Borsa

Tinder sayesinde Match hisselerinde yukarı yönlü ivme sürüyor

Match Group’ın (NASDAQ:MTCH) sahibi olduğu dünyanın en popüler ‘çöpçatanlık’ uygulaması Tinder, yeni ücretli özelliği sayesinde son aylarda yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

İki analist, Tinder’ın şirketi Match Group’ın geleceğine yönelik önemli tahminlerde bulunuyor.

Yatırımcılara gönderdiği notunda, Cowen analisti John Blackledge, kullanıcıların ücretli aboneliğe ilgisinin devamı halinde Tinder’in 2022 yılına kadar 1 milyar dolar gelir elde edebileceğini belirtiyor. Yüksek gelir potansiyeliyle dikkat çeken Tinder, geçen sene 175 milyon dolar gelir elde etmişti.

Analist Blackledge, Tinder’in ücretsiz kullanıcılarını ücretli kullanıcılara dönüştürmeye devam etmesiyle yakaladığı başarıya atıfta bulunarak şirket hisselerine yönelik hedef fiyatını 28 dolara yükseltti. Hedef fiyat şu anki 26 dolarlık mevcut fiyatın yüzde 9 üstünde.

Diğer yandan, BMO analisti Daniel Salmon da Match’in Tinder’ı daha çekici hale getirmeye çalıştığı planlamalara yönelik heyecan duyuyor. Şirket, kullanıcı deneyimini geliştirmeye, videoları uygulamaya entegre etmeye ve yapay zekayı kullanmaya çalışıyor. Somon, Match hisselerinin 30 doları vurabileceğini ifade ediyor.

Genel olarak bakıldığında Temmuz ayı ortalarından bu yana Match Group hisseleri yüzde 40’dan fazla değerlendi ve şirket yeni ücretli uygulaması Gold sayesinde piyasada önemli bir ivme yakaladı.

Tinder’ın en iyi hasılat yapan uygulamalardan birisi olmasıyla herkes üzerinde farklı bir heyecan yarattığı söylenebilir. Zira SensorTower verilerine göre, Tinder’ın yeni ücretli uygulaması Gold, Ağustos ayının sonlarında piyasaya sürüldüğü ilk altı gün boyunca uygulama mağazalarında listelerin en üst sırasında kalmayı başardı.

Şimdi ne olacak?

Tinder’ın ABD’den uzanarak Türkiye’ye kadar pek çok ülkede geniş bir coğrafyada hızlı bir şekilde çok daha popüler olduğunu gözlemliyoruz. Uygulama kullanıcılarının Tinder için (ya da flört!) her zaman ödeme yapmaya istekli olması da kuşkusuz ki Match hisselerini radara almaya değer kılıyor.

Lakin, uygulama listeleri ve bu yönde erken gelen bazı istatistikler Tinder hakkında genel bir fikir verse de Match Tinder’ın ücretli servisinin özellikle ABD’deki etkisini içeren mali sonuçlarına yönelik henüz resmi bir veri paylaşmadı.

Bu nedenle yatırımcıların şirketin mali durumlarına yönelik resmi verileri edinmek için üçüncü çeyrek sonuçlarına bakmaları ideal olabilir. Şirketin üçüncü çeyrek sonuçlarını 7 Kasım’da açıklaması bekleniyor.

Match Group hisseleri geçen hafta başından bu yana yaklaşık yüzde 3 artış kaydetti. Şirket hisseleri şu anda 26 dolar fiyat seviyesinde.

Burak Eroğlu

Burak, ekonomi başta olmak üzere küresel yatırım trendlerine yönelik yoğun araştırmalar yapıyor. Bütünleştirerek yazılara döktüğü araştırmalarını hem profesyonel hem de amatör yatırımcılar için karmaşıklıktan uzak bir tonda anlatıyor. Konupara için yazdığı 300’den fazla makalesi bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir