Borsa

Mastercard hisselerini izlemeye almanız için yeni bir neden var

Mastercard (NYSE: MA) rekabet avantajı sağlayacak yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Yatırımcılardan gelen ilk tepkiler gayet olumlu.

Şirket yakın zamanda, elektronik olarak para göndermenin hızlı ve kolay bir yolu olan “Fast ACH” adlı hizmetinden bahsetti. Bu hizmet sayesinde ödemeler kredi kartı veya bankadan bakaya yapılan ödemelerden çok daha hızlı gerçekleşiyor.

Analistler, yeni Mastercard sistemine geçiş yapmaları konusunda şu anda banka havalesi ve çekleri kullanan işletmelerin ikna edilebileceğini düşünüyor.

SunTrust Robinson Humphrey analisti Andrew Jeffrey, şirketin bu teknolojiyle ilgili çalışmalarıyla anlamlı bir rekabet avantajı kazandığını belirtiyor.

Mastercard hisseleri sene başından bu yana yüzde 38 değer kazandı.

Wall Street de iş potansiyeli konusunda heyecanlanmış gözüküyor. Zira Mastercard’ın 139 dolardan güne başlayan hisse fiyatları işlem gününü yüzde 3.48’lik artışla 142 dolardan sonlandırdı. Öte yandan borsanın açılmasına birkaç saat kala açılış öncesi işlemlerde de bir miktar yükseliş söz konusu.

Mastercard’ın dijital ödeme devriminin en büyük yararlanıcılarından biri olmaya devam ettiği rahatlıkla söylenebilir. Çünkü tüketiciler, dünya genelinde kredi kartlarını ve banka kartlarını kullanarak muazzam bir yükselişle elektronik ödemeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Pek çok ülkenin nakitsiz ekonomilere geçiş sürecini başlatmasına müteakip Mastercard gibi ödeme sistemi aracılarının potansiyel yükselişini öngörmek hiçbirimiz için zor olmayacaktır. Elbette Visa, Amex gibi pazardaki diğer devlerin de rekabet hamlelerini hesaba katmak gerekiyor.

Yağız Okan

Kişisel finans alanında uzmanlaşmış ve Sertifikalı bir serbest yazar olan Yağız Okan, 2014 yılında Konupara’ya katıldı. Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık, ek olarak İktisat bölümlerinden mezunu olmasının yanı sıra, Finansal Okuryazarlık Sertifikası ve MEB Genel Muhasebe Sertifikasına sahip. Krediler, kredi kartları ve mevduatlar gibi bankacılık ürünleri ve kişisel finans konusunda uzman. E-posta: yagizokan@konupara.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir