Borsa

Yahoo Finance ile Hisse Senedi Takibi Yapmaya Başlamak İçin İzlemeniz Gereken Dört Adım

Borsada hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorsanız veya halihazırda bir yatırım portföyünüz varsa ya da yeni bir tane oluşturmak istiyorsanız, birtakım web sitelerinden ve uygulamalardan fiyatları takip etmek, hisse senedi fiyatlarının nasıl performans gösterdiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Hisse senedi takibi için Mynet Finans, Investing veya TradingView gibi birçok websitesi veya uygulama arasından seçim yapabilirsiniz. Ancak biz bugün bu kulvardaki en eski hisse senedi takip araçlarından birini sağlayan Yahoo Finance üzerinde duracağız.

Temel finansal bilgilerin yanı sıra, Yahoo Finance; finans haberleri, hisse senedi analizleri ve hisse senedi grafiklerine ek olarak gerçek zamanlı hisse senedi fiyatlarını takip etmenizi sağlar. Tüm bu bilgilere Yahoo Finance websitesi veya akıllı telefonunuza indireceğiniz Yahoo Finance uygulaması ile erişebilirsiniz. Yahoo Finance’de portföyünüzü oluşturup hisse senedi takibi yapmaya başlamak için aşağıdaki dört adımı izleyebilirsiniz.

1. Yahoo Finance Ana Sayfasını Ziyaret Edin

Yahoo, ücretsiz hisse senedi takibi sunar, ancak hisse senetlerini takip etmeye başlamadan önce Yahoo hesabınızda oturum açmalı ve bir portföy oluşturmalısınız. Bir Yahoo hesabı açmak karmaşık ve zor değildir. Yahoo Finance ana sayfasını ziyaret ederek “Sign in” sekmesine tıklayın. Açılan kayıt sayfasına adınızı ve soyadınızı, e-posta adresinizi, telefon numaranızı ve doğum tarihinizi girin. Bir parola seçip kaydınızı tamamladıktan sonra hemen oturum açabilir ve hisse senedi fiyatlarını görüntülemeye başlayabilirsiniz.

2. Hisse Senedi İzleme Listesi Hazırlayın

Hisse senetlerini araştırmaya yeni başlıyorsanız, bir izleme listesi oluşturarak işe koyulun. Adından da anlaşılacağı gibi, bir Yahoo Finance izleme listesi, seçtiğiniz hisse senetlerini izlemenize imkan tanır. İzleme listenizi oluşturmak için şu adımları takip edin:

  • My Portfolio“, ardından “My Watchlist” ve ardından “Add Symbol” seçeneğini tıklayın.
  • İzlemek istediğiniz hisse senetlerinin hisse senedi sembollerini girin; örneğin, Microsoft için MSFT veya General Motors için GM.
  • Simgeyi bilmiyorsanız, şirket adını yazın; örneğin, Apple, Migros ya da Turkcell gibi. Yahoo Finance sizin için simgeyi bulacaktır.
  • Yahoo Finance penceresinde görünen hisse adlarına tıklayın.

Bir hisse senedi seçtiğiniz her seferinde, o hisse izleme listenizde görünecektir. Yahoo Finance için varsayılan ayarda, her hisse senedi için son fiyat, yüzdelik değişim ve ortalama hacim gibi temel bilgileri görebileceksiniz.

3. Bir Portföy Oluşturun

Bir miktar hisse senedi satın aldıktan sonra bir portföy oluşturmalısınız. Mevcut varlıklarınızı Yahoo Finance’in Portföyüm bölümünden ayrı olarak takip edebilirsiniz. Adımlar temelde bir izleme listesi oluşturmak için kullandığınızla aynıdır:

  • My Portfolio” ve ardından “Create New Portfolio” seçeneğini tıklayın.
  • Açılan ekranda, yeni portföyünüz için bir ad ve tercih ettiğiniz para birimini girin.
  • Açılan pencereden bir hisse senedi sembolü veya adı ekleyin.
  • Hisseyi portföyünüze eklemek için şirkete tıklayın.

4. Detaylı Takip İçin Tüm Bilgileri Girin

Yahoo Finance “My Holding” sekmesini kullanarak, yatırımlarınızın nasıl performans gösterdiğini takip edebilirsiniz. Bunu yapmak için “Lot Value” sütununun altındaki “Add Lot” seçeneğini tıklayarak işlem bilgilerinizin özelliklerini girmeniz yeterli olacaktır.

Buradan hisse senedi için hangi tarihte ne kadar ödediğiniz gibi bilgileri girebilirsiniz. Birden fazla satın alma işlemi yaptıysanız, ek bilgiler girmek için “Add Another Lot” seçeneğini tıklayabilirsiniz. Detaylı işlem bilgilerinizi portföyünüze girdikten sonra, Yahoo Finance kârınızı ve zararınızı gerçek zamanlı olarak gösteriyor olacaktır.

Yahoo Finance Alternatifleri

Yahoo Finance’in sağladığı birçok bilgiyi Google Finance gibi sitelerden veya Google Finance uygulamasından da edinebilirsiniz. Hangi siteyi kullanacağınız kendi tercihlerinize bağlı ve bu nedenle diğer seçeneklere de göz atmanız faydalı olabilir. Yahoo Finance ve Google Finance dışında Mynet Finans, Investing veya TradingView alternatiflerini de kullanmayı düşünebilirsiniz.

Konupara Ekibi

Konupara Ekibi, okuyucu ihtiyaçlarını analiz ederek para yönetimi, birikim, krediler, kredi kartları, kredi notu, mevduat hesapları gibi bankacılık ürünleri ve yatırım konularında araştırmalar yapıp kapsamlı yazılar hazırlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir