Borsa

Coinbase Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Son zamanlarda finans haberlerini takip ediyorsanız, muhtemelen kripto para birimleri hakkında mutlaka bir şeyler okumuşsunuzdur. Kripto paralar yıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda popülaritesi gitgide daha da artıyor.

İlginin giderek arttığı bu piyasadaki en popüler kripto para birimlerinden biri Bitcoin (BTC) ancak yatırım yapabileceğiniz daha birçok dijital varlık bulunuyor. Bitcoin en eskisi olduğu için diğerlerine kıyasla daha ön planda yer alıyor.

Kripto para birimlerine artan ilgi ve devasa yatırımlar ile birlikte, yatırımcıların bu dijital varlıkları alıp satmalarına izin veren ticaret platformlarına ihtiyaç duyuldu. İşte Coinbase de bu sebeple ortaya çıktı.

ABD’deki en büyük kripto para borsası olan Coinbase, 50’den fazla kripto para biriminin alım ve satımını destekliyor. Şirketin birincil gelir kaynağını komisyonlardan aldığı ücretler oluşturuyor. Coinbase’in bu hizmetlerinden elde ettiği işlem ücretleri, şirketin toplam gelirinin yüzde 90’ını oluşturuyor.

Coinbase hisse senedine yatırım yaparak şirketin bir parçasına sahip olmayı düşünüyor olabilirsiniz. Bu kılavuzda, Coinbase hisse senedi nasıl alınır anlatıyoruz. Ayrıca, şirkete dair bilinmesi gereken temel durumların da altını çiziyoruz.

1. Coinbase hisse senedi almak için bir aracı kurum bulun

Coinbase (Nasdaq: COIN) hissesine yatırım yapmanın ilk adımı, hisse senedi sunan aracı kurumları aramaktır ve bunu yapmak kolaydır. Hisse senedi satın almanıza izin veren bir aracı kurum bulmanız uzun sürmeyecektir.

Ancak tabii, Coinbase hisseleri Nasdaq Borsası’nda işlem gördüğü için bu borsa üzerinden hisse senedi alım satımı yapmayı mümkün kılan bir aracı kurum bulmanız gerekmektedir.

Öyleyse hemen Coinbase hissesi satın almak için düşünebileceğiniz farklı yatırım platformlarına bir göz atalım.

Ziraat Yatırım

Kullanıcı dostu bir platform olan ve yeni başlayanlar için ideal olan Ziraat Yatırım, Nasdaq gibi yurtdışı borsalara erişim imkanı sunmaktadır. Ziraat yatırım hesabı açma suretiyle aracı kurum üzerinden Coinbase hisse senedi satın almanız mümkündür.

Öte yandan belirtmeden geçmemek gerekir ki Ziraat Yatırım, ülkemizin en eski ve köklü bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası kuruluşudur. Bu açıdan aracı kurumun son derece güvenli olduğunu söylemek mümkündür.

İş Yatırım

Yurtdışı piyasalarda hisse senedi alım satımına yeni başlayan biriyseniz İş Yatırım başka bir harika platformdur. Kurum, İş Bankası tarafından kurulmuştur. Bir İş Bankası yatırım hesabı ile kolaylıkla İş Yatırım platformunu kullanabilirsiniz.

İş Yatırım ile Coinbase de dahil olmak üzere bir hisse senedi portföyü oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca, yurtdışı borsalarda işlem gören diğer hisse senetlerine, ek olarak yatırım fonlarına ve ETF’lere yatırım yapabilirsiniz.

Halk Yatırım

Coinbase hisse senedi almak için çalışmayı düşünebileceğiniz bir diğer aracı kurum Halk Yatırım’dır. Hızlı bir şekilde Halkbank yatırım hesabı açma sürecini tamamlayarak platform üzerinden borsada alış satış işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Yurtdışı piyasalardan hisse senedi satın almak ve tutmak için en iyi seçeneklerden biri olan Halk Yatırım, portföyü özelleştirmenize ve hisse senetleri, ETF’ler ve yatırım fonları ile bir portföy oluşturmanıza da olanak tanımaktadır.

2. Coinbase hisselerini araştırın

Coinbase, 2012 yılında Fred Ersham ve Brian Armstrong tarafından kurulmuştur. Kripto ekonomisinin odak noktası haline gelen merkezi olmayan bir şirkettir. Şirketin misyonu, dijital varlıkların gücüyle açık bir finansal sistem kurmaktır.

Coinbase, bugüne kadar tamamlanmış 456 milyar dolardan fazla işlemle dünya çapında 43 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir. Bu anlamda da kripto para piyasasında en popüler borsalar arasında yer almaktadır.

Şirket 100’den fazla ülkede hizmetlerini sunmaktadır ve 115.000 ekosistem ortağına sahiptir. Şirketin başlangıcından bugüne Coinbase, işlemlerinden elde edilen hasılat 3 milyar dolardan fazladır. Piyasa değeri şu an 42 milyar dolar seviyesindedir.

Şirketin halka arzı Wall Street tarafından heyecanla bekleniyordu. Coinbase’in halka arzı Nisan 2021’de Nasdaq Borsası üzerinde gerçekleşti. Şirketin hisseleri COIN sembolü ile borsada listelenmeye başladı. Coinbase hissesine yatırım yapmak, kripto dalgasından kazanç elde etmek için bir başka alternatiftir.

Coinbase hisse fiyatı

Coinbase son zamanlarda ve doğru nedenlerle ön plana çıkmaktadır. Coinbase’e yatırım yapma şansınız olmadıysa, şimdi fırsatı yakalamanız mümkün olabilir. Coinbase hisse fiyatı bugün 216 dolar civarında işlem görmektedir.

Coinbase hisse fiyatı genel olarak ele alındığında, tüm zamanların en yüksek seviyesi 429 dolardır. Analistlere göre, kripto para piyasasına yönelik ilginin devamı halinde, hisse senedinin önümüzdeki yıllarda yükselme potansiyeli bulunmaktadır.

Diğer yandan belirtmeden geçmemek gerekir ki, Coinbase herhangi bir temettü ödemesi yapmamaktadır ve geçmişte ödeme yapmamıştır. Bu sebeple de yatırımcılar yakında veya en azından yakın gelecekte herhangi bir temettü ödemesi beklememelidir.

Coinbase rakiplerine bakış

Bir kripto para birimi borsası söz konusu olduğunda, akla Coinbase ve birkaç platform ismi gelmektedir. Öyle ki bir kripto piyasasında alım satım yapan Amerikalıların çoğu Coinbase’i kullandı.

Coinbase rakipleri arasında da yer alan bir diğer popüler platform Binance’dir. Ancak şu anda Binance’in halk arz edilmemiş olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Binance ya da popüler bir başka kripto para borsasının halka arz edilmesinin Coinbase için olası bir dezavantaj yaratabileceği akılda tutulmalıdır.

Coinbase büyüme potansiyeli

Kripto para birimleriyle ilgili beklentiler son derece olumludur ve insanlar ne oldukları konusunda farkındalık kazandıkça yatırımda bir artış olması muhtemel gözükmektedir.

Bugün pek çok insan sadece Bitcoin’in farkında, ancak diğer kripto para birimleri hakkında artan farkındalıkla birlikte Coinbase’in de büyük bir büyüme potansiyeli olabilecektir. Pazar çok büyük ve Coinbase şimdiden varlığını burada hissettirdi.

Coinbase, kripto para birimlerine herkesin erişebilmesinde önemli bir rol oynamıştır ve yatırımcılar kripto para satın almayı düşündüklerinde akla ilk gelen platformlardan biri Coinbase olmaktadır. Bu nedenler ötürü de Coinbase gelecekte büyüme potansiyeline sahiptir.

Coinbase gelir ve kazançları

Coinbase geçtiğimiz yıl halka arz edildi. Şirket, 2021’in ilk çeyreğinde 1,8 milyar dolar gelir elde etti ve net geliri 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bunun 1,5 milyar dolarını işlem geliri ve 56,4 milyon dolarını ise hizmet ve abonelik geliri oluşturdu.

Şirket, çeyreği 1,98 milyar dolarlık nakitle kapattı. Coinbase bugün piyasada iyi bir konumda görünmektedir ve ürün teklifini artırdıkça, yatırımcıları platforma çekmeye devam edecek gibi gözükmektedir. Haliyle bunun, gelirleri artması beklenebilir.

Coinbase’in kullanıcı tabanı

Kripto para birimlerinin farkındalığı ve önemi hala artmaktadır ve şirket, DeFi ve NFT’lerdeki yenilikler gibi teknolojilerin büyümesinden ve benimsenmesinden en iyi şekilde yararlanma fırsatına sahiptir.

Şirketin dönüşümden yararlanmak için bolca fırsat bulunmaktadır. Öyle ki Coinbase, ekosistem için finansal altyapının önemli bir unsuru olarak statüsünden yararlanabilir gibi gözükmektedir.

Şirketin, işletme için organik büyümeyi sağlayacak olan kullanıcılarda yakın zamanda sürekli bir büyüme görmesi beklenmektedir. Kullanıcılar büyüdükçe, işlemlerin artması ve böylece gelirin de artması mümkün olabilecektir.

Coinbase hizmet ve abonelik modelleri

Coinbase için ana gelir kaynağı, işlemlerden kazandığı ücretlerdir, ancak aynı zamanda ticaret dışı faaliyetlerden, yani abonelik ve hizmet gelirlerinden gelir elde etmektedir. Şirket zamanla yan hizmetler sunmaya başladıkça, işte büyüme görecektir.

Yeni girişimlerin, son derece istikrarlı ve tekrarlayan gelir akışları sağlaması mümkün olabilecektir. Örneğin Coinbase, ödüller bölümünde ücretsiz kripto kazanımlarına olanak sağlamaktadır. Kullanıcılar, kripto para birimleri ile ilgili eğitici içerikleri tamamladıklarında ücretsiz kripto para kazanmaktadır.

Son olarak, USD Coin (USDC) olarak bilinen kendi kripto para birimine sahiptir. Bu kripto para biriminin değeri ABD dolarına bağlıdır. Bu alternatif gelir kaynakları ile Coinbase’in kat etmesi gereken uzun bir yol var gibi gözükse de şirket o yolu giderken yatırımcıların bazı fırsatları değerlendirebilmeleri olasıdır.

3. Coinbase hisse senedi satın almaya başlayın

Yurtdışı hisse senedi alım satımı yapmayı mümkün kılan bir aracı kurumdan yatırım hesabı açtıktan sonra artık Coinbase hisse senetlerini alıp satmanız mümkün olacaktır.

Hesabınızı açmadan önce aracı kurumları karşılaştırmak, hizmet ve yatırım danışmanlığı desteği başta olmak üzere alım-satım komisyon oranlarına bakmak iyi bir fikir olacaktır.

Son olarak, Coinbase hisse senetlerini satın almadan önce şirketi doğru bir şekilde araştırmanız ve olumlu potansiyellerinin yanı sıra risklerini de anlamanız önem teşkil etmektedir. Çünkü Coinbase hisseleri kripto para piyasası hareketlerinden önemli ölçüde etkilenmektedir.

Konupara Ekibi

Konupara Ekibi, okuyucu ihtiyaçlarını analiz ederek para yönetimi, birikim, krediler, kredi kartları, kredi notu, mevduat hesapları gibi bankacılık ürünleri ve yatırım konularında araştırmalar yapıp kapsamlı yazılar hazırlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir