Borsa

Snap, Wall Street’i tekrar hayal kırıklığına uğrattı

Snap (NYSE:SNAP) hisseleri, şirketin mart ayındaki halka arzından bu yana üçüncü kez hayal kırıklığı yaratan bir başka çeyrek raporunu yayımlamasının ardından yüzde 16 oranında değer kaybetti.

Snap, analistlerin ve yatırımcıların önem verdiği tüm metriklerde beklentilerin altında kaldı. Şirket 237 milyon dolar gelir beklentisi karşısında, beklentinin yaklaşık yüzde 12 altında 208 milyon dolar gelir açıkladı ve üçüncü çeyrek raporunda 443.2 milyon dolar zarar bildirdi.

Öte yandan şirketin kullanıcı büyüme sorunu da kötüleşmeye devam ediyor. Beklentiler Snap’in 8 milyon yeni kullanıcı elde etmesi yönündeydi fakat şirket sadece 4.5 milyon yeni günlük kullanıcı elde edebildi, bu yüzde 3’lük bir büyüme anlamına geliyor. Şirketin şu anki toplam günlük kullanıcı sayısı 178 milyon.

Snap mart ayında hisse başına 17 dolardan işlem görmeye başladı. Şirket hisseleri başlangıçta adeta patladı, ancak kısa süre sonra halka arz fiyatının altında geriledi. Halka arzdan bu zamana kadar saatlik kayıpları da hesaba katarsak hisse senetleri değerinin yüzde 25’ini kaybetti.

Snapchat’in tasarımda büyük bir değişiklik yapılacak

Evan Spiegel (Görsel: AP)

Üçüncü çeyrek mali sonuçlarının açıklandığı salı günü, Snap’in Snapchat uygulamasına yönelik bazı önemli gelişmeler de duyuruldu. Şirket CEO’su Evan Spiegel, Snapchat uygulaması için çok yakında büyük bir tasarım değişikliğine gidileceğini belirtti.

Tasarım değişikliğinin Snapchat’i herkesin rahatlıkla kullanabileceği kolay bir platforma dönüştüreceği belirtiliyor. Zira bazı kesimler tarafından Snapchat’i kullanmanın zor olduğu yorumları sıklıkla dile getiriliyordu.

Tasarım değişikliğinin ardından Snapchat’in kullanımı daha kolay bir platforma dönüştürülmesi Snap’in kronik bir hal almaya başlayan kullanıcı büyüme problemini çözebilir.

Fakat tasarımdaki değişiklik platformun mevcut kullanıcılarını da rahatsız edebilir ki bu da şirket için büyük bir risk anlamına geliyor. CEO Spiegel yaptığı açıklamada, bu değişikliğin uzun vadeli faydalarına vurgu yaparak “bu değişime ve gerekli riski almaya hazırız” diyor.

Burak Eroğlu

Burak, ekonomi başta olmak üzere küresel yatırım trendlerine yönelik yoğun araştırmalar yapıyor. Bütünleştirerek yazılara döktüğü araştırmalarını hem profesyonel hem de amatör yatırımcılar için karmaşıklıktan uzak bir tonda anlatıyor. Konupara için yazdığı 300’den fazla makalesi bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir