyim illaki bir dükkanım olması gerekirmi ayrıntılı bilgilendirirseniz sevinirim..
Merhaba, öncelikle güzel değerlendirmeniz için teşekkür ederiz. Yardımcı olabilmek güzel.
Önemli olan işletme kurulumunuzun kurallara uygun olarak yapılmasıdır. Bu açıdan “yasal olarak” işletme adresinizi ev adresi olarak gösterebiliyorsanız bu başvurunuzda herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Araştırma yapmış ve basit usul vergiye tabi olarak resmiyete çevirebildiğinizden bahsetmişsiniz, dediğimiz gibi yasal olarak bu şekilde bir işletme kurabiliyorsanız hibe desteğinden yararlanabilirsiniz.
Bize danışmak istediğiniz ya da bilgi almak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba. Sanıyorum banada yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle şuanda bir giyim mağazasında müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Hayalim hep kendi pastanemi kurmaktı. Üniversite okudum 56 saat girişimcilik dersi gördüm. Ben eğitime katılmak zorunda değilim. (teyit ederseniz tekrar). Sormak istediğim soru pastane açabilir miyim? Ekmek, pastalar kekler unlu mamüller kısacası butik pastane istiyorum. İstanbul’da yaşıyorum istanbul’da açacağım. Kafamdan kabaca plan yaptım bana 25 bin TL yeterli olacak fazlasını istemiyorum benimde birikmişim param var. Tek korkum işsizlik iş yapamamak bu konuyla alakalı değil biliyorum ama yol gösterirseniz sevinirim. Cevabınızı bekliyorum kolay gelsin.
Merhaba, üniversitede 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldığınız dolayı eğitimlere katılmanız gerekmez. Pastane ve unlu mamuller imalatı KOSGEB tarafından desteklenen sektörler arasındadır, destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
İşsizlik, iş yapamama ya da iflas çoğu yeni girişimcinin tereddütleri arasında bulunuyor, yalnız değilsiniz. Kimse bu durumların olmayacağının garantisini veremez. Fakat madem soruyorsunuz, fikir vermek adına size birkaç etkili tavsiyede bulunmak isteriz.
İşinizi kurmadan önce ön araştırma yapmanız, birçok riski azaltacaktır. Örneğin, siz veya yanınıza birkaç arkadaşınızı alarak işletmenizi kuracağınız bölgede ikamet edenlere ve bölge esnafına danışabilirsiniz. Bölgede satış yapacağınız ürünlere ilgi var mı, bu ürünleri satın almak istiyorlar mı, ürünlerin fiyatına yönelik bölge halkının ekonomik durumu yeterli mi vb. birçok soruya cevap arayın.
Diğer yandan işinizi kuracağınız bölgede benzer faaliyetlerde bulunan işletmeler var mı, bu işletmelerin durumu nasıl, hangi ürünlerin satışını yapıyorlar, siz bu işletmelerden farklı olarak müşterilerinize ne sunacaksınız vb. gibi sorulara da yanıt aramayı ihmal etmeyin.
Kısacası potansiyel müşterinizi bulun. Mesela, bölgede yaşayan halk sabah 7’de işe gitmek için evinden çıkıyorsa sizden taze poğaça alabileceğini göz önünde bulundurun. Çalışma saatlerinize kadar detaylı bir ön çalışma plan hazırlayın.
Bunun dışında işinizi büyütebilecek ve kazançlarınızı artırabilecek farklı yollar düşünün. Örneğin, pastaneniz için bir web sitesi hazırlayıp, daha geniş bir kitleye ulaşarak sipariş alabilirsiniz. Aynı şekilde sipariş almak için sosyal medyayı da etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.
İşinizi kurduğunuzda da planlamayı bırakmayın. Çalışmalarınıza ilk gün olduğu gibi devam edin. Farklı lezzetler sunun, belki de daha önce yapılmamış bir kek müşterileriniz tarafından daha çok tercih edilecektir. Her zaman daha fazla düşünün, çünkü girişimci olacaksınız. Patron siz olacaksınız Müşterilerinize ilgili yaklaşın, dinleyin, güler yüzlü olun.
Aslında yazılabilecek birçok şey var fakat genel olarak anladığınızı düşünüyoruz. Bu ön çalışmalar tereddüt ettiğiniz birçok riski azaltacaktır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
İnanılmaz destekleyici bu yanıtnız için çok teşekkür ederim. Sizden cevap beklerken diğer yazılarınızı okuma fırsatı buldum. Girişimcilik üzerine yazılarınız hespini okudum. Önerilerinizi dikkate alacağım. Tekrar çok teşekkür ederim. Yazılarınızın devamını vakit buldukça takip edeceğimden kuşkunuz olmasın :) iyi günler.
Merhaba, diğer yorumlarınızı gördük ve çok mutlu olduk, tekrar geri gelmenize de seviniriz.
Merhabalar ben sıfırdan 30 000 adetlik tavuk yumurtası çiftliği kurmak istiyorum ve bunun için arazim mevcut ve yumurtayı satacağım piyasada mevcut fakat sermayem hiç yok bu konuda bana yardımcı olabir veya bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba, sektörünüz KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Fakat girişimcilerin öncelikle kendi finansal kaynaklarıyla işlerini kurmaları ve daha sonra geri ödeme talep etmeleri gerekmektedir. Sermayesi bulunmayan çoğu girişimci için bu uygulama büyük bir sıkıntıya neden oluyor. Bu konuda aşamalar halinde işletmenizi kurarak geri ödeme alıp, kurulumu tamamlamanızı tavsiye edebiliriz. Yine de bu konuda detaylı fikir almanız için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı öneriyoruz. Gerekli yönlendirmeyi mutlaka yapacaklardır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben muhammet bi fide serası açmayı düşünüyorum pazarım hazır satışımı yaptım ama sera kurmak için param yok ben desteği naıl alacm ve kimden ve hangi kurumdan çok teşekkür ederim
Merhaba, öncelikle girişimcilik sertifikası almanız gerekir. Bu sertifikayı alabileceğiniz eğitim İşkur tarafından ücretsiz olarak verilir. Girişimcilik sertifikası aldıktan sonra KOSGEB’e iş planınızla başvuru yapabilirsiniz. İş planınızın uygun bulunması halinde geri ödemesiz 50 bin TL hibe veya 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi alabilirsiniz. Destekler KOSGEB kuruluşu tarafından verilmektedir. Gerekli yönlendirme veya detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ederiz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Peki başka kurum genç girişimcilere Destek veriyormu
Ben ziraat Fakültesi Öğrencisiyim o yüzden
Yani mezun değilim
Ve aldığım bursla yetiniyorum
Tekrar Merhaba, sektörlere yönelik olarak destek veren özel kurumlar bulunuyor fakat bahsettiğiniz sektöre yönelik destek veren bir kurum konusunda bizim bilgimiz bulunmuyor. Yakın zamanda çeşitli sektörlere KOSGEB dışında destek veren kurumlarla ilgili bir yazı hazırlamayı düşünüyoruz fakat henüz bu konuda araştırmamız bitmiş değil. Bu nedenle şu anda fikir veremiyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben meslek lisesi mezunuyum yaklaşık 10 yıldır bir firmada makine imalatı (paketleme makinaları) yapıyorum artık kendi işimi kurmak istiyorum koskep bana hibe kredisi verirmi? verirse nasıl müracaat edebilirim ve şartlar nelerdir
Merhaba, KOSGEB pek çok imalat alt sektörüne destek vermektedir. Desteklere başvuru yapmak için öncelikle girişimcilik eğitimlerine katılmanız ve girişimcilik sertifikası almanız gerekir. Bu eğitim İşkur tarafından ücretsiz olarak verilir. Eğitime başvuru yapmak için İşkur ve KOSGEB Müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz. Sertifika aldıktan sonra KOSGEB’in yönlendirmesiyle iş planı hazırlamanız ve işletmenizi kurup başvuru yapmanız gerekir. Tüm bu süreçlerde KOSGEB gerekli yönlendirmeyi yapmaktadır. Genel olarak başvuru adımları bu şekildedir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba inşaat sektörü ile uğraşıyorum yaşım 23 ve elimde iki adet biri büyük ve biri orta dereceli projeler var.Sorun şu ki bendeki para miktarı yarısını karşılıyor e haliyle projeye başlayamıyorum bu konuda devlet herhangi bir hibe olmasada olur bu konuda yardımcı oluyor mu ?
Merhaba, inşaat projeleri ve inşaat projelerinin geliştirilmesi KOSGEB tarafından desteklenmektedir. Eğer henüz bir işletmeniz bulunmuyorsa, yeni girişimcilik desteğinden yararlanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi 50 bin TL üst limitle hibe, 100 bin TL üst limitle faizsiz kredi desteği veriliyor fakat projenizin maliyeti de göz önüne alınmalı. Bunun dışında KOSGEB, kobilere de çeşitli finansal destekler sağlamaktadır. Bu konu da fikir alabilmeniz için mutlaka KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye ediyoruz. Destekler hakkında alternatif yönlendirme yapabilir ve size fikir verebilirler.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhaba 2 kişi iki girişimcilik belgesiyle bi işletme ortaklı açabilirmi ikisinede ayrı ayrı ama ortak hibe verilir mi
Merhaba, destekler işletme bazında verilmektedir. Ortaklı kurulacak işletmelerde ortaklardan herhangi birinin girişimcilik sertifikasının olması başvuru için yeterlidir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba ben emlak dükkanı açmak istiyorum. kosgeb girişimcilik sertifikam var. kosgeb bana emlak dükkanı açmak için testek verir mi?
Merhaba, iş planınızın uygun bulunması halinde destek alabilmeniz mümkün olacaktır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba
franchising’te hibe desteği veriliyor mu?Ayrıca hibe desteği işletme kurulduktan önce mi sonra mı alınabiliyor? Alınıyorsa kaç gün sonra hibe işletmeye veriliyor?
Merhaba, bayilik alarak da destek alabilmeniz mümkün fakat bayilik için gerekli olabilecek ücret, destek unsurları arasında yer almamaktadır. Bu konuda bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak daha fazla bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Destekler işletme kurulumu sonrası verilmektedir. Yapılan harcamalar geri ödeme talep destek formu doldurulması gibi işlemlerin ardından alınmaktadır. Geri ödemeler aylık dönemler halinde alınabilmektedir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba
Girişimci sertifikasını alıp işletmemizi kurduğumuzda faizsiz krediyi koşulsuz alabiliyormuyuz
Merhaba, hibe desteği de faizsiz kredi desteği de koşulsuz verilmemektedir. Girişimcilik sertifikası aldıktan ve işletme kurulumu sonrası başvurunuzun ardından iş planınızın KOSGEB tarafından değerlendirilmesi gerekir. Yalnızca iş planınızın uygun bulunması halinde desteklerden yararlanabilirsiniz.
Danışmak istediğiniz farklı konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben öğrenciyim 22 yaşındayım tşört tasarım ve grafik tasarım işi yapıyorum . kendim tasarlıyorum internet üzerinden satıyorum . Çok ilgi gördü fakat işleri büyütmek istiyorum . baskı makinesi alıp kendim atölyede baskı yapmak istiyorum . ve tabiki istihdam yaratmak.. Destekten faydalanabilir miyim ? izleyeceğim yol nedir ?
Merhaba, yenilikçi projelerin desteklerden yararlanma olasılığı çok daha yüksektir. Öncelikle girişimcilik sertifikanız bulunmuyorsa, İşkur’dan bu eğitimlere katılmak için başvuru yapmanız gerekir. Örgün üniversite eğitimi sırasında 56 saat ve üzeri girişimcilik dersi aldıysanız, eğitimlere katılmadan doğrudan sertifika alabilirsiniz. Sertifika edinimi sonrası işletmenizi kurmanız ve başvuru yapmanız gerekiyor. Tabii ki bu süreçte iş planı da hazırlamanız şart. Başvurunuz onaylanırsa, destek almaya hak kazanırsınız. İzlenen yol genel olarak bu şekilde.
İşinizi kurmak istediğiniz bölgedeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanız halinde tüm yönlendirmeler ve süreç hakkındaki kesin bilgilendirmeler tarafınıza detaylıca yapılacaktır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba. ben bayan iç giyim uzerine magaza açmak istiyorum. kosgebe basvurumu yaptım . sıze sormak istediğim Kosgebın bıze saglayacagı sermayeyı kaça bölerek verecek ve plandan söz etmişsiniz bu planı nasıl hazırlayacağız. tesekkuer ederim.
Merhaba kolay gelsin ilk öncelikle benim faliyette olan bir iş yerim var 3 sene oldu açalı pvc,alüminyum, üzerine kosgeb 50 bin tl hibe 50 bin tl faizsiz kredi alabilir miyim baş vuru yaparsam yararlanabiiyor muyum mevcut makinaların ve malzemelerin faturaları var. Kolay gelsin çalışan arkadaşlara.
Merhaba, işletmelerin desteklerden yararlanabilmesi için girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki herhangi bir tarihte kurulmuş olması ve başvuru tarihi itibarıyla işletme kuruluşu üzerinden 2 yıl geçmemiş olması gerekmektedir. Bu açıdan durumunuzu değerlendirdiğimizde hibe desteğinden yararlanmanız mümkün görünmüyor. Konuyla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışıp fikir alabilirsiniz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba Şuanda hiç bir sermayem yok ve ayrıca kosgeb 50 bin tl hibe ve 50 bin tl faizsiz kredi veriyor fakat işletmeyi ilerletemediğimiz veya kapattığımız taktirde nasıl oluyor ?
Merhaba, işletmenin kapanması halinde mevcut destek süreci sonlandırılır. Destek süreci sonlandırılan işletme KOSGEB Kurulu tarafından değerlendirilir. Yapılan değerlendirmenin sonucunda işletmenin kastı veya ağır kusuru bulunmaksızın faaliyetlerini engelleyecek nitelikte ölüm, ağır kaza, hastalık, doğal afet vb. gibi gerekçelerle kapandığına karar verilirse hibe desteğinin geri ödemesi talep edilmez. Benzeri gerekçeler dışında kapatılan işletmelerden verilen hibe desteklerinin iadesi istenir.
Geri ödemeli faizsiz kredi desteğinin ise işletmenin hangi sebeple kapanmış olmasına bakılmaksızın, iadesi talep edilir.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba benim mevcut bir işletmem var yaklaşık 1.5 yıldır. Mevcut işletmeyi kosgeb veri tabanına kayıt ettirerek hibelerden faydalanabiliyormuyum.
Merhaba, işletmenizin destekten yararlanabilmesi için, girişimcilik sertifikası alındıktan sonra ve de destek başvuru tarihi itibari ile son 2 (iki) yıl içinde kurulmuş olması gerekmektedir. İlgili şartları sağlıyorsanız desteklerden faydalanmanız mümkün olabilecektir. Konuyla ilgili detaylar için KOSGEB Müdürlüklerine danışabilirsiniz.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba. Faizsiz kredi desteğinin geri ödemeleri konusunda bilgi alabilir miyim? Araştırdım yok bugün kosgebe danıştım ama sormayı unuttum. Haftaya tekrar gideceğim beklemek istemiyorum sizden öğrenebilirsem planlarımı ona göre yapacağım teşekkürler.
Merhaba,
Faizsiz kredi, geri ödemeli destek kapsamında verilmektedir. Geri ödemeler desteğin başlangıç tarihinden sonraki 30 (otuz) ayı ödemesiz olmak üzere, 3 (üç)’er aylık dönemler halinde 8 (sekiz) eşit taksitte yapılmaktadır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, destek başlangıç tarihinden sonraki 30 (otuz) aylık süreyi takip eden ilk iş günüdür.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Son olarak kesin olarak faizsiz midir? Yani hiçbir şekilde faiz ödemiyoruz öyle mi?
Tekrar Merhaba, düzenli ödeme yaptığınız takdirde herhangi bir faiz ödemeniz gerekmemektedir.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
İyi akşamlar birçok kişinin cevabını mükemmel şekilde cevap verip yardımcı olmuşsunuz sizi esefle tebrik ediyorum. Öncelikle benim annemin üzerine bir tarlası var o tarla üzerine bir hayvan çiftliği kurmak istiyoruz hibe almamız mümkün mü ?
Merhaba, olumlu geri bildiriminiz için teşekkürler, yardımcı olabilmek güzel.
İş projenizin uygun olması halinde destek alabilmeniz mümkündür. Örneğin, çiftlikte kümes hayvanları etlerinin işlenmesi ve saklanması veya et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı vb. faaliyetler için destek alabilmeniz mümkündür. Elbette bu sadece bir örnek, dediğimiz gibi iş planınızın uygun bulunması halinde benzeri faaliyetler için destek alabilmeniz mümkün olmaktadır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
çocuk gelişimi mezunuyum çocukları çok seviyorum ve anaokulu açmak istiyorum KOSGEB bana yardımcı olur mu kredi alabilirmiyim hiç sermayemde yok yeni mezunum çünkü yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, iş planınızın uygun bulunması halinde KOSGEB’den destek alabilmeniz mümkün olacaktır. Girişimcilerin ilk etapta kendi finansal kaynaklarıyla işletmelerini kurmaları gerekiyor. Bir gider planı hazırlayarak, süreçler halinde geri ödeme alıp, işletmenizi kurabilirsiniz. Aslında bir iş planı hazırlamanızı ve bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden konuyla ilgili fikir almanızı tavsiye edeceğiz. Finansal giderler için neler yapabileceğiniz konusunda size fikir vereceklerdir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
çok teşekkür ederim dikkate alıp yardımcı olduğunuz için
Merhaba kolay gelsin. Ben zirai ilaç ve gübre bayii açmayı planlıyorum. Belgeyi almak için kursa başladım. 1.sorum:işletme kuruluş aşamasında çeşitli belgeler alıyoruz ve 4-5 bin gider oluyor bu esnaf kayıt dışında olan bişey buna destek olacakmı.2-büro rafları pc masa gibi gidelere destek olacakmı.3-sermaye olarak üretim yapmayacağım için bana kredi desteği sağlanacakmı illaki üretim yapmak gerekiyormu. 4- iş yeri için kullanacağım dükkan babam ve 2.derece akrabalarımla ortak bi dükkan buraya kira desteği olacakmı.5-iş yeri için yapacağım harcamaları birinci derecede bi yakımının kredi kartı ile yaptığım taktirde bunun geri ödemesi olurmu yoksa yaptığım harcamaları direkt nakit para ilemi yapmam gerekli yada kendi üzerime olan bi kartla? Teşekkür ederim şimdiden
Merhaba, KOSGEB işletme kuruluş giderleri desteği için maksimum 2.000 TL vermektedir. İşletme kuruluş giderleri desteğine çeşitli belgelerin temini işinizi kurmaya yönelik teknik, hukuki, mali danışmanlık, iş planı, fizibilite çalışma harcamaları dahildir.
İşinizi kurmanıza yönelik makine, ofis donanım vb. gibi ihtiyaçlarınız için maksimum 18.000 TL verilmektedir. Bu miktarı ofisiniz için gerekli donanım malzemeleri, makine veya işiniz için bu alanda gerekli diğer harcamalarınız için kullanabiliyorsunuz.
Son destek unsuru olarak, KOSGEB işletme giderleri için maksimum 30.000 TL veriyor. Bu desteğe personel maaşları, kira vb. işletme gideri harcamaları dahildir.
Toplam geri ödemesiz destek miktarı 50.000 TL’dir. Destek unsurlarını ve üst limitlerini görebileceğiniz bir tabloyu yorumun sonuna ayrıca ekleyeceğiz, inceleyebilirsiniz.
KOSGEB, hibe desteğinin yanı sıra faizsiz kredi desteği de vermektedir. İlla üretim yapmanız gerekmiyor. Hizmet faaliyetleri içinde kredi desteği alabilmeniz mümkün olabilir fakat bildiğiniz gibi kredi desteği de dahil olmak üzere desteklerden yararlanıp yararlanamayacağınız KOSGEB Kurulu’nun iş planınızı incelemesinden sonra belli oluyor.
Kira kontratı yapılması gerektiğinden kira konusunda herhangi bir sorun çıkmaması gerekir. Harcamalarınızı nakit veya kredi kartıyla yapabilirsiniz. Önemli olan harcamalarınızın fiş, fatura vb. yollarla belgelenebilir olmasıdır. Fakat, belgelerin sizin adınıza (desteğe başvuran girişimci adına) düzenlenmiyor olması sorun teşkil edebileceğinden konu hakkında detaylı bilgi için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve yüz yüze görüş almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize sormak istediğiniz farklı bir soru olursa tekrar yazabilirsiniz.
Destek unsurları ve üst limitler tablosu:
Merhaba bende girişimcilik dersi aldım üniversite de. Ve isyeri açtık. Dükkan ablamin adına kayıtlı. Ortak olmak istiyorum. Ortak olup hibe icin başvuru da bulunabilirmiyim. Şimdiden teşekkürler
Merhaba, işletmeler ortaklı olarak kurulabiliyor fakat sizin bahsettiğiniz durum çok daha farklı. Bu konuda bilgi almak için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı tavsiye edeceğiz.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
İyi günler meb meslek egitim merkezinde bayan kuaförü ustalık ve usta öğreticilik belgemi aldım kendi işletmemi kurmam için nasıl bi yol izlemem gerekiyor şimdiden teşekürler
Merhaba, öncelikle girişimcilik sertifikanız bulunmuyorsa girişimcilik sertifikası almak için eğitime katılmanız gerekir. Eğitimlere İşkur aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Hem eğitim hemde sertifika alımı ücretsizdir. Ardından iş planınızı hazırlayıp ve işletmenizi kurup, KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekiyor. Tüm bu süreçlerde bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü sizi yönlendiriyor olacak. Aynı şekilde genel işleyişle ilgili izlenmesi gereken adımlardan yazımızda da bahsettik.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba.Ben kendime kucuk bir kafe acmak istiyorum.Acaba kafeyi actiktan sonra mi KOSGEB e basvurmam gerek yoksa acmadan once mi?Yani geliri olmayan birisi nasil yararlana bilir.ilginize tesekkur ederim.
Merhaba, öncelikle girişimcilik sertifikası almanız ve bu sertifikayı aldıktan sonra işletmenizi kurup, KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekir. Girişimcilerin işletmelerini kurabilmeleri için ilk etapta kendi finansal kaynaklarını kullanmaları gerekiyor. Yapılan harcamalar fiş, fatura veya belge yoluyla KOSGEB’den belirtilen miktarlarda geri alınıyor. Hiç sermayeniz bulunmuyorsa aşamalar halinde de işletmenizi kurabilmeniz mümkündür.
Konuyla ilgili gerekli yönlendirme ve fikir almak için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne mutlaka danışmanızı tavsiye ediyoruz. Bize sormak istediğiniz farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhablar gerçekten ınsanlara yardımcı olmanız cok güzel başarılı buldum
benım sorum ben prakende uzerıne bay bayan bı mağaza açmayı düşünüyorum mevcut banka borçlarım sorun teskıl edermı KOSGEB kredısı ıcın masrafların 50 bını gececcegını düşünmüyorum yasım 29 yas sınırı varmı yakın bı tarıhte kursa katılıp sertıfıka alcam
Merhaba, olumlu geri bildirimiz için teşekkür ederiz. Bildiğiniz gibi 50.000 TL üst limitle verilen hibe desteği geri ödemesiz olarak veriliyor. Mevcut borçlarınız bu hibe desteğini almanıza engel teşkil etmeyecektir. Fakat 100.000 TL üst limitli faizsiz kredi desteği başvurunuz, mevcut borçlarınızdan dolayı olumsuz sonuçlanabilir. Son düzenlemeden önce yaş sınırının 29 olabileceği konuşuluyordu fakat şu anda böyle bir kısıtlama söz konusu değildir.
Konuyla ilgili detaylı bilgiler için bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışabilir, yardımcı olabileceğimiz farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
cevabınız ıcın cok teşekkür ederım dıger sory cevaplara baktığımda ısletme kurarken odemelrınızı parça parça alabılırnısz yazmısnız bu soyle mı oluyor
ıs planı hazırlayıp teslım edınce ve destek onaylanıncamı ısletme herseyılemı açılıyor ve masraf odenıyor yoksa ıs planı ve destek kabul görünce parça parça ılerleyebılıyormuyuz yanı once açma masrafları sonra ısletme ıcı malzeme sonra mal vs.
Tekrar Merhaba, evet süreçler halinde iş planınıza uygun hareket ederek işletmenizi kurmanız mümkündür. Örneğin, işletmeniz için ilk etapta 1.000 TL’lik bir evrak harcamanız olduğunu var sayalım, bu harcamanızı yapıp fatura/fiş yoluyla KOSGEB’den geri alabiliyorsunuz. Eğer yüksek sermayeniz bulunmuyorsa, bu şekilde aşamalar halinde de işletmenizi kurabilmeniz mümkün olabiliyor. Bu konuda KOSGEB’e danışarak yüz yüze bilgi veya fikir alabilirsiniz. Gerekli yönlendirmeler konusunda yardımcı olacaklardır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Ben ulusal bir kanalda sigortalı olarak çalışmaktayım.
1) Kosgeb yeni girisimcilik destek programına katılarak şahıs firması olarak bir medya ajansı, yapım şirketi kurmak istiyorum. Bu bağlamda sigortalı olarak çalışırken kosgeb destegiyle şirket açmamda herhangi bir sorun yaşayabilir miyim?
Eğer bir mahsuru yoksa,
2) Sigortalı olarak bulunduğum kurumda çalışmaya devam ederken şirket açtığım icin ayrica bağkur’a da sigorta primi vs herhangi bir ödeme yapmam gerekir mi ?
Saygılarımla
Merhaba, işletmenizi kurana kadar farklı bir işte çalışıyor olmanız başvuru yapmanıza engel teşkil etmez. Fakat işletmenizi kurduğunuzda farklı bir işte çalışmıyor olmanız gerekir. Bahsettiğiniz şekilde destek almanız mümkün olmayacaktır.
Konuyla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’nden detaylı bilgiyi almanızı öneriyoruz.
Farklı bir sorunuz olursa bize tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba…
2007 meslek yüksek okulu mezunuyum. Haftada 2 saat olmak üzere Girişimcilik 1 ve Girişimcilik 2 adı altında olmak üzere 1 sene boyunca girişimcilik dersi aldım. Bu belgeyi almaya hak kazanmış durumda mıyım.???
Ayrıca hibe veya destek ile ilgili de. Aktif durumda bir şahıs firmam mevcut… Tesbih imalatı yapmaktayım. Hibe veya destek almam mümkün müdür???
Merhaba, örgün üniversite eğitimi sırasında bir dönem 56 saat ve üzerinde girişimcilik eğitimi gördüyseniz, girişimcilik eğitimlerine katılmanız gerekmez. Girişimcilik dersini kaç saat aldığınızı Not Dökümü (Transkript) belgesi üzerinden görebilirsiniz.
KOSGEB’in yeni girişimci desteğine başvuru yapılabilmesi için işletmenin girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması gerekiyor. Bu durumla ilgili bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak detaylı bilgi almanızı tavsiye ederiz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba ben tarla alıp çiftçilik yapmayı düşünüyorum kosgepten yararlanabilirmiyim
Merhaba, iş planınızın gerekli kriterle uygun bulunması halinde desteklerden yararlanabilmeniz mümkün olacaktır.
Danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba.ben iç çamaşırı üzerine parakente dükkanı açmak istiyorum.kosgep ten yararlana bilirmiyim.eğer yararlana biliyorsan nerden başlamam gerekir.teşekkür.
Merhaba, KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeniz için öncelikle girişimcilik sertifikası almanız gerekir. Bu sertifika ücretsiz olarak katılacağınız eğitim sonrası yine ücretsiz olarak verilir. Eğitim tarihlerini öğrenmek ve eğitimlere başvuru yapabilmek için İşkur veya KOSGEB Müdürlükleri’nden bilgi alabilirsiniz. Örgün üniversite eğitimi sırasında 56 saat ve üzeri girişimcilik dersi aldıysanız bu eğitime katılmanız gerekmiyor.
Girişimcilik sertifikası aldıktan sonra işletmenizi kurmanız ve iş planınız ile KOSGEB’e başvuru yapmanız gerekiyor. Ardından iş planınız yapılabilirlik vb. şekillerle incelenerek destek alıp alamayacağınız konusunda tarafınıza bilgilendirme yapılıyor. Elbette desteklerden yararlanabilmek için bu adımları uygulamadan önce kesinlikle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışmanızı ve fikir almanızı tavsiye ederiz. Gerekli tüm yönlendirmeler ve süreç konusunda bilgilendirmeler KOSGEB tarafından yapılmaktadır.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
merhaba,
ben 2011 yılında izmir ticaret borsasının düzenlediği girişimcilik kursunu bitirdim ve sertifikamı aldım.(ki o zaman hibe 27.000 tl di.) ancak sonra hiç bir yere başvurmadım. özel şirkette çalışmaya devam ettim. şimdi ise aralık 2015 te yenilebilir enerji üstüne %50 hisse bana ait olmak üzere bir anonim şirket kurdum.
*benim hala başvuru hakkım varmıdır?
*var ise ne zamana kadar projemi hazırlayıp başvurmam gerekir. bir son başvuru tarihi varmıdır?
*ortağımın sertifikası olmadığı için tüm verilen imkanlardan sadece benim hissem oranında mı şirketim yararlanabilir?
teşekkürler..
Atınç Aksoy
Merhaba, öncelikle şunu belirterek başlayalım; bir işletmenin KOSGEB desteklerine başvuru yapabilmesi için işletmenin, girişimcilik sertifikası alındıktan sonraki tarihte kurulmuş olması gerekir. Bu açıdan bakıldığında henüz başvuru için geç sayılmayabilir fakat bu özel durum için mutlaka bölgenizde bulunan KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak fikir almanızı tavsiye ediyoruz. Son sorunuza istinaden, KOSGEB desktelerine başvuru yapmak için ortaklı işletmelerde şirket ortaklarından birinin girişimcilik sertifikasının bulunması koşulu aranıyor. Destekler girişimcilere değil, işletmelere verildiğinden; işletmeniz sağlanan tüm imkanlardan yararlanabilecektir.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba bn kendi isimi kurmak istiyorum.girisimcilik kursunu bitirdim farzedelim.ustalik belgemi almama 3 ay lik bi surem kaldi yasim 26 pvc dograma cam balkon isi kurmak istiyorum 10 yillik bi deneyimim var.bu hibeden yararlanabilmek icin ustalk belgemin olmasi sartmi.dukkan acdigimda tabiki dukkan bnim uzerime oluck yanimda ustalik belgesi olan birinide calisticam.bide projem onaylanmassa kosgep desteklerinden yararlanabilirmym.
Merhaba, işinizi yapmanız için belirli belgeler gerekiyorsa bu belgelerin olması ve temin edilmesi şarttır. İş planınız veya diğer bir tabirle iş projeniz onaylanmazsa KOSGEB desteklerinden yararlanmanız mümkün olmayacaktır.
Farklı bir sorunuz olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba. Girişimcilik Kursu’nu bitirip iş planımız da onay alıp 50 bin TL hibe almaya hak kazandığımızda, projemizle ilgili bir işyerini DEVREN olarak alırsam hibeden yararlanabilir miyim? Teşekkürler.
Merhaba, devir yoluyla destek almak mümkün olabilir fakat bu yolla edinim ve destek alma süreci yeni işletme kuruluşlarına göre çok daha farklı ve biz bu konuda yeterli bilgiye sahip değiliz. Bu nedenle bölgenizdeki KOSGEB Müdürlüğü’ne danışarak, fikir almanızı tavsiye ediyoruz.
Bize danışmak istediğiniz farklı bir konu olursa tekrar yazabilirsiniz.
Merhaba,
Ben her çeşit aksesuar,ev dekorasyon,cep telefonu yedek parça,giyim,pratik ev aletleri,takı vs. gibi içerisinde çok çeşit ürün bulunan ve tamamını ithal edeceğim ürünlerin bulunduğu bir işyeri açmak istiyorum. İş sektörüm Kosgeb hibe ve kredi kapsamına giriyormu acaba. Kosgeb girişimci sertifikasını aldıktan sonra işletmeyi kurup tüm harcamaları faturalandırdıktan sonramı hibe krediye başvuru yapmamız gerekiyor. Eğer öyleyse bizim bu işletmeyi kurmak için zaten kaynağımız yani nakitimiz yoktur, ve dolayısıyla hibe kredi için zorunlu olan işletme gideri fatur