‘Flappy Bird’ Uygulama Mağazalarından Kaldırılıyor

Flappy Bird yaratıcısı Dong Nguyen, oyunun Android ve iTunes uygulama mağazalarından kaldırılacağını açıkladı.
Kısa zaman önce uygulama mağazalarının üst sıralarına oturan ve kullanıcılarına Mario oyununu anımsatan eski grafiklerle hazırlanan Flappy Bird, artık indirilemeyecek. Oldukça zor olan bu oyunun bağımlılık yarattığını belirten oyunun yaratıcısı Dong Nguyen, ‘artık dayanamayacağım’ diyerek oyunun iOS App Store ve Google Play mağazalarından kaldırılacağını belirtti.
Günlük 50 bin dolar kazandığı belirtilen oyunun kaldırılmasının ardında bir reklam kampanyası olduğu söylentilerinin yanı sıra yasal bir sorun olduğu da belirtiliyor. Nitekim, Mario oyununun yaratıcısı Japon firması Nintendo‘nun grafik ve kurgusal bağlamda telif hakkı iddiasında bulunması büyük bir olasılık olarak göze çarpıyor.
Genel Estetik Benzerlikleri
Karakter Benzerlikleri
bu oyunun var ya ben allah sabır versin
Adamı sinir krizine sokan bu uygulama kaldırılsın. Reklamın iyisi kötüsü olmaz demişler bak indirmeyin diyeceğim indirecekler. Kuş uçuyor bak :D
Flappy Bird is dead.
Mario gibi * oyunu, o oyunu yapanın var ya ben . 800 kb’lık oyun 100 milyondan fazla kişi indşrmiş anasını satim. Adam parasını kırdıktan sonra kaldırılsa ne olur ki?
oyunun ömrü bitiyor.
yani adamın düşüncesi şu: oyunun ömrü dolmadan indirtebildiği kadar indirtmek…
bu tarz reklamlarla oyun daha çok tanıtılır ve sanki önemli bir şeymiş gibi daha çok indirilmeye çalışılır.
merak etmeyin oyun marketlerden kaldırılmaz.
hayatında hiç atari oyunu oynamayan herkes bu oyunu enterasan ya da saç baş yoldurucu sanabilir.
Flappy Bird kadar lanet bir oyun daha yok…