Genel Haberler ve Makaleler

Disney gelmiş geçmiş en iyi gişe hasılatı yılını yaşıyor

Disney üst üste gelen popüler film ve animasyonlarla 2016 sonuna kadar kendi gişe hasılat rekorlarını kırmış olacak.

Variety dergisinin haberibe göre, 1 Kasım itibariyle Disney, dünya çapındaki bilet satışlarından 5,81 milyar dolar kazandı. Marvel filmi Doctor Strange ile dev firma 6 milyar bandını da geçecek gibi gözüküyor.

Disney geçen sene de kendi rekorunu dünya çapında 5,84 milyar dolarla rekor kırmış ve bunda Star Wars: The Force Awakens büyük rol oynamıştı. Sektör rekoru ise geçen seneye ait 6,89 milyar dolarlık kazanç ile Universal’a ait. Universal bunu büyük ölçüde Jurassic World ve Furious 7’nin başarısıyla elde etmişti.

Disney bu yıl, Zootopia, Jungle Book, Finding Dory ve Captain America: Civil War ile beyaz perdeden en önemli gelirlerini sağladı. Marvel ve Pixar aidiyetleri, Disney’in yüzünü güldürürken firma Alice Through the Looking Glass ve The BFG ile bir nebze hayal kırıklığı yaşadı.

Disney’in bu yılki beklentileri yüksek yapımları da bitmedi. Doctor Strange sonrası Moana ve seriden bağımsız ilk Yıldız Savaşları filmi Rogue One: A Star Wars Story filmlerinin de görücüye çıkıp Disney’e büyük gelirler sağlaması bekleniyor.

Bu yılın erken dilimlerinde, Disney, ABD’de 2 milyar dolar, uluslararası olarak da 3 milyar dolara ulaşarak 5 milyar dolara en erken ulaşan stüdyo olmuştu

Eray Bozan

Eray, eski bir Konupara yazarı. Yazarlığı süresi boyunca ilgili olduğu kişisel finans, yatırım ve ekonomi gibi belli başlı alanlarda yazılar hazırladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir